torsdag 30 juli 2009

Regn och rusk och lite mörkt på kvällen!

Jag tyckar att det är obeskrivligt mysigt nu när det börjar skymma lite tidigare på kvällarna. Missförstå mig rätt - jag vill fortfarande ha varmt och gott, en riktig brittsommar vill jag ha. Men det är nått speciellt när det börjar skymma på kvällarna.

Idag har det regnat hela dagen, och jag har städat lite.... och sen har vi lagat god mat och eldat lite ljus.
Och nu är det dags att krypa upp i soffan med Janne och spela lite X-box!






onsdag 29 juli 2009

O här kommer bilderna som jag lovade igår.

Här kommer då som utlovat lite bilder... :)

Ridläger i värmland.

Hanna och Pinus följer med Maritha och Fasette ut och skrittar efter ett dressyrpass.

Massor av olika hästar var med på lägret - allt från islandshästar till halvblod.


Gunnel och Blessie

Karin och MayBee


Och vissa tyckte att det var såååå skönt att rulla sig efter ridpasset... :)

Husletarfärd med loppis...

Här på Nora diversehandel hade de mycket kul...

Bland annat en liten skål som jag inte kunde motstå...


Sen på nån loppis hittade vi den här - samma motiv som på några andra grejer jag hittade när jag och Linn var på loppis här om sisten...

Tidgare inköp... jag vet inte varför, men jag älskar motivet...

Vår vän igelkotten.

De är bara SÅ söta...

tisdag 28 juli 2009

Vin, tanter och sång..

..var det mycket av i helgen. J

Jag var hemma i Värmland när Hästkamraterna hade ridläger. De brukar ha det varje år – och då träffas nån stans mellan 15-20 ungflickor (så som min mamma, min moster osv..). De kommer till Hallebol/Skällarbyn med sina hästar och bor hos Siri som har en underbar värmlandsgård och lagar fantastisk mat under helgen, de rider på ridbanan hos mamma och på kvällen dricker de (vi) en hel massa vin – och det sjungs en hel del också! Min roll i det hela är att vara ridfröken. Jag försöker så gott jag kan att köra med dom.. men jag är rädd för att jag är alldeles för snäll och låter dom komma undan med alldeles för mycket. Ja ja, hur som helst så brukar det vara jättekul, och så också den här gången.

Igår såg Janne och jag på MotoGP och F1. Efter som att jag var i Värmland under helgen så kunde jag inte se loppen då, men det gick ju lika bra igår. Först MotoGPn vid fem, och sen nästan direkt efter det F1… en mycket trevlig kväll.. men inte nog med det, vid halv tio tiden så kände jag att jag var lite för rastlös bara för att dega ihop framför tvn eller datorn så jag kom med den jättefiffiga iden att vi skulle gå på Rio och ta oss en öl. Sagt och gjort – vi gick till Rio och satte oss på uteserveringen och drack varsin öl. Det var verkligen supermysigt. Det börjar på att skymma på kvällen, och det var inte för kallt med väldigt friskt ute… helt enkelt kanonmysigt. Och på vägen hem så fick vi sällskap med en igelkott. De är ju så söta!!

Idag har Janne och jag varit runt och kollat på en massa hus (inget som direkt föll oss i smaken förutom ett som låg sex(!) mil från stan. Vi passade även på att gå på loppis och fynda lite, vi stannade till i Guldsmedshyttan och åt en 90gramare med bröd (så sällan man äter på gatukök nu för tiden så att det var riktigt riktigt mysigt) och så stannade vi till i Nora och köpte glass (deras hemgjorda glass är underbar) och handlade lite till på "Nora diversehandel". När vi kom hem var vi inte sugna på att ställa oss och laga mat så vi gick till Rio idag igen och köpte lite mat och tog en öl. Där träffade vi på en bekant med vän och vi hade det jättetrevligt. På väg hem så springer vi på vår vän igelkotten igen. Kul!

Lite bilder kommer nog i morn...

onsdag 22 juli 2009

Sol, cykel och lax!

Idag efter jobbet har jag spelat minigolf och solat lite med Moa och Linn. Vi gick o satte oss i en park här på norr och solade lite, sen kom vi på att vi nog måste köra lite minigolf också… kan väll bara säga så här. Minigolf är inte vad jag är bäst på! Men det var kul ändå..

Idag har jag även fått en cykel. En av Jannes trevlig arbetskompisar kände nån som osv… en gammal rosa crescent med bockstyre. Superful och superfrän – Janne har varit o köpt nya däck och fixar till den och jag älskar den redan!!!

Igår skulle Linn och jag åka iväg och plocka jordgubbar på självplock… men det gick inget vidare. Vi fick en vägbeskrivning från Linns syrra som varit där på lördag, och vi åkte fram och tillbaka och letade men hittade INTE nått jordgubbsplock. Antagligen hade de inte öppet på veckorna… Så nått hej blev det ju inte! J Men, i stället så gick vi på loppis och fyndade lite. Bland annat en lampa… ha ha, en ful gammal lampa… men skärmen är "rund" som en "kinalykta" om ni fattar – så jag ska göra om den till en ljuslykta i kinastil att ha i trädgården sena sommarkvällar när vi köpt hus.

Nu så ska jag laga mat och ha myskväll med Janne. Idag blir det kronärtskockor med parmesan och olivolja, sen musslor inkokta i grädde och till sist en regnbågslax som jag tänkte laga i paket med massor med DILL!!! Mmmmmm….

tisdag 21 juli 2009

Mycket bloggar finns det!

När jag kikade runt lite på nätet igår hittade jag en mysig blogg om inredning. Kan vara värt att kolla in om ni är intresserade av sånt.


Just nu har ni dessutom chansen att vinna den här fina mattan om ni följer länken. (Klicka på bilden)

måndag 20 juli 2009

En lugn o skön dag..

Har jobbat hemifrån idag. Jag är ensam på kontoret den här veckan så jag vidarekopplade min telefon hem och satt här i soffan o jobbade i stället. Har inte så där jättemycket att göra efter som att jag ska sluta om några veckor, sitter mest och rensar mail och går igenom gamla ärenden.

Sen efter jobbet så hade vi softbollträning, och jag är sliten efter helgen…hade knappt nån ork alls i kroppen. Orkade inte kasta lika hårt som vanligt, och definitivt inte slå ordentligt. Helt sjukt… men men, det går väll över tills i morgon hoppas jag.

Efter träningen så lagade Janne och jag lite god mat och såg på tv.. helt lagom segt!

I morgon sänder de softboll på tvn (ESPN America) och det ska bli skitkul att titta på. Jag och Linn har även pratat om att åka och plocka jordgubbar!! Tjohooooo – det har jag sagt i hur många så som helst nu att jag ska göra, och nu äntligen blir det av! (hoppas jag – man ska ju inte ropa hej för än man är över bron osv..)

söndag 19 juli 2009

En kanonhelg!

Igår var en superbra dag!

Först spelade vi två skitroliga softbollmatcher mot Göteborg och som ni antagligen förstår så vann vi båda matcherna. Alla i laget spelade jättebra och det var en kanonbra stämning hela tiden. Själv är jag jättenöjd med mitt eget spel.. jag hade inga "passed ballas" uppsatta på mig i protokollet under någon av matcherna. (För er som inte är så insatta i softbollvärlden så är en "passed ball" en boll som catchern inte fångar när pitchern kastar, och när bollen rullar bakom chatchern så kan löparna ute på bas springa en extra bas.) Och det funkade kanonbra med slagningen! Jag slog fem hits (för er..ni vet vilka.. så är en "hitt" ett slag som är nog bra för att komma ut på bas på) – var av två var dubbelhitts (man hinner springa till 2b) och två var trippelhitts (man hinner springa till 3b). Riktigt riktigt kul!


Jag catchar...


Här slår jag en dubbelhitt...




Efter matchen så åkte vi räkbåt, några från laget och några andra… och jag hade superkul! Vi åt massor med räkor, sjöng (de hade trubadur) och hade skoj. När vi kom tillbaka till land så gick vi vidare till Bishops och drack öl i den fina sommarkvällen. Sen avslutade vi här hemma tillsammans med Dagge och Sussan med lite mer vin o whisky och en hel massa skitprat… Som sagt – en helkul helg.

Här väntar vi på att få sitga ombord...

Räkfrossan kan börja!

Vi har tydligen slussar här i Örebro... :)

Janne gillar!

Susanne och Dag... lite kyligt var det men ändå grymt mysigt att sitta ute!

Janne och Mia...jag undrar vad han förklarar här....

På fredag jobbade jag hemifrån och tog det ganska lugnt. Åt en kanongod frukost i lugn o ro. Sen så var Linn och jag ute och åkte motorcykel. Hon kom hit från Stockholm på dagen och sen tog vi en liten tur på em. Jag har inte kört monstern nån längre bit tidigare och jag måste säga att den var grymt rolig att köra. Nu får det bli en till, i stället för BMWn tror jag bestämt!

Idag så har vi tagit det lugnt. Sovit länge och ätit god frukost och kollat på MotoGP…. Skönt när det är regn ute så att man kan sitta inne o slappa med gott samvete. J

Så här såg det ut när jag skulle gå och lägga mig igår... hm... någon har tagit min plats... :)

tisdag 14 juli 2009

Så var andra dagen efter semestern avklarad då…

Sov länge och gick rätt så tidigt idag på jobbet. Jag har inte allt för mycket som jag måste göra, och jag känner att jag vill inte dra igång och driva nån av de frågor som ligger på is och väntar på att jag ska få tid att driva dom, nu när jag blivit uppsagd och slutar om en månad… så jag gör de grejer jag ska och sen får vi väll se…

I morgon tänkte jag jobba lite hemifrån, känns rätt onödigt att åka in till Hallsberg och sitta av tiden där när jag lika gärna kan koppla upp mig på datorn hemifrån.


Nu till nått roligare. J Jag har nyss bestämt med några av mina bästa vänner att vi äntligen ska ses och festa loss lite! Vi ses alldeles för sällan nu för tiden då vi alla bor på olika håll, och vi har pratat i flera år om att "till den här sommaren, ska vi ses och ha fest", och nu är det då äntligen dags. Vi har bokat in Åmotsparken i slutet av augusti och det ska bli SÅ kul!!

Klara för fest är i alla fall Ulrika, Helen, Nathalie och jag.. och så hoppas vi på några till... :)



Järngänget - Ulrika, jag och Helen

måndag 13 juli 2009

Första dagen på jobbet

Jaha – då var första dagen på jobbet avklarad då.

Jag måste erkänna att jag inte gjorde så där hemskt många knop… inte allt för mycket att göra, och bara en månad kvar att jobba så… tja, jag tar det ganska lugnt. Tänkte fixa med det som jag behöver få gjort, rensa datorn, städa upp lite på min plats och… tja, vänta på att få sluta.

Efter jobbet blev det softbollträning. Vi pitchade lite, och både Mia och Frida i laget gjorde riktigt bra ifrån sig. KUL att se. Slagningen såg också riktigt bra ut för alla, och även det känns ju bra inför helgens match.

Nu ska jag sätta mig och bläddra igenom Jannes sommarpresent från Eon – "Mannerströms skaldjur" . Mmmmmmm….. kanske det blir nått från havet i kväll? J

söndag 12 juli 2009

Inte lika pigg som igår.

Igår var vi hos Lasse (pianoman i Bluestompers) och Ulrika och åt mat, drack öl och hade hemskt trevligt. Idag är jag lite svagare.. J Har precis kollat på F1 och ätit pizza, och sitter nu och funderar över vad vi ska hitta på resten av dagen. Jag har en känsla av att det inte blir några allt för vidlyftiga planer. J


Softbollmatchen igår regnade bort så nu måste vi försöka hitta ett nytt datum då alla kan. *suck* Men efter som att det inte blev någon match så kom Linn och käkade lunch – och det var ju trevligt, nått positivt kom det ju ur vår rain out. Nästa helg har vi planerat att åka lite motorcykel… ska bli riktigt kul! Linn har precis köpt sig en monster 600 och tänkte ta hojen hit inför softbollmatchen på lördag. Kul, kul, kul!

fredag 10 juli 2009

Laddar för softbollmatchen.

I morgon är det softbollmatch och i kväll laddar jag inför matchen med lite vin, rökt bröstben, oliver och breasola – och positivt tänkande!!

Skadeglad – jag?

Hörde precis på radion om att skatteverket börjar få in mer och mer pengar från skattefuskare som tidigare gömt undan sina pengar i skatteparadis. Detta för att fler och fler av "skatteparadisen" börjat att lätta spå sina sekretessregler som skyddar skattefuskare.

Jag kan inte säga annat än – hurra! Det har varit en massa diskussioner om att man måste "komma åt fusket" nu under några år. Det man främst har pratat om då har ju iof mest gällt hur man kommer åt ensamstående småbarnsmammor och fuskar med VAB-dagar och cancersjuka som nog skulle kunna vara på jobbet i stället för att sitta hemma och lyfta bidrag – men ändå.. Jag tyckte att det lät alldeles förträffligt. På skatteverket hade man tydligen redan märkt en tydlig ökning av jurister som kontaktat skatteverket för att - för sina klienters räkning - "återföra" glömda och gömda pengar. Surt sa räven. J

torsdag 9 juli 2009

Så var det regn då…

Vilket tråkigt väder! Idag så har vi ju softbollträning, och så öser regnet ner. Fy vad tråkigt! Inge kul alls att träna i regn!

onsdag 8 juli 2009

Härligt spontan eller bara korkad?

I natt när Janne och jag satt i vardagsrummet med fönstret lite öppet och spelade X-box strax innan klockan tre på natten så dundrar det till på fönstret. Det var någon som kastade en sko… Den första reaktionen var att "oj, är det nån vi känner som är ute så här sent och har bestämt sig för att kika in på en sängfösare - VAD KUL!"…. men icke! När vi kikar ut så står där en helt okänd brud (inte helt olik Nina Hagen i utseende) och ropar att hon vill ha cigg.

Nu har vi ju inte "cigg" liggandes hemma i vår lägenhet, men inte ens om jag hade haft sjuhundra limpor med Prince liggandes i lägenheten hade jag givit det till nån random snubbe/snubba som kastar en sko på mitt fönster klockan tre på natten. Undrar om det är det faktum att jag blivit gammal som gör att jag tycker att människan i fråga bara var korkad och inte ett dugg så där "härligt spontan".

måndag 6 juli 2009

Arbestlös

Jaha - då var man arbetslös då.

Har precis skrivit på pappren, och jag gör min sista dag på Volvo den 22 augusti.

Det känns lite vemodigt att se hela den verksamhet som jag under åtta år har varit med och sett växa till nått som börjar bli riktigt bra läggas ner och flyttas till Eskilstuna. Både som konsult och anställd så har konstruktionsavdelningen i Hallseberg varit ett bra ställe att jobba på, och jag har alltid trivts med mina arbetskamrater och mina chefer… så nog känns det lite vemodigt att avdelningen inte finns mer.

Men men – sånt är livet. Nu är det bara att börja leta efter nått nytt. Nån som har behov av en bättre begagnad konstruktör? (Jag kan dansa också.) J

Mamma o pappa – oroa er inte. Det ordnar sig vet ni!! ;-D

Spännande sport!

Ha ha - ja inte blev det att slötitta på tennisen. Fan – det blev ju riktigt spännande och medryckande. Och sen blev det ett spännande MotoGP-lopp också.

Vad är det som händer – jag kollar på SPORT!!! Sportkarenstiden efter Christian Stångberg börjar gå över? J Vad händer härnäst – ska jag börja fiska?


 

söndag 5 juli 2009

En slapp dag…

Idag ska jag bara slöa hela dagen! Just nu slökollar jag på tennis, sen ska jag slökolla på MotoGP warm up – och sen ska jag kolla lite mer koncentrerat på själva loppet.

Igår var vi i Stockholm och spelade softboll mot Söder – och inte spöade vi dem som jag hade tänkt att vi skulle göra. J Vi fick stryk i bägge matcherna… jag är trots det hyfsat nöjd med mitt eget spel. Stal nån bas, slidade i ett semitight spel och blev safe (vilket känns extra bra efter som att jag under hela förra säsongen inte slidade och därför blev bränd ett par gånger i likande situationer och därför har en av målsättningarna för den här säsongen varit att börja gör det), kände mig hyfsat alert när jag catchade och fick på nått bra slag också… så jag tänker fokusera på de sakerna inför nästa match mot Enköping nu på lördag.

När jag kom hem så var jag så grymt trött att jag somnade i soffan framför MotoGP-kvalet med fjärrkontrollen i handen. Sen sov vi till klockan ett idag. Jag tror att det var välbehövligt. Skönt också att det inte är så himla varmt längre när man ska sova.

Nej – nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på tennis. Kanske öppna en kall öl och börja fundera över vad vi ska käka i kväll… sköna bekymmer. J

Simma lugnt!

fredag 3 juli 2009

Svalt och skönt.

Så verkar det som om att "värmeböljan" är över för den här gången, i alla fall här i Örebro. Väderleksrapporten lovar åska och regnskurar blandat med lite sol i flera dagar framöver – och framför allt svalare väder.

På ett sätt är det väll lite skönt, men på ett annat sätt så tycker jag att det är synd. Jag gillar verkligen när det är så där riktigt VARMT! Men å andra sidan så tycker jag att det är mysigt när det är lite svalare också – så båda passar bra för mig. Men framför allt så ÄLSKAR jag ett rejält åskoväder! Hoppas att det friskar i som bara fan och åskar o blixtrar o står i!

I dag har vi slappat och även städat lite (inget allvarligt – bara plockat undan och damsugit och torkat golven i köket o på toan) – men vad jag OCKSÅ har gjort är att rensa lite avlopp från diskhon. Fy fan var äckligt!! Men jösses vad bra det blev sen, nu går jag runt och spolar i diskhon och njuter av att se vattnet rinna undan och känner mig väldigt duktig.

På kvällingen åkte Janne o jag in till stan en sväng och gick ut o käkade med Mia, Moa och vår amerikanska spelare Lisa – hittade en uteservering på stallyktan och fick oss lite god mat och suverän efterrätt. Nu blir det lite X-box igen och i morgon ska vi spöa Söder i softboll! J

torsdag 2 juli 2009

Balder, ostron och Dompa...

Igår åkte Janne och jag iväg på en liten "minisemester" till Göteborg. Vi fick mersmak när vi varit nere på AC/DC och bestämde oss för att åka ner över en natt på semestern.

Här kommer en bildbomb med massa kort från resan. Kolla på dom eller låt bli.. ;-D


Vi åkte från stan på förmiddagen igår och det var strålande solsken...


Sen runt Götene så blev det åska... och inte så bra sikt....

Vi kom till stan runt fyratiden och checkade in på hotellet (SAS Radison vid centralstationen). Och även om jag måste säga att hotellet lite liknade en finlandsfärja från 93 om man kollade på inredningen så var det ändå ett kanonbra hotell... bra service, badkar på rummet (och ja, vi badade - två gånger till och med) supergod mat i baren, en snubbe som parkerade bilen... och... ja, det var jättebra helt enkelt...


Hotellbaren från vårt våningsplan.

Janne o jag
Första dagen gick vi på stan och var turistiga. När vi checkat in och kommit till rätta så smög vi ner i hotellbaren och åt lite lättare mat. Sen gick vi runt och kollade lite på stan och hade det trevligt. Vi passade på att vara riktigt turistiga och åkte paddan, och gick och kollade på trädgårdsföreningens park...

Paddan


Trädgårdsföreningen

Efter att vi "gjort stan" så tänkte vi gå ut och käka lite god mat. Vi hade tänkt att boka bord på "trägårn" bara för att vi hade så mysigt där sist vi var i Göteborg, men de hade nått annat hola baloa på gång och hade inte några bord lediga. Så i stället frågade vi på hotellet efter nått bra ställe att käka. Vi blev rekommenderade ett par restauranger på magasinsgatan, men när vi kom dit så kändes det lite tråkigt.. som en blandning mellan björnstugan och en turistrestaurang på Mallis... så vi bestämde oss för att gå vidare och leta efter nått annat. Vi kom på att vi sett ett ställe som verkade mysigt tidigare under dagen när vi gått runt på stan, och Janne(!) av alla människor lyckades hitta fram till Avalon som stället heter.


Janne på Avalons mysiga uteservering.
Där fick vi super-supergod mat och hade otroligt trevligt när vi satt och åt gott och drack gott samtidigt som natten föll över Göteborg.

Jag som aldrig tidigare ätit ostron kände att det här var både tiden och platsen att testa, och till det blev det ett glas Dom Pérignon. Janne beställde en oxfillécarpaccio och ett glas supergod Alsace. Till huvudrätt blev det "kungsflundra med bakad fläskrygg" och ett pinot noirvin från Kalifornien som var.....guld.

Första gången jag dricker Dom Pérignon - och det var värt pengarna.


Mina ostron och Jannes carpaccio i bakgrunden...



Jag var faktiskt lite nervös för att de skulle smaka lika slemmigt som de ser ut att göra - fast det var verkligen helt ok!




Supergod fisk, och gott vin!


En whiskey, underbart sällskap samtidigt som natten sänker sig över stan - kan det bli bättre?
Efter att vi ätit så gick vi vidare till 7:ans ölhall som låg strax brevid. Vi blev tipsade av Jannes bror att det skulle vara ett trevligt ställe och vi hade sån tur att det låg precis i närheten av restaurangen. Och det var verkligen mysigt! Så vi tog så klart en öl...



Ett ställe helt i min smak!



Janne på 7:ans ölhall



Efter ölhallen så var det dags att bege sig hem till hotellet där vi så klart tog en sängfösare i hotellbaren.
Dag 2
Idag sov vi så länge vi kunde för att hinna med hotellfrukosten (som var kanon), sen åkte vi till Liseberg. Där var inte speciellt mycket folk och vi åkte alla roliga karuseller och hade en superkul dag!

Lisebergsbanan är ju bara för go... vi startade med den för att göra en mjukstart.


I Fullfart i bergodalbanan.. :)


Självklart åkte vi flume ride - och det var ta mig tusan den blötaste flume ride jag gjort någonsin!
.
När vi kände oss nöjda efter Liseberg så satte vi oss i bilen och susade hem. Vi kom hem strax efter nio, och då smög vi iväg till Rio och käkade lite mat och drack öl på deras uteservering. Ett mer än ok alternativ till att ställa sig och laga mat. :)
.
Just nu sitter vi och dricker Lambrusco och ska spela lite X-box.
.
Simma lugnt gott folk - nu är snart min semester klar, men det verkar som om att jag snart kommer att få en ofrivillig "längre period av ledighet" från jobbet. :)