onsdag 25 augusti 2010

Äntligen klar med målningen av badrummet!

Vi har ju insett för ganska länge sedan att det inte funkar att ha ett helvitt badrum (nej, det är INTE vi som målat hela badrummet med vit skitfärg som inte fäster på våtrumstapeten utan de som sålde huset) så nu äntligen kom vi då till skott och målade golvet!

Först skulle det ju sättas upp maskeringstape... inga större problem, utom på vissa väldigt trånga utrymmen.

.
När vi väl kommit i gång och målat så insåg vi att den färg vi valt kanske inte blev så bra... faktiskt inte alls bra. På färgprovet så såg det ut som en superhärlig turkos som förde tankarna till mosaiken i ett turkiskt badhus. Målad på vårt golv så såg det mer ut som Jannes gamla folkvagn. En trist, mörk, institutionsgrön... blä. Bara att åka och köpa ny färg.
.
.
Det ser bättre ut på bilden än vad det var i verkligheten....


Inte nog med att ALLA grässtrån/sandkorn/dammpartiklar syns superbra när golvet är vitt, vårt järn och humusrika vatten gör också fula bruna avlagringar som inte går att tvätta bort som så klart syns dödsbra på vitt. Men här är min goa älskling i full färd med att måla över vår hemska duschvägg.

I stället för den hemska turkosa färgen valde vi en lite mer konservativ variant den här gången. En grå färg som gick i grönt... och jag måste säga att jag tycker att det blev superbra! (ja, badrummet i sig är ju inte så hemskt mysigt.. men man får ju göra vad man kan med det man har så att säga.. i väntan på ombyggnation)
.
.
Så här blev det när det blev klart!
.

tisdag 24 augusti 2010

Ny färg...

..får det nog bli på toan. Blev kanske inte helt som vi tänkt oss.... *skrattar*

I dag har vi hunnit med en hel del...

Vi började dagen med en skön sovmorgon, och sen en riktigt god frukost. En Jamie Oliver-macka som är något av en semesterfavorit.

Sen så har vi hunnit med att åka in till stan och köpt hängrännor för att leda bort regnvattnet ur stuprören från husgrunden, vi har köpt blommor, kollat efter takpapp till verandan inne i stan.. och sen tagit en sväng till ett brädgård här i närheten där vi hittade takpapp och lite sånt...

Sen har vi dödat massor med getingar med radar. Anticimex har varit här två gånger och försökt få bort getingarna över entredörren (där vi ska byta takpapp) men misslyckats.. så nu har vi stått på en stege och sprayat radar på dom en och en... vi får se hur länge vi behöver hålla på med det. *skrattar*
Vi har monterat upp hängrännorna, planterat en fläder och två klematis (och flyttat en annan), grävt upp en stubbe, börjat måla toagolvet och lite annat pyssel.

I helgen hade vi bandfest med BlueStompers, och det var supertrevligt som vanligt. Vi grillade, drack massa öl och hade det allmänt trevligt....



Och nu är det dags att hoppa i säng!! Simma lugnt.. och håll tummarna för att golvfärgen i badrummet blir ok!!

fredag 20 augusti 2010

I stället för att städa...

..så sitter jag och redigerar kort i stället.


torsdag 19 augusti 2010

Trevliga bekymmer.

Håller precis på och förbereder inför helgen då vi ska ha bandfest för BlueStompers med respektivor. Det ska bli superkul.. det är ett grymt kul gäng som kommer hit.
Vi tänkte köra Amerikanskt tema och grilla och stå i... har varit och köpt lite blandat kött och lite olika ölar inne i Fjugesta under dagen.. och nu blir det att fixa med marinad o sånt.

På jobbfronten verkar det röra lite på sig... spännande som bara den. Återkommer med mer info när jag vet vad jag vill. =)

Simma lugnt!

Cool cat.


Badpojkar


DYK


Inspirerad av Ansel Adams


lördag 14 augusti 2010

Räkor o softboll!

Jaha… så bar det då äntligen av ner till Strömstad. Vi har varit där några år i rad med Jannes jobb.. hans kollegor med respektive, och så bor vi på ett trevligt vandrarhem vid vattnet och har allmät kul.

I år var så klart inget undantag.




Vi bestämde oss för att åka ner en dag i förväg och ha lite extra semester, så vi åkte ner redan på onsdag. Vi tog det lugnt och kom väl iväg nån gång strax efter tolv.

Vi var framme i Strömstad vid sex – halv sjutiden, så vi svängde ner på ”stan” med en gång och köpte lite öl och räkor.

En kollega till Janne och hans fru (ja, kollegans fru alltså… inte Jannes) hade också åkt ner en dag i förväg, så vi gick och åt lite mat i restaurangen på kvällen.. sen pratade vi lite skit, drack öl och åt räkor.




På torsdag for vi in till Strömstad och ”gick på stan”. Janne shoppade lite kläder och jag hittade inget alls.. men en lunch och en öl nere vid vattnet räddade ändå dagen.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet så hade några av dom andra kommit, så vi gick ner och badade.. riktigt skönt i vattnet.. enda tråkiga var att det hade drivit in en del brännmaneter så att vi fick gå i en annan stans än där vi brukar. Men va tusan.. bad, sol och öl räddade det hela ändå.

Lite senare på dagen så ramlade det in fler folk och då blev det ju så klart en tur ner till vattnet igen… men den här gången höll vi oss till att titta på och drick öl, Janne och jag.

På kvällen åt hela gänget en jättegod middag, och sen höll en av Jannes kollegor ett föredrag med provsmakning om att göra sitt eget vin, krydda sin egen snaps och göra sin egen likör. Superkul… och efter det så klart lite mer skitprat innan det var dags att hoppa i säng.



Badpojke




Andra omgången gänget gick ner o badade så stod Janne över själva badandet..



Många spännande och väldigt goda drycker.

På fredag for Janne och jag in till Strömstad själva.. vi strosade runt lite (men bara en kort sväng) och hittade lite otippat ett skitfint tyg som vi bara var tvungna att köpa lite av för att klä dynan på en bänk som vi kommer att bygga någon gång i en avlägsen framtid och ställa i hallen.

Vi passade också på att köpa lite räkor.

Och efter som att vädret var så fint så körde vi runt och njöt av vår nya bil och den fina naturen.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet så tog vi med oss en vinare och räkorna och gick upp och satte oss uppe på klipporna. Underbart!

På kvällen blev det så klart middag med gänget igen.. och sen lite mer skitprat ute på verandan. Jag var rätt trött och kröp till kojs ganska tidigt… (vuxenpoäng på det va??)



Vi åkte lite bil..


O spanarn köpte räkor..



Gott vin, goda räkor o gott sällskap...


Och på lördag var det så dags att åka hem! Eller hem och hem – först åkte vi till Enköping där jag spelade två softbollmatcher, och sen for vi hem till Örebro där Janne hade spelning med AC/DC-bandet på Gustafsviks kamping.

Vi for svintidigt, och guidades på lite konstiga vägar av vår GPS (bland annat en snutt genom Norge).. men vi kom fram i tid. Matcherna var två riktigt kul matcher trots at vi förlorade.. själv var jag inte speciellt bra offensivt, men defensivt så spelade jag faktiskt rätt hyfsat. Kastade ut en tjej som försökta stjäla en bas, fick en bränning på en tjej som försökte springa hem på en passed ball när jag spelade catcher. Sen fick jag spela 3B, och där fick jag två bollar och gjorde två bränningar på hemplattan. Sen i sista inningen så slängde Marcus in mig att pitcha… vilken joker. Men det gick faktiskt inte så hemskt dåligt.. rätt skoj grej.


Klockan sex bar det av.. det var ju knapt så att naturen var vaken ens..



Nu ska jag åka in till stan och hämta min söta lilla älskling från spelningen… sen blir det nog att gå och lägga sig. Och i morgon blir det nya äventyr. Simma lugnt!

onsdag 11 augusti 2010

Skönt med semester.

Äntligen semester! Ja, jag har ju varit ledig i hela tre veckor redan.. men nu har äntligen Janne också gått på semester.. och det är lixom då semestern börjar på riktigt!

Frukost = ledig. Jag har aldrig tid att sitta ner och äta frukost innan jag åker och jobbar, så frukost är lyx!

Veckan har vi ägnat åt att städa och pyssla lite här hemma... och förbereda lite för våra semesterprojekt. Bland annat så ska vi byta papp på verandataket, klyva det sista av vår ved som vi tagit ner här hemma, måla badrumsgolvet och lite annat pyssel och knåp!

Men just nu njuter jag mest av att vi har städat.. det är så mysigt när man gått över allt och fönstren är nyputsade och det är rent o fint... (det är ju inte så ofta vi har det nystädat så man får passa på att njuta när man kan!!).

Inte nog med att jag kan njuta av att ha det nystädat, det har äntligen börjat bli mörkt på kvällarna också så att jag kan mysa med lampor och elda stearinljus utav bara den!! ;-D




Sen, förutom att städa så passar vi så klart på att äta god mat och dricka gott vin!!

Skulle du råka springa på den här vinaren på bolaget så slå till... vi gjorde rostbiff och risotto med dragon, och en skysås med en skvätt portvin till.... rekommenderas!

söndag 8 augusti 2010

En härlig helg med massor av blues o massor av öl!

I helgen så har vi bott inne i stan hos en kompis, och Janne har haft 4 spelningar på 3 dagar... det har varit en skitkul helg!

Torsdag.
På torsdag så gick Janne av beredskapen på sitt jobb och var alltså ledig på fredag... och på torsdagskvällen hade han en spelning i samband med slotsfesten på Stortorget i Örebro med "The Hunters".
Jag och Åsa for in och tittade när de spelade, och sen gick vi alla tre och käkade sushi.

Janne & Bosse.



Åsa, vår fantastiska värdinna för helgen.


Vi blev rekommenderade en riktigt god sake, och maten var som vanligt toppen!



Riktigt smarrigt!



Vi provade några japanska öl som skulle vara från ett mindre gårdsbryggeri... skitgoda båda två! Den ena var riktigt syrlig och den andra hade en fin beska och humlesmak kombinerat med ingefära.




Fredag
På fredag var det dags för nästa äventyr. Då spelade Janne med BlueStompers tillsammans med ett band till (Franike King and the Blue Spots) på krukmakeriet i Karslund. Det blev en toppenkväll!
Jag ock Åsa började med att cykla dit.. och vi lyckades nästan irra bort oss på promenadvägarna, men lyckade som tur var komma fram helskinnade till slut.
Kvällen bjöd på mycket öl, mat, musik och trevligt sällskap.. .toppen helt enkelt!
Matkön


Scenen


Snyggaste sångaren


Lördag
På lördag var det då dags igen... då hade Janne spelning både med BlueStompers och sen med The Hunters på "Blues 'n' barbeque" i Wadköping.
Jag och Åsa cyklade dit, och hade lättare att hitta vägen när vi kunde hålla oss till de etablerade cykelvägarna inne i stan.
Även det var en toppenbra spelning med bra band, god mat och mycket öl och trevligt sällskap - och sen fortsatte vi kvällen på The Bishop Arms där vi drack ännu mer god öl.. och även nån liten trevlig whisky...
BlueStompers


Mmmmmm...



The Hunters



Ett glatt gäng på Bishop Arms


Mycket trevligt som sagt...
Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi är rätt så trötta båda två, så dagen har i princip ägnats åt att klappa missen och kolla på film, och nu är det dags att hoppa i säng... och i morgon blir det nya äventyr!
Simma lugnt!