lördag 28 februari 2009

Lördag

Jösses vad det är skönt att det är helg!

Hela veckan har varit ganska körig, med rätt mycket att göra på jobbet. Men på fredag eftermiddag så la jag sista handen på det projekt vi jobbat med i över fem år.
Ett projekt som jag ser tillbaka på med skräckblandad förtjusning. Det har varit många galna turer, mycket att göra stundvis och helt galet jobbigt – samtidigt som det också har varit vådligt roligt.
Som ett av alla de ”sista rycken” vi hade (vi har haft ”sista ryck” inför varje jul och varje semester och ibland där emellan också) – vi skulle vara klara precis innan semestern. Men det blev vi ju så klart inte… så nån fick skjuta på sin semester nån vecka, nån fick jobba några dagar mitt i sin semester osv. Vi satt och jobbade till sent in på kvällarna, och Robban som hade restaurang nedanför vårt kontor kom upp med matlådor till oss. Och på onsdagkvällar hade Robban trubadur som vi kunde lyssna på.
Eller hur vi löste de logistiska problemen med att beställa hem prototypmaterial eller skicka grejer till våra kollegor i Korea när resten av företaget inklusive godsmottagningen hade semester.
För att får reda på hur vi skulle göra för att skicka grejer fick vi ringa upp en av tjejerna på godsmottagningen på Malta eller var det nu var hon semestrade. Och vi fick säga till våra leverantörer av prototypmaterial att skicka grejerna vi skulle på till restaurangen nedanför kontoret efter som att vår godsmottagning var stängd.
Som sagt var – helt galet… men det var också, så här sett i backspegeln, djävligt kul.
Men nu är det som sagt var klart! Och på måndag kommer jag för första gången på över fem år att inte jobba alls med det projektet. Undrar hur det kommer att kännas… just nu känns det i alla fall grymt bra!

Idag har Janne och jag varit och kikat på ett hus som är till salu utanför Kumla. Jag blev lite förälskad… huset låg rätt mysigt, och det var grymt fint. Eller, rättare sagt, det har potential att bli grymt fint…
Vi har i alla fall bestämt att gå på visningen och kika. Det verkar som om att det stått tomt ett tag, och vi vet inte hur pass nedgånget det är.. men ”lite” renovering kan man väll leva med?

Det här skulle ju kunna bli riktigt fint!


Idag har jag också känt av att det börjar dra sig mot vår. Det var strålade solsken och jag kunde verkligen känna att solen värmde. Det är verkligen superskönt!



Gud vad härligt med en varm solvägg i lä!!

I kväll är Janne iväg med några polare på relaxen, sen skulle de ut och käka mat och dricka öl. De är ett gäng med barndomskompisar som dragit igång en ”herrklubb” som träffas regelbundet och hittar på roligheter. De brukar ha riktigt skoj, och jag tycker att det är rätt skönt att vara själv ibland och bara sitta och hänga.. läsa lite, spela lite musik, se lite på tv och bara slappa.

I morgon bär det iväg halvvägs till Göteborg för att byta ett par högtalare. Janne bara måste ju ha nått sånt projekt att pyssla med, och nu kom han då på att han skulle byta bort våra högtalare mot ett par andra.. Ja ja, bara han är lycklig och jag får åtnjuta bra stereo ljud så är jag nöjd.

onsdag 25 februari 2009

Trött

Den här veckan har än så länge varit hyfsat jobbig.

På måndag jobbade jag över och kom hem sent. Ett projekt som precis är i slutfasen, med sedvanliga ”sista spurten”. (Att vi i över 5 år jobbat med samma produkt, och minst två gånger varje år gjort en liknande ”sista spurt” väljer jag att inte låssas om – den här gången tror jag faktiskt att det ÄR sista rycket. För den här gången i alla fall.

På tisdag fyllde Janne år, samtidigt som det var massor på jobbet och vi hade träning på kvällen. Jag fick smita från jobbet med dåligt samvete vid halv sex… kasta mig i bilen och åka till bolaget för att köpa en present till Janne (Ja.. om man ska vara nogräknad så var det två..), en flaska Chablis premier cru och en tomasi amarone. Sen hem och göra pressentöverlämning för att sen stressa vidare till softbollträningen som iof var väldigt rolig men också lång.
Jobbigt var att jag dras med en trist förkylning som vägrar att ge med sig, och att det blev sent… träningen slutade inte för än kvart över tio. Kul var att det var en riktigt rolig träning. Mycket markbollar och mycket slagträning. Och allra roligast är att det verkar som om att min slagning som verkligen inte har funkat sen i mitten av sommaren verkar ha kommit i ordning igen. Det är obeskrivligt skönt att känna att man får på bra träffar på boll efter boll. Känns bra att få lite självförtroende inför SIM!

Idag kom jag hem från jobbet strax efter åtta – och jag känner mig lite småtrött.

Men men – det är väll bara att flyta med så går det över också!!
Nu ska vi laga oss nån smarrig mat och sen se på film… mysigt!

lördag 21 februari 2009

Dagen efter....

Igår var ju min födelsedag, och jo då – jag fick biljetter till Bruce Springsteen av min kära sambo. *tjohoo*
Janne var iväg och kollade på AC/DC i Stockholm så jag gick ut med mina arbetskamrater på after work på Strömpis där vi hade bokat buffé och det var hur trevligt som helst. Helt otroligt egentligen att man har så mycket trevligt folk på jobbet.
När kvällen började bli sen (märk väl – jag var dock inte kvar till slutet) ringde jag Janne som nyss hemkommen från Stockholm kom och hämtade mig.
På min kudde låg också Bruces nya skiva och väntade på mig. Janne ÄR en premium pojkvän!!

Funderar på vad jag ska hitta på till Janne när han nu fyller år om några dagar… jag har lite idéer.

Och jag ska kanske också nämna att trots att det är dagen efter så är jag pigg som en lärka och ska snart åka och träna softboll - så ingen behöver vara orolig över det… ;-D

torsdag 19 februari 2009

Dagens klagan.

Just nu är jag riktigt förbannad (igen)!!
Jag har precis sett på uppdrag granskning som igen har ett inslag om ”fallet Louise” – tjejen som bodde i över 5 år med sin pappa som förgrep sig på henne.
En pappa som var knarkare, psyksjuk och begick sexuella övergrepp på henne. En pappa som tog med sin dotter och bodde i en bil mitt i vintern.

Socialtjänsten sket fullständigt i alla de larmsignaler som kom in (från polis, allmänhet och skola) och struntade i att göra något alls åt barnets ohållbara situation.

Och vad hände då med dessa tjänstemän som borde ha gjort nått, som borde ha reagerat – som (i alla fall enligt mig) misskötte sitt jobb å det grövsta? Ja – typ ingenting verkar det som.
För mig framstår det som helt ofattbart – undrar bara vad som skulle hända om jag misskötte mitt jobb så ofattbart? Själv satsar jag en halv årslön på att jag skulle ha fått sparken….
Varför är det så in i helvete svårt att stå för vad man gjort och ta konsekvenserna av sitt handlande?

Skönt att höra att det verkar som om att tjejen har det ganska bra nu o alla fall – hoppas att hon får det riktigt bra i fortsättningen.

onsdag 18 februari 2009

Trist att vara sjuk...

Det verkar som om att min förkylning är en sådan som är lite mer envis än vanligt… skittrist. Men men, jag får trösta mig med att jag kan krypa ner i soffan och kurera mig med en whisky, med gott samvete – varje kväll!

Dagens irritationsmoment: Örebro kommun.
1) Varför kommer de inte och plogar mellan 06-00 då det är parkeringsförbud på gatan – varför anses det som OK att skita i snöröjning bara för att ”det är i stan”?
2) Varför ”sandar” man med sten? Vad är vitsen med att lägga RULLGRUS på isen? Jag fattar inte!!

På fredag ska Janne på AC/DC-konsert – på min födelsedag. Men det gör inget, för jag hoppas på en fin present.. nämligen biljetter till:


Och dessutom ska jag på afterwork med jobbet. Vi har bokat övervåningen på Strömpis, och det blir mat och kanske ett glas vin eller två. Och på lördag kommer syrran och hälsar på (en av dom i alla fall – Sabbe, som gör sitt premiärbesök här i Örebro).

söndag 15 februari 2009

Det var den helgen det.


Jaha.. då var det söndag kväll igen då. Fattar inte hur fort helgerna går.. men i helgen har vi i alla fall hunnit med att göra någon nytta (även om vi mest har slappat).
På lördag morgon bar det iväg till Stockholm där Janne skulle lämna in kåporna till motorcykeln för omlackering. Vi steg upp med tuppen och var iväg innan halv nio (svintidigt alltså).
Vädret var kanonbra, och det var en riktigt trevlig liten tur.


Så här fint väder hade vi i Örebro.


Så här mysigt hade dom det i Stockholm

Och här är vi på väg hem igen - jag tycker lite synd om stockholmarna just nu.

Det enda som dom har i Stokholm just nu som jag är lite avundsjuk på är denna...



Idag har vi tagit det rätt lugnt, en mysig sovmorgon med god frukost. Sen en skön promenad i det superhärliga vädret. Efter det så var det slut på myseriet och vi kände att vi var tvungna att ta tag i städning av lägenhet - trist, men ganska skönt när det är gjort! Få saker slår känslan av att krypa ner i en nybäddad säng!


En superhärlig promenad!

Det här är tredje gången jag använder mina skitdyra spyderbyxor jag köpte i Åre - ni som inte hört den tokiga historian, fråga mig! Den är ganska tragikomisk! :)




fredag 13 februari 2009

Vi går mot ljusare tider!

Och så var det äntligen helg igen! Nu har iof den här veckan gått väldigt fort, men det är ju ändå grymt skönt med helg.
Hela dagen har varit en kanondag – skitfint väder med -13 grader i morse, och mycket snö och solsken. Året har vänt och det är ljust när jag åker till jobbet, och när jag åker hem (ibland). Jag gillar verkligen vintern när det är så här!!






torsdag 12 februari 2009

Vintern hänger kvar.

Det verkar ha blivit ordentligt med vinter tillslut. Gud vad skönt, jag hoppas verkligen att det håller i sig. När det är så här ute – några dm snö, fint väder och några minusgrader så äger vintern.
Inte nog med ett det är superfint väder ute, jag har ju gått och blivit frisk från min förkylning också! Janne är fortfarande inte så pigg, men jag känner mig toppen. Skönt!

Och veckan som gått har gått så sjukt fort! Hemskt skönt det också… på fikat idag insåg jag förvånat att ”det är ju FREDAG” i morgon.

Så har jag precis insett att det är alla hjärtans dag i helgen också. En dag full av insikter! Pratade med Åsa efter ungdomsträningen idag – och hon nämnde nått om alla hjärtans dag. ”Va” sa jag, ”är det idag”?
”Nej – på lördag” sa både Åsa och en främmande karl som precis gick förbi – båda med en förskräckt förvånad röst.
Stackars Janne som har en så ouppdaterad flickvän.
Men hur som haver – på lördag så ska i alla fall Janne och jag till Stockholm och lämna lite kåpor till monstern för lakering så att den är fin tills sommaren – vi får se om vi hittar på nått mysigt då.


Nu börjar det att dra ihop sig!
Jag längtar verkligen till SIM (inomhusturnering i softboll) – nu har jag inte spelat match sedan i somras, så det är verkligen nått jag ser fram emot varje år. I år kanske lite mer än vanligt till och med… ja, det ska verkligen bli kul!!

måndag 9 februari 2009

Whiskyröst x2

Ha ha.. nu låter både Janne och jag som dåliga kopior av Willie Nelsson - hesa som bävrar båda två.
Janne har varit riktigit hängig och varit hemma idag, och jag har suttit på jobbet 0ch häckat. Tur att jag inte har behövt göra nått som kräver allt för mycket engagemang och tankeverksamhet idag. (Cocillana - tack för att du finns!)
Men trots det så har det varit en bra dag - kanonbra väder och lagom myskväll.

Så har fint väder var det i morse när jag åkte till jobbet (svintidigt - jag var på jobbet redan klockan 08.00. idag).



Men trots det så har det varit en bra dag - kanonbra väder och lagom myskväll.
När jag kom hem från jobbet åkte Janne och jag iväg och hyrde oss lite film och köpte räkor. En lagom ansträngande middag idag.

Nu är ju som bekant vintern här - och det är ju superhärligt. Vad som dock INTE är här - utan vad som lyser med sin frånvaro är däremot han killen som sköter snöröjningen. Jag kan inte för mitt liv begripa varför man har parkeringsförbud på måndagar på vår gata om man ändå aldrig bryr sig om att ploga (eller sopa grus på våren eller vad det nu är man ska göra när det inte står några bilar parkerade där) mellan 24.00 och 06.00.

Ja tack - låt mig gärna betala kommunalskatt, och använd den till att bekosta skitfula "konstverk" som förfular stan - och för allt i världen, släng inte bort mina pengar på sånt trams som att röja snö (va fan, det tinar ju av sig själv så småningom).


Vintern är här.




Men det är inte snubben som ska röja snö!


söndag 8 februari 2009

Vinter igen!

I går kväll var Janne och jag ute och tog lite kort. Vi tog med kameran och stativet och tänkte se om vi kunde ta lite mysiga kvällskort. Det blev en lagom liten promenad, och en hel massa kul kort.. några bra, och några inte lika bra. Iom att vi fått lite snö så var allt så där härligt ljust ute!



I morse när jag vakande så hade vi fått ännu mer snö!! Så här såg det ut utan för mitt fönster i morse!



När jag sa tidigare i veckan att det var jobbigt på softbollträningen så var det inget emot vad det var på innebandyn i onsdags – där fick jag ge mig efter 45 min och åka hem… men det fick väl sin förklaring nu i helgen när en rejäl förkylning bröt ut på både Janne och mig. Så typiskt, knappt är man frisk från det ena så kommer det andra. Så softbollträningen i lördags gick på halvfart. Men, träningen var ändå ganska givande – dels så var det en rätt rolig slagträning och dels så fick jag köpa ett gäng med ekologiska ägg från Åsas bekant. Det är inte fy skam det heller. Jag har alltid lite dåligt samvete när jag köper ägg i affären – oavsett om de kommer från hös i bur eller frigående höns så vet jag ju att de inte har det bra…

Helgens träningsläger blev inställt pga för få deltagare, och det var verkligen tråkigt – jag hade verkligen sett fram emot det. Men man får väl se det från den ljusa sidan – jag är ju rätt förkyld, och så hinner jag fixa lite pyssel från jobbet som ska vara klart innan nästa vecka. Nu får jag börja ladda för SIM (Softboll inomhusmästerskap) den 6-8 mars i stället.

tisdag 3 februari 2009

Träna o pyssla....

Uj uj... helt emot naturens alla lagar fick jag ett stolleryck igår på kvällen och kastade mig på min motionscykel. Det verkar ha straffat sig idag på softbollträningen då jag var helt superseg i benen... kanske inte så konstigt iof när man betänker hur otränad jag är. *skrattar*

Igår på jobbet så varslade man 100 personer till, och det känns ju inget vidare roligt. Glädjande för mig personligen är att det gälde arbetare och inte tjänstemän - att man behöver dra ner på produktionskapaciteten men fortfarande har några utveklingsprojekt som rullar på för oss att arbeta med inför de bättre tider som förhoppningsvis kommer snart!
Men oavsett så känns det verkligen tråkigt, och man tänker på alla dom som kommer att få gå...

måndag 2 februari 2009

För kallt!

Idag hade jag stora planer för dagen! Jag hade tänkt ge mig ut och springa en tur runt I3 spåret direkt när jag kom hem (hade till och med lyckats övertala Janne att följa med). Det börjar bli läge att köra igång med lite försäsongsträning om det ska hinna bli nått innan softbollsäsongen dra igång.
Sen var planen att ta med kameran och stativ, och gå ut o fota lite i mörkret. Jag hittade jättemånga roliga motiv som var läckert upplysta när jag var ute och gick med Moa i förra veckan.
Men när jag väl slutade jobbet så var det så illans kallt att jag slängde alla sådana planer överbord och i stället satsade på att laga lite god mat och mysa med Janne framför tvn. Man måste vara flexibel!!

söndag 1 februari 2009

Inte världsmästare i handboll – men väl i osportslig publik.

Har precis sett klart matchen mellan Frankrike och Kroatien i handboll – och nog kan de spela handboll Kroatien, men maken till osportslig publik har man sällan sett.
Minuspoäng till Kroatien.

Ja ja.. då vidare till roligare saker..
I fredgas spelade ju Janne med AD/DC på O’Learys, och Elvis gjorde ett bejublat inhopp. Jag var hos Gunilla som bjöd på vin o god mat före, och sen rockade vi loss på O’Learys.. Kanske lite mer än vad jag hade tänkt. Missförstå mig rätt, inga skandaler eller så, men jag kände inte direkt för att köra till Sunne på lördag. Som tur var så envisades nån annan än Janne att dricka upp hans öl under spelningen så Janne kunde kliva fram och axla ansvaret.

Vid tvåtiden bar det av mot Sunne och det var en mysig dag för en biltur. Väl framme vid hotellet så är det första vi ser en cowboy. En man iförd jeans, flanellskjorta, cowboy boots, pistolhölster med patroner, hatt och sporrar. Tonen för kvällen var satt.
Jag skojade med Janne och sa – kolla det är pappa… som tur var det ju inte så, men skrattar bäst som skrattar sist. Min pappa var karln som stod bredvid, iförd jeans, flanellskjorta och HATT!
De sålde visst hattar, och allsköns andra cowboy tillbehör i foajén…

Kvällen blev kanonlyckad! Vi installerade oss på vårt rum och sen gick vi över till pappa och Carina. Drack lite öl och sånt, spelade på trav och pratade skit. Ganska snabbt började rummet fyllas på med folk och det visade sig att det var en hel del hemifrån Eda som letat sig dit. Festen kunde börja.

.

Janne, pappa och... de andra. Notera rävsvansarna och pälsvästen.


Efter ett tag hamnade Janne, jag och pappa i baren… och vi kunde fascinerat iaktta alla ”hard core country & western folk” som började droppa in i div olika kreationer. Fransar, cowboyhattar och tro det eller ej – rävsvansar – var populära attribut.
Under kvällen så spelade div olika band på de olika scenerna, och vi snurrade glatt runt och tittade på folk och drack öl.
I källaren stötte vi på ett gäng med bekantingar hemifrån – en god väns sambo med entourage. Kul!

Fram emot småtimmarna kände väll Janne och jag att vi började få nog av country & western så vi bestämde oss att det var dags att gå och knyta oss.
På vägen till hotellrummet fick vi se att de sålde korv med bröd för en tjuga i receptionen, men inte nog med det – de sålde även pytt i panna.
Fan vad gott det skulle vara!! Tyckte vi…. tills vi såg priset – 100 kr för en portion pytt i panna. Vi gick och la oss i stället. Och inte nog med det – vi samlade dessutom vuxenpoäng genom att strunta i ”den sista ölen”. Vilket faktiskt kändes som ÄNNU smartare drag när vi vaknade i morse och ställdes inför dilemmat – vem ska köra hem, och när är det ”safe” att åka?

Men det hela löste sig ganska bra – vi käkade frukost, sen satt vi och pratade med pappa o Carina tills klockan 12 då vi var tvungna att checka ut. Sen gick Janne och jag en liten promenad, vi gick över till Selma spa och kollade lite och på vägen hem gick vi in och kollade på en fotoutställning i konsthallen bredvid hotellet och sen kändes det ganska säkert att sätta sig bakom ratten och köra hem (ja, så säkert som det nu någonsin lyckas bli).
Tack pappa och Carina som bjöd på hela kallaset! Både Janne och jag hade kanonkul!

,
,

Kanske det börjar på att bli läge att boka en weekend på spa.. eller kanske på Grythyttan..
.

Janne på Selma spa