söndag 31 januari 2010

Mera kvällsfoto...

Idag har jag diskat och latat mig - och på kvällen har jag fotat lite. Kolla in resultatet här!

Lite fler fåglar...

Fru och herr Grönfink kom och hälsade på en dag...





Nu väntar sängen på mig – hur skönt ska det inte bli att krypa ner under täcket och sova!

Idag har jag varit i Norrköping och tränat softboll. :) Vi blev inte nog många för att ställa upp med ett lag i seriespel här i Örebro i år, så därför är vi några stycken som kommer att spela med Norrköping i sommar i stället. Det var ritkgit riktigt kul att träna. Det var många på träningen och det var riktigt, riktigt kul som sagt. Ser fram emot sommaren! Men skit vad trött jag är i benen nu… har inte varit så mycket med träningsbiten nu under vintern. Får bli ändring på det..

Och på kvällen har vi myst oss och ätit först ostgratinerad löksoppa med timjan till "förrätt" och en supergod rådjursgryta till "varmrätt" – och sen avslutade vi med lite salami och annat gott och "snobbar som jobbar" på DVD. En bra dag helt enkelt!

Simma lugnt!

torsdag 28 januari 2010

Rådjur i drivor..

..var det när jag skulle åka hem från jobbet idag. Först så kom det en liten ”flock” på 8 st. och efter ungefär en kilometer när jag var nästan hemma så fann jag mig själv och min bil mitt i ännu en flock. Vältrafikerad väg idag!


När jag kom hem for vi och handlade, och i affären råkade vi hitta en lammytterfilé från en av gårdarna i närheten – så då fick det bli en spontan liten festkväll (i dag också). Vi lagade lammfilé med zucchinigratäng, sparris och en ”tzatziki” gjord på crème fraiche, zucchini, vitlök och rivet citronskal.



Till det här så knäckte vi vår sista flaska Finca Valpiedra 2001 – ett av de absolut godaste Riojaviner jag någonsin druckit. Systembolaget på Eurostop hade ett gäng och jag tror att vi köpte bort emot hälften eller så – men vi skulle ha köpt FLER!! Underbart vin – har du chansen att prova så gör det!



Nu ska vi avnjuta det sista av vinet, lite mörk choklad och kolla på nått roligt på svt play.


Simma lugnt gott folk!




onsdag 27 januari 2010

Back on track!

Oj oj… tillbaka efter ett par dagar med magsjuka… och gud vad det känns bra att vara pigg och frisk!! Tjohooo!

Men jösses vilket snöväder det drog in under dagen. Jättekul att sitta i Eskilstuna och titta på när snön vräker ner och veta att snöröjningen kommer att skötas lika dåligt som vanligt och att det kommer att vara såååå roligt att köra hem i det väglaget. Men men – det löste sig ju det där också.. rätt intressant att ligga i 70-80 i ”omkörningsfilen” på motorvägen och svischa förbi alla bilar i snigelfilen. Men oj vad extra skönt att komma hem!



Väl hemkommen greps jag av en liten skvätt med inspiration och var tvungen att gå ut och fota lite kvällsbilder! Ett par blev riktigt bra… skitkul! Kolla in dom här!!





söndag 24 januari 2010

Blueskväll på Clarion!
Här fylldes det snabbt på med follk, och stället blev fullknökat.

Hade en kanonkväll igår! Janne spelade med BlueStompers på Clarion hotell och det var en riktigt trevlig kväll. Vi var några stycken som var där och kollade.. vi drack lite öl o vin, åt god mat och lyssnade på bra musik.

Det var tre band som spelade, och BlueStopmers öppnade så Janne kunde också njuta av att dricka en öl och kolla på de andra banden.

Styling inför spelningen... det gäller att ha rätta looken! :)

Janne i sitt esse!

Kolla in spelningen här!!


Idag har jag inte gjort så mycket alls… bara njutit av att det är söndag. Men nu på kvällen har åkt på en sväng av magsjukan verkar det som, så det är MYCKET synd om mig nu!! Janne pysslar om mig och jag fryser och känner mig ynklig. Tur att jag har denne underbare karl!!

lördag 23 januari 2010

Äntligen helg!

Sitter precis och NJUTER av att det är helg! Har egentligen inget speciellt att skriva om, men va fan… ;)

Igår åt vi rester (dvs en köttgryta från i förrgår som stått och blivit en dag godare), drack lite öl och kollade på svtplay (vi har ju ingen tv, eller ja.. vi har ju tv, men ingen box eller nått sånt mök så att vi kan få in nån tv-kanal än..). Och idag har vi haft sovmorgon. Hur skönt som helst.

Efter frukost så har jag tillbringat en del tid i badrummet och duschat, peelat, skrubbat, kört ansikts- och hårmask, rakat ben och en massa annat "ta hand om sig själv pyssel". Det var ett tag sen nu som nått sånt hanns med, så det var välbehövligt – och nu är jag fin och fräsch som en nyponros inför kvällens begivenheter. ;)

Om ett par timmar bär det av in till stan, där Janne ska spela med BlueStompers på Clarion hotell som har blueskväll idag. Jag har beställt bord till mig och några andra djupingar så det kommer nog att bli en heltrevlig kväll skulle jag tro! (Jag menar, bra sällskap och bra musik – kan det gå fel?)

Nu ska jag ner och stryka lite på kvällens outfit. Simma lugnt!


onsdag 20 januari 2010

I kväll är Janne iväg och repar, så jag är ensam hemma HELA kvällen! Vet inte HUR jag ska klara mig… eller… jo, förresten det ska nog ordna sig. ;-D Tänkte faktiskt bädda ner mig i soffan med en grappa och en ljudbok och mysa lite.

torsdag 14 januari 2010

Och lite mer om mina fåglar!

Kan bara inte hålla mig! Måste bara lägga in ett par fågelbilder till. *skrattar* Är det inte ved eller mat så är det fåglar!
.
Nu har vi utökat vår fåglepark med ännu en sort.. nämligen hackspett.
Och inte bara en utan flera!!

Och så ett par fina soliga kort!! :)


Kärt besök i helgen.

Oj oj - i helgen får vi kärt besök från Värmland. Detta innebär att jag måste städa. *skrattar*


Inte för att det är så illans känsligt så (vissa i sällskapet har ju garanterat besökt mig när jag haft det stökigare).... men vi har ju som bekant varit utan vatten i några dagar, och fy vad mycket disk och stök det blir. För att inte tala om alla julgrejer som nu har städats bort iom 20:e knut (för då SKA ju julen ut), och stöket vi gjorde när vi tinade isproppen OCH alla de grejer vi körde från lägenheten i "sista rundan"!


Men men... jag går här och plockar o grejar lite så ska nog det där lösa sig. Janne som är iväg och repar med ett av Bluesbanden har fått order att ta med hämtmat hem i kväll så då slipper vi laga mat och diska efter det. :)


Sa jag förresten att det var 50-talstema på 50-årskalaset vi var på i helgen? Roooooligt!

Jaha tänker ni då - har hon verkligen tid att sitta här och blogga när hon egentligen borde städa och plocka i ordning inför helgen? Nej - det har hon inte....... simma lugnt!! ;-D

onsdag 13 januari 2010

Vatten, bara vanligt vatten!


Oj oj oj, att man kan bli så in i helvet glad för att man har vatten i kranen!
.
Idag har vi äntligen lyckats fixa isproppen. Vi skruvade loss vattenledningen och stack ner en slang, i den pumpade vi ner varmvatten som vi värmt på spisen. Och efter mycket möda och stort besvär så släppte äntligen isproppen! TJHOOOO! Nu kan jag spola efter mig på toan utan att använda hink, jag kan tvätta mig i varmvatten, jag kan duscha!, jag kan diska utan att värma vatten på spisen... ja... det är helt enkelt underbart smidigt!!

söndag 10 januari 2010

Jaha… och nu lagom till att vår vattenläcka lagats så har nu alltså vårt vatten frusit också. Jag har förstått att det är många som haft problem med det, men vi har klarat oss fram till nu… men nu var det alltså dags.

Hoppas att intensiv eldning och fullt flås på kupévärmaren kan få ordning på det… *suck* (Allt tips mottages tacksamt!)

Men förutom fruset vatten så är allt toppen. Janne spelade på en väns 50års kalas igår, och så sov vi över i stan hos några andra vänner. Det var en supertrevlig kväll! Och i kväll är det godis och sagan om ringen som gäller! Inte helt fel att krypa upp i soffan och mysa lite…

onsdag 6 januari 2010

ELD!
.
'
Idag har jag lagat mat på vedspisen! :)
.
Vi tänkte att vi skulle göra vedugnsbakad pizza, och sagt blev gjort... en pizza blev det, och god var den!
.
Som en bonus kan jag ju säga att det blir VÄLDIGT varmt och gôtt i köket när man eldar i vedspisen... helt sjukt varmt faktiskt... passar mycket bra nu när det nästan är permafrost ute. :=)


Janne eldar, och jag lagar mat...



Bästa pizzan blev det!
Och hur snygg är inte spisen!?!

tisdag 5 januari 2010

Igår var en dag att fira.

.

.




För det första så var vi inne i stan och gjorde klart allt med försäljningen av lägenheten! Nycklar överlämnade, lägenheten betald… allt klart. Gud vad skönt!

.

Och för det andra så var den en snubbe här från byggföretaget och bröt upp våra golv i köket och badrummet för att hitta vattenläckan.

Efter mycket dribbel hit och dit så hittade vi läckan i ett gammalt stålrör som gick genom gamla ytterväggen mellan köket och badrummet.

Inte allt för mycket krångel, och det är relativt enkelt att laga – och allt vatten som runnit ut har runnit rätt ner på marken under huset (och det hade i princip redan torkat upp)så vi behöver inte ens fundera på att torka ut nått, utan det är bara att byta rörstumpen och sen sätta igen golvet.



.

.

Tjoho säger jag! Så detta var vi ju så klart tvungna att fira – så igår kväll korkade vi upp en dom perignon och gjorde oss en gudagod hummerrisotto!








Nu ska vi krypa upp i tv-soffan och se en film och äta chips. (I dag har vi förresten ätit hemmagjord korv och blomkålsmos – supergott!!)

Simma lugnt!




lördag 2 januari 2010


Vilken vacker dag!
Idag har vi haft lite sol och all den här fantastiska snön - jag har sagt det förrut och jag säger det igen! Jag älskar vintern!
.
Just nu är jag inne i en period då jag tycker att det är ritkgit riktigt kul att fota... så jag känner att jag nog behöver begränsa mig lite vad gäller att lägga upp allt för mycket kort här på bloggen så att den inte förvandlas helt till en fotosida. Därför kommer jag nog att börja använda mig lite mer av min "bilderboksblogg". Ett tips om du vill se grymt snygga bilder. ;-D *skrattar*
.
Så jag börjar idag... jag var ute och tog några kort i det fantastiska ljuset på förmiddagen. Kolla in dom! :) Och lämna gärna nån liten komentar - konstruktiv kritik motages gärna!
.
Förutom att fota så har jag idag varit på Marieberg med en god vän. Vi åkte sen hem hit och käkade lite mat och pratade skit - jättetrevligt!
.
Nu ska jag försöka välja ut ett gäng med blueskort som vi ska framkalla och hänga på väggen i hallen... ska bli kul!
Simma lugnt gott folk!