tisdag 31 mars 2009

Och vad har jag gjort idag då?

Grymt jobbigt att komma igång i morse.. varför ska man ens bry sig om att ställa om till vintertid över huvud taget... ett oskick tycker jag. Kör sommartid alltid!
Idag har varit en lugn dag - MEN, jag har gjort egen korv för första gången i mitt liv. :)

Jag fick ju en assistent av pappa o Carina i julklapp, och nu har vi köpt korvhorn till den, och lagat egen korv... den blev skitgod!

Förutom att laga korv så har vi också gjort en grym kycklinggryta och druckit ett riktigt gott franskt rödvin. (Jag tänkte att du ville veta Gunnell!! ;-) )

måndag 30 mars 2009

Helg i Värmland

I helgen har jag varit hemma i Värmland och hälsat på tjocka släkten. Faktum var att det faktiskt blev lite extra mycket släkt... :)
På fredag grattde vi lillebror Jon som fyllde år.. vi köpte en elgitarr och mamma o Kente chippade in på en liten förstärkare.
Brorsan är faktiskt rätt grym på att lira, och jag tror bestämt att han blev ganska nöjd med sin födelsedagspressent.

Lillebror. :)

På fredag kväll lagade mamma god mat och vi hade det himla mysigt.

Till efterrätt blev det kladdkaka och vaniljsås... Janne är en baddare på att vispa.


Jag och mina söta syskon..

På lördag åkte Janne hem till Örebro för en bluesspelning på Clarion med Bluestompers, och han släppte av mig på Norra Mon. Min gamla ridklubb. Det blev faktiskt nästan lite nostalgiskt... här har jag lagt ner ganska många timmar.

Stallet på Eda Ryttarförening.
Här har jag (eller snarare mamma, för jag var ju inte så gammal) haft Pinus uppstallad ett tag, jag har varit ridlärare, ungdomsledare, haft andra hästar uppstallade... ja, jag har helt enkelt pysslat en hel del här......
.
.
Jaha, och vad tusan hade jag där att göra tänker du nu? Jo, det var nämligen så här att Ida (Idas mamma Karin har sin häst hos mamma) skulle rida Carmensita (Emelias gamla häst) för Mia, och då körde mamma dit ekipaget - och det är ju alltid kul att kolla på hästar och prata skit. :)
Ida och Carmensita.
Moster Gunnel var redan där när vi kom. (Jag sa ju att det var mycket släkt i helgen)
.
.
På lördagkvällen bar det av till pappa, för då skulle det bli släktkalas på Vita Älgen. Det var TorBjörn, min mosters ex man som fyllde 60, och detta skulle så klart firas med hela gamla släkten.
Det var jättekul att se gamla goda släkten på pappas sida igen - det var ganska många år sedan vi träffades allihopa.
Lillasyrran och jag.


Innan midagen... Helena på Värdshuset hälsar oss välkomna.


Födelsedagsbarnet.


Pappa spelar luftgitarr i salongen, där det senare blev dans...


På kvällen kom Emelia och hämtade upp mig, och körde hem mig till mamma igen. Söndag förmiddag tillbringades i största möjliga mysmode. Först låg jag och drog mig länge i sängen och läste. Sen kröp jag och Idefix upp i en fotölj med lite te o en bok.
Fram på eftermiddagen kom Janne tillbaka till Värmland och hämtade mig. Vi åkte hem till Örebro och det var ett underbart vårväder. Väl hemma i Örebro svängde vi förbi sushirestaurangen och köpte med oss hem... för att sen fira att vi varit tillsammans i 7 år. Vi hade en helmysig kväll.

Så här fint väder var det när vi kom tillbaka till Örebro.

torsdag 26 mars 2009

Fattigbloggen.

Jag hörde en intressant diskussion på radion i dag när jag åkte hem från jobbet. Det var på studio ett som en Karin Olsson från Expressen ondogjorde sig över att Jessica Ritzén på Aftonbladet just nu har en blogg som kallas fattigbloggen. Där skriver hon om hur hon under en månad ska leva på socialbidrag. Problemet som Karin Olsson ser det är att Jessica inte är fattig på riktigt – hon bara leker fattig.
Karin Olsson tycker att det är pinsamt och att det är usel journalistik. Jessica har mage att skriva om att hon saknar sin färspressade juice och sitt espresso, det här är då bedrövligt för Jessica leker som sagt var bara fattig, Aftonbladet borde ha bett nån av alla de som är fattiga på riktigt att blogga i stället. Jessica stjäl mediautrymmet från riktiga fattiga bloggare.

Själv ser jag faktiskt inte problemet. För det första så väcker de uppmärksamhet för en fråga som faktiskt är ganska viktig. Och för det andra så tror jag faktiskt att just för att Jessica inte ÄR fattig, utan för att hon är van vid att leva med en standard som är ungefär som ”många andra” är van vid som det får en större genomslagskraft.
Folk som faktiskt tar för givet att de har råd att köpa färskpressad juice om de vill ha det kanske får sig en extra tankeställare… jag tror att det kan vara lättare att relatera till.
Jag tror också att en person som är ”van” att leva fattigt inte ens skulle ha reflekterat över att inte ha råd att göra vissa saker, och därför inte heller ta upp dem till diskussion.

Nej, jag får ta och kolla in Expressen, jag utgår ifrån att de har gett utrymme för några genuint fattiga som kan berätta hur det verkligen är…

Torsdag, fast som fredag!

Åååå.. äntligen klar!
Kom direkt från jobbet och fick dra iväg direkt till basebollungdomsträningen. Missförstå mig rätt nu – ungarna är skithärliga och det är jättekul att träna dem, men just idag var jag lite mer trött än vanligt.
I dag har jag faktiskt varit riktigt produktiv på jobbet och fått en hel del gjort, men ändå längtat sååå efter att äntligen få åka hem.. och efter att basebollträningen ska vara klar så att jag får ta helg. Jag är nämligen ledig från jobbet i morgon… dels så ska ju Janne och jag till Värmland i morgon, och dels så börjar ju F1en i natt.
Så vi bestämde oss för att ta ledigt på fredag, gå upp i natt och kolla första träningen.. sova lite och kolla andra träningen.. sen sova lite till… ta en mysmorgon med god mat och ta det riktigt lugn innan vi åker hem till Värmland.

På fredag sen så ska vi fira brorsan som fyller år, sen på lördag ska jag på släktkallas med kusiner o grejer på pappas sida. Ska bli lite kul, det var rätt många är sedan jag träffade dem alla. Janne kan tyvärr inte vara med, utan han måste åka hem för en spelning med Bluestompers på Clarion i Örebro. Lite trist…
Sen får han komma och hämta mig i Värmland på söndag… för jag kan ju faktiskt inte åka tåg, det förstår ju ni också!! J

Nej, nu ska jag gå ner och ta tvätten – sen åker det fram lite vin och lite gott att äta.

tisdag 24 mars 2009

Hurtbullen

Idag gick jag upp helt sjukt tidigt. Jag gick upp klockan 4.00. Varför nu denna galenskap tänker ni, och svaret är enkelt. Det var final i World Baseboll Classic på ESPN America. Det var finalmatch mellan Japan och Korea.. matchen började vid tvåtiden, men jag tyckte att det var lite over kill så jag gick som sagt var upp vid fyra. Jag slog på tvn och bäddade ner mig i soffan lagom till femte inningen. Det blev en jättespännande match där Korea låg under med en poäng när de skulle upp och slå i botten av nionde inningen, de lyckades ta en poäng och det gick till tionde inningen där Japan avgjorde genom att ta två poäng och därigenom vinna turneringen.



När Janne sen vaknade så hade jag duschat och höll på och lagade frukost till oss. Ganska skön start på dagen faktiskt… det var helt ok att ligga i soffan och slappa nån timma innan det var dags att gå upp.
Fast jag är rädd för att jag får betala för detta i kväll eller i morgon.

söndag 22 mars 2009

Och nu blir det lite god kvällsmat. Ett vitt vin som vi provade på vinprovningen förra veckan, och till det de marinerade bläckfiskarna, räkor med aioli och lite fisksoppa.









Ja men vad kul med snö!

Jaha… och så blev jag precis påmind om varför jag tycker bättre om hösten än våren. Tittar ut genom fönstret och ute är det 3 grader varm och så snöar det. Suck!
Ja – jag tycker att en härlig vårdag när solen ligger på, man hör det porlar i alla diken, asfalten är torr och det luktar vår – det är nått av det allra bästa som finns. Men lika härlig som en bra vårdag är – lika fruktansvärd är en dålig vårdag. Det finns få saker som gör mig så sur som regn, snö o slask på våren.
Å vad mysigt, nu har all snö tinar bort – ha ha, då kommer ett nytt snöfall och förstör allt. Morr.


Men även om vädret är tråkigt så ska man väll inte deppa ihop för det inte. Nu är ju ett perfekt tillfälle att göra ”inne saker”. Planen för dagen är att kolla på baseboll på tv, att rita lite (det var längesedan jag hade tid och ro till att göra det – ska bli kul) , kolla en film i kväll och käka god mat och kanske öppna en vinare.

På tal om mat – igår fortsatte vi på fredagens tema med plockmat. Körde en riktig tapas-kväll igen.
Började med ett vitt vin på box – two oceans – medan vi lagade mat. Kanske inget vin som vinner pris direkt – men helt ok att dricka riktigt välkylt. Lite friskt och vårigt så där…





Till det vita vinet gjorde vi mortadella och vattenmelon, en riktig höjdare. Om du inte provat det tidigare så är det dags att göra det nu!

Har du inte provat den här kombinationen än så åk iväg till affären redan idag och köp hem lite vattenmelon och mortadella!

Sen hade vi prosciutto, kycklingvingar i citron och paprika, friterade bläckfiskringar (hemgjorda förståss), korv, rökta bröstben och friterade små bläckfiskar. Till det här drack vi en jättegod ripasso och såg en bra film.


En liten bläckis...


Fick sällskap av några till....




Några åkte i fritösen, och några åkte ner i en marinad med chili, vitlök, kapris och persilja för att ätas nästa dag - dvs. idag!



prosciutto..mmm...

Rökta bröstben och en riktigt smarrig korv!


Himla söt skål som jag köpte på IKEA för nån vecka sen...

Det blev en riktgit smarrig tapas-kväll tillslut....

lördag 21 mars 2009

Världens bästa lördag!

Tja.. är det världens bästa lördag idag? Än så länge så ser det lovande ut. Vädret är fortsatt vårigt, och jag har inget inplanerat förutom softbollträningen.
Började dagen med att sova länge, gå upp och pyssla lite och laga frukost (lägenheten är fortfarande fin och städad, så bara det är ju en fröjd) och så har vi suttit i soffan och myst och bara haft det gott.



Jag har också hunnit med att leka lite med kameran, tagit lite vårbilder. Jag älskar tulpaner så här på våren… jag brukar alltid få nått sånt där städryck på våren. Jag handlar massor med roliga städgrejer (nya trasor, såpa, ajax osv..) och så köper jag tulpaner. Finns det nått mysigare än ett välstädat hem fyllt med tulpaner på våren?



















Såg precis att mina nya grannar håller på att flytta in, och vi kunde konstatera att de just nu håller på att bära in ett par rätt schysta högtalare – hoppas att de nya grannarna blir mer ”musiktåligare” än förra grannen .
Just nu har grannen mitt emot och grannen ovanför sålt sina lägenheter, och grannen snett ovanför har lägenheten ute för försäljning. Spännande att se hur detta blir… man vet ju vad man har, men inte vad man får.

Igår var Linn här en sväng och käkade lite mat och såg på film. Vi åt tapas och drack vin, och såg ”låt den rätte komma in”. En hel ok film, och maten var god.
Började med vitt vin och mortadella på vattenmelon, sen åt vi vin och gräddkokta musslor med vitt vin och sen käkade vi lite plock så som citron o paprikamarinerade kycklingvingar, potatisomelett, chili o vitlöksfrästa champinjoner och lite annat med lite rödvin (eller lite… det var kanske fel ord). Himla gott och en riktigt trevlig kväll.

Nu ska jag åka iväg till softbollträningen – simma lugnt!

torsdag 19 mars 2009

En dag närmare helgen!

Hrmph… igår nämnde ju jag att Janne roade sig med att koppla stereo… Vid lite närmare efterforskning så visade det sig att det han pysslat med i ett par timmar var att jämföra olika sladdar! Underbart!
Och sen, när jag retade honom för att han är nördig så hade han mage att påstå att jag är lika nördig jag… och som ett illustrativt exempel tog han upp det skitsnygga hunter-träns jag köpte för några år sedan.
Löjligt säger jag!
Enligt Janne så är det inte normalt att gå och köpa ett träns, flera år efter att man gjort sig av med alla hästar och när ens framtida planer på att skaffa häst igen är: ”Tja, kanske eventuellt nån gång i framtiden om och när det passar igen…”
Fullkomligt absurt! För det första har jag letat i flera år efter just ett sådant träns, och för det andra så är det ju jättebra att ha när jag ev skaffar en häst. Han är så konstig ibland……


Kolla! Är det inte skitsnyggt????
.
.
Igår gick jag och hittade på att jag skulle testa att göra en hempermanent också.. ha ha.. och det gick ju så där. Som jag befarade så blev resultatet nått mjäkigt småvågigt grejs… men men – det blev i alla fall lite fuss och volym… kanske går att få ordning på.

En klassik förebild.. alltså, en sån bild som man tar före en förändring, inte en förebild som är en ledstjärna för andra människor... men det kanske ni fattade?
.
Och här är då en obligatoriska efterbilden. Se så glad jag är!
.
.
Även idag var det kanonfint väder och jag måste bara flika in att jag älskar sol, sol, sol! Det är en fröjd att åka till jobbet när solen skiner - och det är ännu fränare att den fortfarande skiner när man åker hem vid halv sex på kvällen! Det hade ju varit kolsvart för nån månad sedan!!!
.
Så cool som bara jag kan vara, på väg till jobbet!
.
Sol, sol, sol och torr asfalt (viste ni förresten att man kan spinna runt på torr asfalt med min volvo? - i alla fall med dubbdäck...)
.
.
På väg hem från jobbet idag så möte jag en HÄST i full galopp på motorvägen. Vände bilen på närmsta avfart (det var då jag testade hur fort man kunde spinna runt med vår bil) och åkte tillbaka för att se om jag eventuellt kunde hjälpa till att fånga in den, men som tur var fick polisen tag på den och allt verkade gått bra.
Jag måste erkänna att jag kände mig lite löjlig när jag vände bilen och åkte för att se om jag kunde göra nått… ungefär som att ”här kommer ”Allan Brallan” som är så djävla duktig på häst och bara måste lägga sig i”… men sen tänkte jag att ”om det hade varit min häst så hade jag varit djävligt glad för alla som är minsta hästvana (och alla andra också för den delen) som engagerar sig i att få bort min häst från motorvägen”.
Ja ja – hoppas att det gick bra med den i alla fall, att den inte skadade sig på nått sätt.

Nu ska jag gå och fixa lite käk och pussa på min sambo! Tack o hej, leverpastej!
.
.

I morgon är det sista arbetsdagen i veckan - tjohoooo!! Här är en stämningsfull bild från mig på mitt jobb så att ni alla kan se vilken ljus och luftig miljö jag jobbar i - och hur fluffigt mitt nypermanentade hår blev!

onsdag 18 mars 2009

Sol, sol och sol!!

Gud vad härligt det är med våren och vårväder! Jag älskar verkligen sol, sol och mer sol!
Idag var jag och en kollega beordrade ut på ett uppdrag att köpa present till en annan kollega som fyller år, och det kändes som ett helt ok uppdrag. Vi passade på att ta lunch ute och det var KANON! God mat och sol, sol, sol!!

Håkan njuter av god lunch i solen.


Min kära sambo håller just nu på att kopplar in vår nya com hem box så att vi ska kunna se baseboll, formel1 och motogp i sommar, samtidigt passar han på att pyssla lite med stereon – testa nya kombinationer av slutsteg och kablar o högtalare och annat jättekul. *suck* Men så länge han är nöjd, och jag får bra ljud så är det väll helt ok med mig. *ler*

lördag 14 mars 2009

Jag gillar verkligen inte att städa!!

Oj oj oj - Nu har jag städat från det jag gick upp i morse (förmiddags) ända tills nu… jag har ifo inte hållit nått super tempo, men ändå plockat på precis hela dagen.
Jösses vad mycket skit vi hade undanstoppat i garderoberna, och vilka drivor med ”kan kanske komma till användning nån gång i framtiden-papper”, och… ja.. jösses.
Vi har sorterat och slängt för glatta livet – flera påsar med gamla VHS-kasetter, säkert ett ton med papper (gamla tidningar, block – you name it), gamla kläder som inte passar eller är hopplöst omoderna – jag tror att vi har fyllt upp halva soputrymmet själva.
Men hur trist det än är att städa – lika skönt är det när man är klar. Det är så grymt mysigt att krypa upp i soffan och bara njuta av att allt är så fint, och för att inte tala om hur underbart det är att krypa ner i en nybäddad säng i ett nystädat rum.
Den där goa känslan av nya sängkläder.. lite svalt och lite stelt. Även om den bara varar i typ 0,57 nanosekunder innan man trasslat till sängkläderna igen så är det ändå nått av det bästa jag vet. (och om man sen har MANGLAT sängkläderna så är det ÄNNU bättre - då är jag verkligen i sjunde himlen!)

I kväll är Janne och spelar med AC/DC bandet AD/DC på en MC-klubb i stan, själv kände jag mig inte upplagd för att hänga med utan jag kände att jag ville verkligen bli klar med städningen (sjukt jag vet), och nu ska jag bara sitta och njuta resten av kvällen med lite vin och bra musik i min städade lägenhet!


Så här kul såg det ut när jag dragit ut allt från mina garderober! Jag trode aldrig att det skulle bli städat igen.

Vardagsrummet städat, fönstret på glänt för vädring och missen som sitter i fönstret och luktar på "ute".

Lite skillnad på hallen! :)

Nybäddat!! Mmmmm....

fredag 13 mars 2009

Världens bästa fredag?

Ja.. det är ju fredag i alla fall, och även om det inte är det bästa fredagen så är det i alla fall fredag och det räcker långt!

Igår var Janne och jag på vinprovning. Det var folk från den italienska vinproducenten Masi som var i stan för att pressentera sitt sortiment för stans krögare, och en bekants bekant lyckades ordna så att de höll en extra provning som vi fick följa med på.
Vi fick pröva inte mindre än 11 olika viner – allt från viner i prisklassen runt hundringen till viner i åttahundrakronorsklassen.
Det var riktigt roligt och intressant – och framför allt väldigt gott! J

I förra helgen var vi ju iväg och spelade softboll, och jag känner att jag ska nämna nått om det också.. det var en riktigt rolig helg. Vi spelade bra softboll och hade ordentligt kul. Vi hamnade i den utan tvekan svåraste gruppen (tillsammans med de två lag som tog hem turneringens guld och silverplatser) och vi förlorade två matcher och vann en. De två matcher vi förlorade var mot suveräna Sverigemästarna Skövde och mot ett ordentligt taggat Söder (som förövrigt var det enda laget som tog en seger mot Skövde under turneringen). Den match vi vann spelade vi mot Norrköping, och den vann vi ganska enkelt.
I kvartsfinalen mötte vi Enköping i en ordentligt spännande match som stod två-två i botten på sista inningen. Tyvärr lyckades Enköping få in en poäng till och vi förlorade med 2-3.
Men trots få vinster så spelade vi bra och vi hade ordentligt kul. Jag ser verkligen fram emot sommaren!

I dag har vi dragit igång med storstädning av lägenheten. Just nu har jag en liten paus från min garderobsrensning, men jag känner att det börjar bli dags igen… vi hörs!