lördag 30 maj 2009

En härlig dag!

Vilken härlig dag det har varit idag då! J Strålande solsken och jättevarmt hela dagen!

Gick upp lite för tidigt iof. men vi hade softbollträning vid tio, så det var bara att bita ihop. Väl nere på planen så var det ju toppen. Sista dagen med Jennifer Williams som var och tränade oss, idag efter träningen drog hon vidare till Göteborg. Hon har verkligen varit bra och alla som varit med och pitchat har lärt sig massor.

Efter träningen for Jennifer, Lisa och jag till Rio och åt lunch, och Anders dök också upp. Sen åkte jag med tjejerna till svampen och åt glass o kollade på utsikten.

Vid tretiden satte vi Jennifer på tåget till Göteborg och sen körde jag hem Lisa till Åsa i Frövi där vi fikade och firade att Anders (Åsas Anders) blivit lite äldre.

Sen åkte Janne och jag till Marieberg och sen på Parkhallen (ICA) – vi köpte laddare till Lisas telefon och lite hudlotion o sånt – och en TEKANNA som är skitsnygg. Nu ska här drickas te!!

Just nu sitter jag och sippar på en frozen strawberry daiquiri och håller på att starta upp grillen. I kväll blir det nötkött, grönsaksspett och örtostcreme ute i "trädgården" (dvs ute på vår gård).



Gott trött!

Nu är jag så där skönt trött som man blir efter en dag ute i solen!

Jag tog ganska tidig kväll från jobbet och åkte direkt ner till softbollplanen för att träna pitching i det härliga vädret. Det är verkligen kul, och Jen är superduktig.

Sen vid sextiden så dök det upp ett glatt gäng från Johnson pump som skulle spela slowpitch softboll som ett "företagsevent". Vi brukar erbjuda lite olika "paket" för företag som vill testa nått lite annorlunda på sin "kick of" eller vad det nu är de har… allt från att vi "bara" lånar ut utrustning och hjälper till som domare och coacher till hela ballunsen med både softbollmatch och mat/dryck.

Gänget från Johnson pump hade med egen öl/läsk och korv som de grillade – vi stod med grill, utrustning, domare och coacher. Och efter matchen fick de som ville slå på Jens pitchar. Jag tror att de tyckte att det var lyckat… vi från Eagles som var där tyckte i alla fall absolut att det var lyckat. J Ett supertrevligt gäng som var hur bra som helst att ha att göra med – och så var de ganska duktiga också! Definitivt ett väldigt trevligt sätt att tjäna pengar på!!

Nu ska jag krypa ner i soffan och suga på en folköl och se på tv tills jag somnar eller tills Janne kommer hem från sin spelning med AC/DC-bandet i Lindesberg.

torsdag 28 maj 2009

Ensam hemma.

Janne är iväg på nån grej med jobbet, så jag är ensam hemma i kväll. Undrar varför det är så urbota svårt att få sig för att ta tag i såna saker som att laga mat och sånt när man är själv….

Tidigare idag så har jag varit och tränat softboll.. lite allmänt och lite pitching. Skitkul faktiskt, även om inte vädret av på topp….

Nu längtar jag verkligen efter att det ska bli HELG…. Det ska bli så skönt att vara ledig från jobbet. Nedräkningen till semestern har börjat… J Inte många veckor kvar nu!!!

onsdag 27 maj 2009

En spännande dag…

Idag blev jag kallad till arbetsintervju för ett jobb jag sökt. Det var ganska kort varsel och jag var på intervjun i dag på eftermiddagen. Jag tror att jag skulle passa precis och klara det galant – men frågan är om jag verkligen lyckades övertala han som höll i intervjun om det. J Jag måste erkänna att arbetsintervjuer kanske inte var min starka sida. Men men – nu har jag gjort det i alla fall och även om jag inte får jobbet så behöver inte ångra mig för att jag inte sökte.

Efter jobbet så har vi haft softbollträning med Jennifer Williams som är förbundstränare hitflugen från USA som lär ut pitching. Det var riktigt, riktigt roligt!! Vi kommer att träna mer med henne både på torsdag, fredag och lördag.


Just nu så är Janne och repar, så jag är själv hemma i nån timma.. tror att jag ska bädda ner mig i soffan och slappa lite. Eller kanske till och med försöka mig på att skissa lite… det var ett tag sen och mina "färdigheter" behöver fräschas upp tror jag bestämt!

tisdag 26 maj 2009

En fullspäckad vecka!

Full rulle hela veckan – det kommer en pitchertränare hit i veckan, så det blir softbollträning mån, tis, ons, tor, fred, lör – och sen match på sön. Utöver det så har vi en slowpitchmatch för ett företag här i stan på fredag kväll. Men det är ju kul med lite fart o fläkt. J

Nu ska jag i alla fall käka lite god mat och kolla på en film med Janne.

Tack o hej – leverpastej!

söndag 24 maj 2009

Trött!

Oj oj…idag är jag riktigt trött! Men gårdagen var toppen så det är det ju lätt värt!

Först upp svintidigt och åka ner till Göteborg för att spela lite softboll. Första matchen var sådär – vi spelade ganska dåligt och Göteborg spelade väll inte heller så bra och slutresultatet blev 14-12 till Göteborg. Defensivt var vi dåliga, offensivt tycker jag att vi får godkännt. Men i andra matchen var det som att vända på en hand – pitchingen fungerade toppen, catchingen funkade finfint och hela laget spelade jättebra med massor av fina spel och inga misstag. Och offensivt spelade vi också riktigt bra. Göteborg fick sätta in en ganska ovan tjej som inte pitchade så bra, men fick sen byta in en av sina lite mer vana tjejer. Vi slog riktigt bra och jag slog min fösta home run – förvisso slog jag den inte över staketet, men efter som att jag är så snabb så han jag springa hela vägen runt. ;-D


Klockan kvart över sex var jag sen, duschad och på väg hem till Värmland för att gå på bröllopsfest. Jag blev lite stressad när GPSen visade att det skulle ta fem timmar att åka hem – men jag lyckades att komma fram till festen till tio över nio så det hela gick riktigt bra må jag säga. Bröllopsfesten var kanon, och Helen och Jan var så fina, och efter som att jag en sån mjukis så grät jag som ett litet barn när jag fick se Helen i sin fina bröllopsklänning (och Jan var ju också fin så klart *ler*).




På festen var det massor med gamla bekantingar – och det var hur kul som helst att vara "hemma" och träffa alla (och som bonus så fick jag träffa Ulrikas "nya" kille… ja ja – hon har haft honom ganska länge men JAG har ju inte träffat honom tidigare – och han var jättetrevlig). Vi dansade, pratade skit och hade det allmänt trevligt, och när jag sen åkte hem till mamma på morgonkvisten när det började ljusna ute i den underbara sommarnatten efter att ha träffa alla gamla vänner o bekanta – ja blev jag riktigt nostalgisk!!


Min ständige vapendragare från "de gamla goda dagarna" - Ulrika!

I dag har jag då åkt hem från Värmland och så har jag sovit mig igenom F1:en. Undrar vilka roliga projekt jag ska dra igång med nu… nej just det nej… jag tror bestämt att jag ska vila mig lite och njuta av att jag hade så kul igår!

fredag 22 maj 2009

En slappdag.

Idag ska jag inte göra nått alls! Jag ska bara slappa!

I morgon ska jag åka till Göteborg och spela softboll, och sen vidare till Värmland – så i dag ska jag ta det lugnt och ladda batterierna.

Igår var vi ute och tog första hojturen för året… och inser att växellådan på hojen inte är speciellt kry. Trist, trist, trist! Och vi som tänkte åka på en liten mini hojsemester och fiska under semestern…

onsdag 20 maj 2009

Gud vad skönt med långhelg!

Jag har liksom inte fattat än att det är långhelg… sitter och försöker komma ur nån slags konstig stress som antagligen kommer från att jag ligger lite efter med saker jag ska göra på jobbet och att det är så in i helvete mycket att göra med softbollen just nu.

Försöka pussla ihop det med att få hit en Amerikansk spelare till och samordna så att hon kommer i tid och ska bli hämtad. Att fixa med allt som behöver fixas med boende, internet, telefoner, cyklar, licenser, övergångar, hämtningar, sängar mm för våra amerikanska spelare, att styra upp företagsevenemang, jobb i skolan, räkningar, bidragsansökningar och gud vet allt med softbollen – och som grädde på moset så är vi en person kort till matchen i helgen och vi letar febrilt efter att hitta en stand in för det också…. Jag blir galen!!

Jag tror att jag kanske behöver sätta mig ner och verkligen gå igenom allt som måste göras, och kanske delegera lite jobb. J

Ja ja – hur som helst. Nu är det i alla fall helg och jag ska njuta av min ledighet! Även om helgen i sig blir fullspäckad.. softbollmatch i Göteborg på lördag, och sen sätta sig i bilen och åka hem till Värmland och komma för sent till en av mina bästa gamla vänners bröllopsfest.

Om jag blir arbetslös i höst så ska jag gå under jorden i två månader eller så och vara helt avskärmad från omvärlden!

tisdag 19 maj 2009

Lite tråkig stämning på jobbet…

Man känner att det är lite tråkig stämning på jobbet nu iom att avdelningen ska flytta och ingen vet var de kommer att hamna om de alls får ha kvar sitt jobb. Lite tråkigt, och alla har lite tappat sugen…inte riktigt samma engagemang som det har funnits tidigare. Alla gör så klart sitt jobb och så, men så fort det börjar att planeras för saker som ska ske i framtiden så märker man liksom att folk bara… "jaha, och vad är meningen med detta – även om jag är kvar så kommer vi i alla fall inte att jobba på samma sätt efter flytten". Och som en våt filt över det alltihopa så ligger vårt filhanteringssystem och sprider glädje genom att ha svarstider för en vanlig knapptryckning (en markering av nått – inte ett kommando) på över 40 sekunder. Tyck på ett objekt på datorn – vänta en minut på att få respons.. tjohooo..

Gott i alla fall att det är kort vecka den här veckan!! Sista dagen för veckan i morgon.

Nu ska jag hoppa i bilen och åka och träna softboll! Hopp o hej – leverpastej!

måndag 18 maj 2009

Jag – ett klantarsle!

Oj oj… nu har jag då varit mer än lovligt förvirrad…

I dag kom en av våra Amerikanska spelare som ska spela med softbollaget i sommar till Sverige. Jag fick hennes flyginfo och såg att hennes flyg skulle komma till Arlanda kl 03.30. am. SKIT vilken jobbig tid…. Och vi krånglade som fan för att hitta nån som kunde hämta henne. Tillslut så ställde Åsa i laget upp och hon åkte till Stockholm på söndag kväll för att sova hos Linn och sen gå upp och hämta Lisa på flygplatsen. Väl i Stockholm ringer de tillbaka till mig med beskedet: "Du, det ankommer inga flyg från Köpenhamn till Arlanda klockan 03.30…. det kommer faktiskt inga flyg alls då.." Fan – tänkte jag…. och tror ni inte att jag sett fel - hennes flyg skulle komma till Arlanda klockan 15.30. i stället! Så det var bara för Åsa att åka hem igen och för mig att ta ledigt från jobbet och åka o hämta Lisa på flygplatsen klockan 15.30. idag.

Väl på flygplasten så står Janne och jag (Janne som var så snäll att han följde med och höll mig sällskap) och kollar in folk som kommer med flyget och kommenterar att "kolla – han var lik den o den, och hon är rätt lik den och den"… och rätt som det är säger jag – "kolla, här kommer Jebba"… ja ja, tänkte Janne och börjar kolla efter nån snubbe som är rätt lik sin kompis Jebba… bara att det faktiskt var Jebba på riktigt. Han hade vunnit en fotbollsresa till Milano och kom hem med flyget samtidigt som vi stod och väntade på Lisa. Så vi fick en passagerare till i bilen när vi åkte hem.

Men nu är vi i alla fall hemma och allt har gått bra – tur i oturen bara att Åsa och Linn kollade upp flyget på kvällen så att inte Åsa stod där klockan 03.30. i natt och undrade var det där förbenade flyget var nån stans…

söndag 17 maj 2009

Semestern närmar sig

Det börjar att dra ihop sig till semester… ja, inte riktigt än men i alla fall. Jag har bara fyra veckor kvar, och nästa vecka är det ju Kristi flygare, så då är det ju kortvecka med bara tre dagar på jobbet! Tjohooo!!

I fredags var vi iväg på maskinexpo med jobbet – inte helt fel. Det var jag och tre av grabbarna från jobbet som åkte, det var fint väder och massor med roliga maskiner att kolla på. Och väl på mässan så mötte jag upp med Linn som också var där med sitt jobb.


Några glimtar från mässan:

  • Precis när vi kom dit så skojade vi lite och sa att vi kan ju inte tala om att vi kommer från Volvo när vi gör våra "konkurensstudier" utan vi får hitta på att vi kommer från nått företag.. hmmm… "Hermanssons gräv och morr AB" vore väll ett bra namn.. och lite senare så kommer vi till "Hermanssons gräv AB"s monter…
  • En tillverkare (inga namn nämnda) märkte sina maskiner med "miljömaskin" i stor text på alla maskiner… när jag glatt stövlade fram och frågade vad det innebar så framgick det efter ett tag att det betydde typ att de uppfyller lagkraven vad gäller utsläpp.
  • Jag hoppade glatt in i en annan tillverkares maskin och testade att öppna och stänga frontrutan.. men det var lite trögt och trixigt.. så rätt som det var hoppade en list dän.. och sen blev vi ombedda att kliva ur och gå därifrån… hmm… vår frontruta i vår grävare ÄR kanske inte så pjåkig i alla fall.


En del tillverkare verkar ha lite billigare lösningar på AC-sidan än vad vi har..



Jag och Håkan provsitter en JD-traktor. Fränt passagerarsäte, och fin stängning av dörrarna.


På lördan var det dags för softbollmatch igen. Denna gång mot svenska mästarna Skövde. Inte helt oväntat fick vi ju spö.. med positivt var i alla fall att vi var bra offensivt. De flesta fick på bra slag, och vi stal baser och var vakna ute på bas. Själv är jag nöjd med att jag i alla fall fick på ett bra slag – sen dubbelhit. Sen så stal jag 3:e bas – och det känns ju ganska bra att ha gjort det mot Skövde. Jag gjorde även ett inhopp som pitcher – jag förstod ju så klart att det inte skulle gå så bra (jag behöver absolut träna mer om det ska blir nått för mig) så detta var ju rätt match att testa i. Men även om det inte gick så bra så är det faktiskt ganska kul.. så jag får väll träna på och se om det kanske kan bli ett inhopp igen i slutet av säsongen.

Här stjäl jag 3:e bas efter att ha slagit en dubbelhit.

Kung på 3:e bas...


Här tar jag poäng på en passed ball...


Jag tar i alla fall i...



Efter mitt inhopp som pitcher gick jag tillbaka till den mer bekanta positionen som catcher...



I veckan köpte vi oss ett nytt kameraobjektiv – ett Canon L-serien 70-200 IS. Himla roligt! Grymt bra objektiv, kul att kunna zooma lite mer än med kit-objektivet som kom med kameran, och fantastiskt kul att se vilken skärpa det blir på bilderna.

Provkort med nya objektivet...

Resten av dagen ska jag ägna åt att städa lite, plantera lite tomatplantor jag fått av Åsa och laga god mat och slappa framför tvn – och njuta av vetskapen att det är kortvecka till veckan!!

söndag 10 maj 2009

Tjoho.. i morgon är det måndag!

Inget jag ser fram emot… idag känns det faktiskt riktigt tufft att det är söndagskväll och arbetsdag i morgon. Det brukar inte vara nått som är besvärligt annars, men i dag känner jag mig inte alls sugen på att gå upp tidigt och släpa mig till jobbet i morgon… *suck*

I går spelade vi i alla fall softboll – och det var kul! Tyvärr förlorade vi båda matcherna, men om man räknar bort två innings där vi tappade otroliga 14(!) poäng i varje inning (en i var match) så spelade vi riktigt bra. I första matchen var vi iof något övertända och slängde bollar både hit och dit.. men sen så rättade det till sig. Kul var i alla fall att vi spelade grymt bra offensivt – slog bra och var aggressiva som fan ute på bas. Stal baser och utnyttjade alla misstag som motståndarna gjorde…

Själv är jag så himla glad att det har funkat jättebra offensivt för mig.. min slagning har funkat skitbra och på de här fyra matcherna vi spelat så här långt så har jag slagit 10 hits (det är alltså ett slag där man kommer ut på bas utan att bli bränd för er som inte är softbollnördar) och av de så är 6 st 2B hits (dvs slag som man hinner springa ända till 2B på). Och det har även funkat bra med själva baslöpningen, med stulna baser och jag känner att jag är bra med. Skitkul faktiskt!!

Här är jag på 2B och Eva på 3B efter att jag slagit en dubbelhit.
.
Tjohooo.. här stjäl jag 3b (safe så klart)
.
Och här några bilder när jag är uppe och slår.. sportigt värre.

I fredags så var Janne iväg och skruvade ihop Ducatin (tank och kåpor har varit på omlackning under vintern) så nu är han nöjd och glad (och jag kan börja åka bilen till jobbet när jag vill igen – tjohoooo.. aldrig mer tågpendla!!!).


onsdag 6 maj 2009

Tjäna pengar åt mig!

Stöd min softbollklubb och gå in på denna sida: http://www.sponsorhuset.se/eagles/ och handla när du tänker shoppa på nätet!

Och om du går in och registrerar dig här på Cint http://www.sponsorhuset.se/eagles/butik/cint/ och kanske på nån av de andra grejerna så får min klubb pengar utan att det kostar dig nått.

Seså – vad väntar du på egentligen… sätt fart och tjäna pengar åt mig! ;-D

tisdag 5 maj 2009

Åska och regn!

Idag är det regn och åska ute… och jag ljuger om jag säger att jag inte gillar det! Årets första åskväder!! Det luktar så gott av vårregn och grönska, luften blir så frisk, ljudet av regndroppar mot fönsterbläcket…… och själva åskan! Det är ju bara fördävla mysigt!! Nu är det ju inte så att jag tycker om när det regnar för långa perioder i sträck, men ett litet vår/sommaroväder då och då livar ju bara upp!

I kväll ska jag försöka lura i Janne att vi ska hyra en film och kolla på. Och så laga lite god mat… jag har lammracks i frysen, så lite stekt svamp, lammracks och basilikasås lockar!


Jag hittade typ världens godaste recept på lammracks i en av Jamie Olivers kokböcker. Ja, jag vet att det är lite corny, men jag kan inte hjälpa det – jag älskar Jamie Oliver, eller rättare sagt hans mat! Jag har tre av hans kokböcker och allt jag testat har varit kanon!! Enkelt och smidigt och skitgott! Perfekt.



Detta var min första Jamie bok.... jag blev frälst..


Leta upp "de godaste lammkotletterna med basilikasås" och laga det för guds skull!

I denna hittar du också mycket gott!

måndag 4 maj 2009

Måndag igen.

Jaha, och då var det alltså måndag igen då.


Som ni alla förstår så blev det inget av att gå ut och jogga igår. Jag kände mig inget vidare pigg, och hade ont i huvudet – jag ändrade planerna till att kolla på tv i stället. Så istället för att vara ute och springa så kollade jag på MotoGP och gjorde lite god mat (oxfilé, vit sparris, gratinerad fetaost och ett glas vin) – definitivt mycket roligare.


Jag bara måste visa vad vi spräckte den här månadens budget på. Vi var på systembolaget i förra veckan för att köpa en bag in box med vin… och vi kom för all del ut med vårt vin, men vi lyckade också snubbla över lite roliga grappor på hyllan med utgående varor. Skulle tro att det är nån som beställt hem men inte hämtat ut dom – och ni förstår ju alla att vi kunde ju inte bara lämna dem där.


söndag 3 maj 2009

Inte fullt så rapp som vanligt.

He he.. idag känner jag mig så där lite lagom stel i hela kroppen, men det är faktiskt inte lika illa som jag trodde att det skulle bli.

Denna sköna söndag har jag planerat att tvätta, städa och hör och häpna – ge mig ut en liten tur i joggingspåret. Ja ja, jag inser att det är stor risk att jag kommer att tvätta lite, städa lite och sen tycka att det får vara nog… men planen finns där i alla fall. Jag insåg under gårdagens match att jag verkligen BEHÖVER några kilometer i benen inför resten av säsongen. Självklart borde jag ha dragit igång redan i vintras.. men hur är det man säger – bättre sent än aldrig? ;-D Jag återkommer med en rapport om hur det gick. *skrattar*

lördag 2 maj 2009

Totalt slut!

Nu är jag nyss hemkommen från årets första softbollmatcher, som var…. helt otroliga.



För det första så spelade vi softboll mellan klockan 12.00. (lägg då också på ca 1h uppvärmning) och ca 17.30. Och för att toppa detta så var det gassande sol och jättevarmt. Slutsiffrorna var inte direkt softbollmässiga utan hade snarare platsat i en handbollsmatch, helt sjukt!!

Första matchen började riktigt dåligt, varken pitching eller cathcing fungerade speciellt bra, och även resten av det defensiva spelet var milt sagt skakigt. Själv började jag som cathcer, och satt nog de två längsta och jobbigaste inningarna i mitt liv kändes det som – som tur var så var Linn med och kunde byta av mig.

Själva slagningen och det offensiva spelet fungerade däremot bra, vi både slog riktigt bra och var aggressiva och vakna ute på bas. Själv är jag väldigt nöjd med min offensiva insats, då jag slog flera dubbels (dvs slag där man kommer till andra bas) och några singles (slag där man kommer till första bas). Ute på bas fungerade det också bra och jag är speciellt nöjd med det faktum att jag faktiskt slideade ett par gånger (och så lät jag så klart bli att göra det när jag verkligen borde ha gjort det *skrattar*)


Första matchen började vi i underläge som vi gradvis tog in, och i sista inningen så gick vi om Norrköping som dock kvitterade till 28-28 och matchen gick till en åttonde inning med tie break. I den sista inningen kunde vi dra ifrån och ta hela 11 poäng och Norrköping klarade aldrig av att komma i kapp och matchen slutade 39-30 till oss. (för er som inte är så insatta i softboll så brukar man kanske ta 0-7 poäng i en match eller nått… att ta mellan 10-20 poäng är mycket, så dessa siffror var väl inte direkt smickrande – men vi vann i alla fall) I andra matchen så spelade Norrköping med väldigt orutinerade ptichers som inte riktigt klarade av att kasta strikes utan gav bort väldigt många walks och vi kunde bara promenera ut på bas. Vi var ganska ivriga att avsluta matchen i tredje inningen (om man leder med 20 poäng eller mer efter tredje inningen så bryts matchen – en så kallad "mercy rule") så vi såg till att ta ordenligt med poäng så att inte Norrköping skulle råka knapra in på oss när det blev deras tur att slå – och den matchen slutade 43-7. Vid det laget var vi alla glada att det äntligen var över och det var dags att åka hem. Alla var mer än lovligt trötta och möra. Undrar just hur man kommer att känna sig i kroppen i morgon när det är dags att gå ur sägnen.


Så – nu sitter jag här med ett glas vin och bara slappar. Janne har spelning på Mastodont MC med AD/DC-bandet i kväll men jag känner att jag bara orkar inte gå och kolla. Nej en härlig dusch, ett glas vin och krypa ner under en filt i soffan känns som en perfekt kväll. Jag tror att jag ska hämta mig en bok, elda levande ljus och lyssna på musik nedkrupen i soffan… ja, så får det bli!!





fredag 1 maj 2009

I morgon är det dags!

I morgon är det alltså dags för seriepremiär för softbollen! Vi åker till Norrköping och hoppas så klart på att ha med oss två vinster hem.

Idag tränade vi nån timma på förmiddagen och det var bara så skönt – det var ca 20 grader varmt, och skitmysigt! Nu ska jag gå och knyta mig så att jag är pigg och utvilad till morgondagens match.