onsdag 29 april 2009

Laddar inför helgen!!

På lördag är det säsongspremiär!!
Första softbollmatchen för säsongen - det ska bli så KUL!!



söndag 26 april 2009

Lugn helg med sommarkänning.

Nu börjar man känna av att sommaren närmar sig, det är så skönt!
I fredags kom Janne och hämtade mig på jobbet och sen åkte vi runt och kikade på lite hus som är till salu och bara njöt av att det var så fint väder. Sen på kvällen tog vi cyklarna till systembolaget där vi var med på en Amaroneprovning som var jättebra. Sen gick vi till Bishops där vi satt på verandan och drack lite öl och whisky och pratade skit.
På lördag tog vi det lugnt och slappade hela dagen.
Idag har Janne och jag varit och tränat lite softboll i det fina vädret, sen cyklade vi väg och plockad nässlor som jag gjorde en nässelsoppa på. Gudagott!
Nu har vi precis kollat på F1-loppet och lite senare ska vi titta på MotoGP.
En rätt lugn och skön helg alltså.

torsdag 23 april 2009

Sista månaderna på jobbet i Hallsberg.

Jaha – då var det vår tur att drabbas av varslen då.
Det har ju skurits ner mycket i produktion och även på tjänstemannasida i de tidigare omgångarna av varsel som lagts på mitt jobb, men vi på konstruktion har klarat oss väldigt bra.
Men nu var det då alltså dags – det har skett en stor om organisation av hela företaget och nu har man då bestämt att flytta hela konstruktionsavdelningen jag jobbar på till Eskilstuna, samtidig som man ska göra sig av med ett hundratal tjänstemän.
Så nu blir det då att börja pendla till Eskilstuna om man skulle råka höra till de lyckligt lottade som får fortsätta på jobbet.

Ja ja – det är väl som det är. Det jobbigaste är ju så klart att inget veta.. att gå och vänta på att få veta om man får bli kvar eller om man måste gå.
Och det känns också väldigt vemodigt att veta att den avdelning jag jobbat på under de senaste 7 åren (först som konsult och nu senast som anställd) inte kommer att finnas mer.
För hur mycket jag än nu suckat och klagat över mitt jobb så har jag ändå trivts otroligt bra – det har alltid varit en underbar stämning på jobbet, med högt i tak och superhärliga arbetskamrater. Jobbet har varit fritt och vi har själva fått bestämma över våra tider och så. Ta ledigt en fredag – tja, självklart så länge man ser till att få gjort det som ska göras.
När jag ser tillbaka på åren som gått så har det varit mycket slit, mycket tokerier och väldigt mycket roligt där borta i Hallsberg.
Nu tror jag väll säkert att det kommer att bli jätteroligt i Eskilstuna också om det blir så att jag får följa med över dit – men hur det än nu är så sitter mycket av stämningen i själva väggarna så att säga.

Och mamma och pappa – om ni läser det här så behöver ni inte bli oroliga. Det ordnar sig alltid! Jag är med i a-kassan, har inkomstförsäkring och har ju i värsta fall så många andra kompetenser att falla tillbaka på i fall att jag skulle bli av med jobbet. *skrattar*
Ni vet ju båda hur bra jag är på att jobba på mack, hålla ridlektioner och för att inte tala på att jag är den bästa skolfröken ungarna på Tallmon någonsin haft som vikarie. *skrattar* Och om inget av det fungerar så få jag väll bli hemmafru och låta Janne försörja mig. Tror att jag med min husliga framtoning skulle passa fint som det…

tisdag 21 april 2009

Ännu en helt vanlig vecka...

Den här veckan händer inget speciellt alls.
Jobba som vanligt, möte med softbollen på onsdag, arbetsdag på planen på torsdag.
Fast på FREDAG ska vi iof på amaroneprovning - och det kan väll iof ses som en liten höjdpunkt.

Nu är jag precis hemkommen från softbollträningen. Vi har precis börjat träna utomhus, och det är bara SÅ kul!
Inte riktigt lika kul är det faktum att jag precis har insett att jag ska hålla en kurs i morgon på jobbet - och inte har förberett något utbildningsmaterial. Tjohooo!
Det är bara att springa genom duschen och sätta sig och jobba lite nån timma... men men, det ska väll gå bra hoppas jag.

Tror att jag får ringa Janne och säga till honom att köpa med pizza på väg hem från repet. Känner inte riktigt att jag har tid att ställa mig och laga mat.. :)

söndag 19 april 2009

Sköna söndag. :-D

Ännu en kanonmysig dag!
Idag var vi uppe okristligt tidigt - redan klockan 9.00. var det F1 race i Kina. Vi smög ut till soffan med täcke och kudde och bäddade ner oss och kollade på racet... så det var kanske inte så hemskt synd om mig i alla fall.
Efter loppet åt vi lite frukost och tog det lugnt... sen så har vi städat lite, tvättat lite allt efter som dagen har gått. Ingen stress eller så.. men nu är vi faktiskt klara och det är så mysigt att ha det städat.

Förutom att ha varit husliga så har vi tagit en tur på cykel i det fina vädret. Vi cyklade till stadsparken och åt glass i solen. Sen tog vi en liten tur, och till slut hamnade vi på Rio där vi drack en öl och åt en pizza.
Jag har inte ätit pizza på ganska länge, och jag måste säga att pizza är definitivt en maträtt som vinner på att man inte äter den för ofta. Det var drömgott!!


I parken var det fullt med söta fåglar...

Vi stannade till vid vattnet....

Janne vid slussen...

En snygg entré....

Vi avslutar vår cykeltur med en pizza och öl på Rio..

Även lördan var en bra dag!

Vi sov länge och käkade en mysig frukost. Sen for vi iväg och tränade softboll nån timma eller två. Efter det så kollade vi på kval till formel. Och sen på kvällen svängde vi ihop en jättegod förrätt med tonfisk, creme fraiché, pepparrot och kapris, och till det lite vitt vin. Som huvudrätt åt vi lammstek med risotto och ett rött bag in box. En helskön dag, även om ingen av oss var dåliga efter fredagens vinsmässa (ibland kan ju rödvin ge upphov till en viss huvudvärk) så var både Janne och jag så där lite lagom trötta och det passade alldeles ypperligt att ha en härlig slappdag.



På kvällen kände vi oss lite frusna och gjorde oss en varm drink på kaffe, mörk rom och amaretto. Mmmm....


Superenkelt och supergott... rör ihop tonfisk på burk med creme fraiché & pepparrot. Salta och peppra. Lägg upp på salladslöv, toppa med gräslök, kapris och hackade rödbetor eller slatgurka och gärna lite svart kaviar på toppen.


Till tonfisken ett gott vitt så klart... :)



Middagen avslutades med lammstek späckad med citron, vitlök och rosmarin tillasmmans med en risotto på rödvin och en gräddsås.


lördag 18 april 2009

Vinmässa på slottet!

Igår var det äntligen dags för ”Chateau Grand Cru 2009” – vinmässa på slottet!
Janne och jag var där så klart! Och även Jannes två gamla arbetskamrater Dag och Thomas.
Jag åkte hem tidigare från jobbet och vi tog en sväng förbi systembolaget och affären för att köpa lite gott till kvällen.
Sen slängde vi oss på cyklarna och hojjade in till stan i det fina vädret. Vi hade köpt biljett att gå in mellan ett och två på dagen.
För er som inte varit på mässan så kanske jag ska berätta lite om själva mässan. Under två dagar samlas en massa olika utställare på Örebroslott och visar upp sina produkter.
Det brukar vara massor med olika vin och spritimportörer, men även försäljare som säljer ostar och andra delikatesser.
I biljettpriset ingår ett ”kuponghäfte” med tio stycken biljetter som då ska gälla för 3 cl vin eller vad nu utställaren har att bjuda på.. en del utställare är lite uppkörda och går strikt efter denna regel, men de flesta sträcker lite på biljetten så att du kan få provsmaka ett par tre olika viner för en kupong, och några är mer generösa än så…
Vi brukar försöka att komma ifrån på fredag förmiddag innan det har hunnit bli för mycket folk, och medan utställarna fortfarande inte har tröttnat på att vara på mässan.
Har man tur (och det brukar man ha) så springer man på ett par utställare som är riktigt entusiastiska och som brinner för sin sak – du brukar man kunna både få prova oförskämt många av deras viner på en kupong – men framför allt så brukar man få en skitintressant liten föreläsning om vinerna, vingården/gårdarna, regionen vinerna kommer från, tillverkningsprocesser, historia mm. Det är då det är riktigt kul!!
Vi fick smaka på massor med supergoda viner, öl, brandy, cava mm. och vi köpte en jättegod olivolja, en enorm parmesan, tre burkar av världens godaste senap och en smarrig salami.
När vi väl hade slut på biljetter och hade gått igenom mässan ett par gånger och var så där lite passande glada så gick vi vidare till Bishop Arms (en mysig pup här i stan) och satt i solen på deras veranda och tog en öl och bara njöt av livet.
Sen gick vi hem till oss och lagade lite tapas och drack lite mer vin… vad kan man säga mer än att det var en riktigt bra dag helt enkelt.

onsdag 15 april 2009

Hemma från Värmland – vad hände sen?

Ja, nu är ju påskhelgen då officiellt slut och vi har börjat jobba igen. Jag kan ju säga att jag ser redan fram emot nästa långhelg.
Vad har jag då hittat på sen jag kom hem i måndags?
Ja… typ ingenting… men det kan vara nog så skönt!

I måndags lagade vi världen godaste mat. Det finns för all del flera maträtter som är ”världens godaste mat” – och gubbröra är en av dom.

Fräs hackad lök försiktigt så att den blir mjuk, häv i hackade ägg, hackad ansjovis, rejält med dill och persilja och värm på. Servera med öl och knäckemacka. Njut!




Gubbröra är ju för gott!!

Igår var jag iväg på lite softbollträning, och idag har vi spelat innebandy på jobbet – PLUS att jag tågpendlar så jag tvingas att cykla till stationen och gå mellan stationen i Hallsberg och jobbet. Jag är en sån hurtbulle!
Nu tror jag att jag ska krypa ner i soffan och lata mig resten av kvällen. Janne är borta på nått hola baloa med jobbet så jag är själv hemma. Tror det får bli nått lätt och snabbt att äta och kanske en bok och lite te.. simma lugnt!!

Påsken har varit härlig.

Min goa shettis Pinus som jag fick när jag var 7 år.
Han fyller 28 år i år.

Jag känner att jag precis börjar landa i vardagen igen. Men det känns ganska bra det också…
Min påskhelg var i alla fall kanon!
Vi slutade lite tidigare på torsdag, och åkte hem och packade och gjorde i ordning, sen satte vi oss i bilen och for till mamma hemma i Värmland.
Sen känns det som om att vi har hunnit med hur mycket som helst under helgen.

  • Jag har ridit! Tog en liten tur på moster Gunnels häst Blessie på fredag förmiddag. Jag som inte har ridit på över ett år.. men det gick ganska bra ändå får man väll säga.

  • Vi har hälsat på Nathalie och Martin och Lova. Det börja bli en kär påsktradition att åka dit på lågfredan. Väl där satt vi ute i solen och drack lite vin och hade det mysigt. Sen bjöds det på god mat, och mer prat.

  • Vi har hälsat på pappa o Carina o Sabbe. Satt ute på trappan i det fina vädret och drack kaffe och ondogjorde oss över kirskålens livsduglighet.
  • Vi har hälsat på hos Gunnel o Sven. Där satt vi en bra stund i solväggen och pratade. Johan och Kristin var hemma, och lite senare grillade. Då slöt även lite fler folk upp (bla. mina kära småsyskon).

  • Vi testade Arvikas krogliv (som hastigast). (Tack Sabbe - du har en fin belöning att vänta!!)
  • Varit hemma hos mamma, Kente, Jon och Emelia hemma i Hallebol.

Sen på söndag åkte vi hem till Örebro och myste hela kvällen. På måndag var vi en tur hos Jannes föräldrar och fick lite påsklunch.
Sen for vi en sväng och kollade på hus, och till sist avslutades påskhelgen med lite MotoGP på tvn.
Allt som allt en kanonhelg!!

Grannflickorna har påskpyntat Pinus.

Kanske inte så stiligt - men kul som attan...

En ganska sliten Sanna...

Sabbe och pappa tar en paus från pysslet i trädgården

Vi blev väl omhändertagna i samma ögonblick vi satte vår fot hos Nathalie och Martin.

Värdparet.

Lova är en baddare på såpbubblor

Lova gör sig redo för påskafton

1 st. riktig påskkäring

Och som avslutning - en bild på min DeLuxe-pojkvän.

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!

I veckan började jag att tågpendla till mitt jobb. Jaha tänker ni nu – har hon blivit av med körkortet eller? Nej, det har jag inte…. Men vi har ju bara en bil, och Janne är om möjligt ännu mer morgontrött än jag, så jag kommer så illans sent till jobbet om jag ska samåka med honom så jag bestämde mig för att testa tåget i stället. Och än så länge så har det ju funkat hyfsat bra.
Det tar lite längre tid, men å andra sidan så kommer jag tidigare till jobbet, jag får motion och jag sparar pengar och miljön.
Så jag tänkte ge det en månad o se…

Nu ska Janne och jag bege oss hem till Värmland. Hem till mamma först, sen till en kompis på långfredan (har blivit lite av en trevlig tradition), och så får vi försöka hinna med en sväng till pappa också… simma lugnt och glad påsk!

På tal om påsk – här i Örebro har dom världens skummaste påsktradition. Ungarna slänger inte påskbrev, de ritar små påskkort och går runt och tigger godis i stället (som på tjugonde knut hemma). Bååååring!

måndag 6 april 2009

Hej ännu mer träningsvärk.

Idag har jag om möjligt ännu mer träningsvärk än vad jag hade igår, och Janne bara skrattar åt mig när jag hasar runt i lägenheten som en gammal kärring.

Idag har det varit fullt upp på jobbet, men en härligt eftermiddagsfika ute i solen hanns med i alla fall. Skitmyisgt.

Efter jobbet har Janne och jag varit på banken för att kolla om/hur mycket vi få låna... och om verkade inte vara nått problem, och hur mycket verkade vara ungefär hur mycket som helst. Jag trodde att de kanske skulle vara lite mer restriktiva i dessa tider... men det känns ju bra att det inte verkar bli nått problem i fall att vi skulle råka snubbla över drömhuset.

Efter det så bar det iväg till softbollplanen för första arbetsdagen för året... vi hasade oss runt dubbelvikta som märlor och rensade ogräs från geggan på baserna. Betänk då också att vår plan är ett mycket populärt tillhåll för kanadagäss. Ni vet väll att de bajsar ungefär lika stora kankar som St Bernadshundar?
Men det gick ganska fort och nu är jag hemma för kvällen, och nu är det dags att laga lite god mat... och kanske smaka på lite boxvin? Livet är gott.



En styck softbollplan i väntan på sommaren!

söndag 5 april 2009

Hej träningsvärk.

Igår var en förträfflig dag.
Dagen började med en sovmorgon och en god frukost. Ute var det strålande sol och varmt.
Sen tittade Janne och jag på F1-kvalet i Malaysia (ja, vi tittade på tvn alltså, vi var ju inte i Malaysia).
Sen vid halv ett var det bara att åka iväg till träningen. Vi hade kick off med softbollen och Anders hade fixat så att tre tjejer från Skövde (svenska mästarna i Softboll) kom upp och var med på träningen och gav goda råd och inspiration.
Kanonkul träning. Första utomhusträningen i år, skitfint väder och varmt och så då, som grädde på moset så hade vi Skövdetjejerna där.
Sen på kvällen åkte vi till Lisa i laget och käkade tacos och pratade skit.




Skövdetjejerna inspirerade och kom med bra tips på gårdagens träning.

Idag får jag då betala med en träningsvärk som inte är att leka med. Men men, har man inte värre problem än så ska man väll inte klaga. J
Sovmorgon även idag, sen mysfrukost och F1-loppet på tv, efter det en tur till Jannes föräldrar på fika.. och nu väntar en god middag med lite vin och en dvd-film.



fredag 3 april 2009

Bästa citatet någonsin!

"Minnet av den onaturliga flickan och hennes osmakliga äventyr i Lindgrens bok, kan, om hon eljest ihågkommes, inte bli annat än förnimmelsen av något obehagligt, som krafsa på själen."

Johan Landquist om Pippi Långstrump, i Aftonbladet, Augusti 1946

torsdag 2 april 2009

Sjuk igen.

Jaha, så har jag gått och blivit förkyld igen då.
Grymt tråkigt... jag kände av på tisdagens träning att jag var hängig och hade lite ont i halsen, och sen på onsdagen var det kört.
Stannade hemma från jobbet och sov ända till klockan två på dagen.

Trots att jag är förkyld med allt som kommer till i form av huvudvärk, snuva, rinning näsa och ganska dåligt humör så kan jag lixom inte låta bli att bli glad av det underbara vårvädret. Jag får nästan lite dåligt samvete av att jag njuter 100% av att gå upp sent och laga frukost när solen skiner in genom köksfönstret och veta att allt jag ska göra idag är att vara hemma och ta det lugnt. Jag ska jag vara sjuk och eländig... och det är jag ju i och för sig också, men jag kan bara inte låta bli att tycka hemskt bra om vårsol och sena mornar. :)
Och som grädde på moset så får jag lova att kosa med en solvarm katt också - Lennart som ligger på bordet i solgasset och blir så där härligt solvarm som bara en katt kan bli.
Nu ska jag gå och bädda ner mig i soffan med en kopp te och titta ut genom fönstret på soooolen, och lyssna på moppeungarna som snurrar runt på gatorna som sinnessjuka bålgetingar.



Slagövning på tisdagsträningen - jag längtar efter att säsongen ska börja!!

Min frukost - helt klart så att man bara MÅSTE tycka att det är lite mysigt!