måndag 31 januari 2011

Janne har lovat att ta disken så jag ska ut och jogga!

söndag 30 januari 2011

I helgen har vi varit i stan och roat oss. På fredag så var vi ute med Jannes jobb och åt lite mat och hade trevligt. Det är ett riktigt trevligt gäng, maten var god och stämningen på topp. Kvällen fortsatte sen på Clarion med lite öl och annat smått och gott, och ett oväntat möte med en mycket saknad kompis som av en händelse var där.

Vi har fått bo hos Åsa hela helgen, och det har varit toppen... hon är så snäll som låter oss komma och bo hos henne! På lördag spelade Janne med Bluetompers på blusekvällen på Clarion. Jag och Åsa köpte sushi och slappade lite hemma hos henne på dagen innan det var dags att ge sig ut på äventyr.
Jag hann också med att okupera Åsas badkar och spela räcerspel på X-box och dricka vin... en komplett uppladdning inför kvällen alltså.

Sushi hos Åsa

På Clarion mötte även Britte-Marie och Susann och några av hennes polare upp, och som tur var hade vi bokat bord. Det var knökfullt och superbra drag! Fyra olika band som spelade, och de var riktigt bra allihopa (även om Bluestompers så klart var svängigast!). 
Hela kvällen blev riktigt lyckad med god mat, härligt sälskap och bra musik. 

Janne löder

 
Bra drag hela kvällen!

Idag har vi tagit det lugnt... sov länge, fick kanongod frukost av Åsa, jag badade lite till medan Janne var och hämtade grejerna (typ förstärkare och instrument o sånt) från Clarion. Sen hem... laga god mat.. kolla på handbollen.. kolla en film.... ja... ha det allmänt gôtt helt enkelt! :) 

Veckan som kommer blir nog rätt lugn tror jag. Ska försöka komma igång och jogga lite mer den här veckan. Kan kanske bli lättare nu när det blir ljusare och ljusare ute på eftermiddagarna! :)
Förutom det tänkte vi kanske kolla om man kan åka lite skidor nånstans i närheten ifall att det finns nån snö kvar.

tisdag 25 januari 2011

Sjukt.

Vad mig anbelangar får folk tycka precis vad de vill om mammor som ammar offentligt. Tyck att det är obehagligt, tyck att det är fint eller tyck va fan du vill - bara du håller käften om det. För helt ärligt.. om det inte passar, nej titta bort då.

Och om man lyckas uppröras över en bild som bilden nedan - då är man inte känslig, då är man SJUK I HUVUDET!!!

måndag 24 januari 2011

Ännu en härlig helg till handlingarna...

Jaha.. och så var det måndag igen då. :)
Jösses vad tiden går fort... nyss var det ju fredag.

Och äntligen, äntligen så börjar man märka att det blir lite lite ljusare ute.... HÄRLIGT! Till söndan så går solen ner 16.13. här i Fjugestatrakten... mmmm.... undrar om det kansk kan vara lite lite ljust när jag kommer hem nästa måndag?
Jag skulle ju ljuga om jag påstår att jag inte har lite vårkänslor... men men, det är väl bara att förbereda sig på ett par bakslag med mer snö framöver. Men va fan - varför svi över framtiden när man kan njuta av idag? :)



I helgen så har vi tagit det ganska lugnt. Janne har beredskap och det passar ju bra för en helg där jag ska hålla igen på matfronten. Dvs. det är lättare att låta bli att dricka massa gott vin och äta allt sånt som hör gott vin till. *ler* Men självklart så blev det god mat i alla fall... om än kanske lite mer kalorisnål. :)

Kycklinggryta....

På lördag var jag i Norrköping och tränade softboll, och fick riktgit ont i ryggen. Har haft ganska ont sen i tisdags då jag sträckte mig på träningen.
Förutom det så var det en rätt ok träning... mycket baslöpning, och lite slagning... båda kändes helt ok.

I går var Janne förkyld, och jag var helt justerad i ryggen.. så det blev en riktigkt lugn dag. :) En snabb sväng till Marieberg för att köpa joggingskor och innomhusskor var det mest vilda vi hittade på.
Men jag hittade två par som kändes jättesköna, och så var det REA så jag fick bra pris på dom också... najs.
Var till och med upp och sprang på rullband och kollade steget... och jag har tydligen ett ganska neutralt steg... (lite tråkigt att jag förra gången jag köpte löpskor fick prata med en oserviceinriktad planta som var för slö för att en orka kolla steget på löpband (fast jag frågade om det), och därför gav mig ett par med pronationkil.. ja.. eller gav mig och gav mig.. det gjorde han ju inte, jag fick köpa dom för dyra pengar så klart. :)
Men den här gången så var det helt annorlunda, och jag pratade med två olika säljare i två olika butiker som var lika bra båda två.. trevligt!
   


Så en kort sammanfattninga av helgen är alltså: handboll, mys, ryggont, nya skor och lite god mat. Mmmmm.. inte så illa.

torsdag 20 januari 2011

Idag var det fullbokat på bodypump-passet jag tänkt vara med på, så jag åkte hem tidigare från jobbet och tog en joggingtur i stället.
Åkte hem så att det fortfarande var sol ute när jag kom hem... gud vad skönt. Jag börjar få seriösa vårkänslor!

När jag vägde mig i tisdags så hade det krupit ner lite till på vågen. Bara 3.2kg kvar till första målvikten (dvs -10kg).
Ska verkligen försöka hålla mig till min "tillåtna" ranson med mat den här veckan... det börjar ju som sagt var att bli lite ont om tid om jag ska hinna gå ner 10kg innan SIM. Det är ju trots allt bara 5 veckor kvar, och då duger det ju inte att hålla på och gå ner 0,2 kg i veckan heller. Bra att Janne har beredskap den här veckan, då blir det inte så mycket mys med vin. :)

Ja ja, nog tjatat om det... annars då, vad händer? Tja, inte speciellt mycket faktiskt. Känner att vi måste dra igång och börja rodda i att försöka få tag på hantverkare och grejer tills i sommar då massor med grejer ska hända här hemma. Gararge, markvärme mm.
Sanslöst vad fort tiden går... och rätt som det är så är det maj och alla hantverkare är fullbokade tills i september. :)

Nej, nu ska jag gå ner och ta mig ett mellanmål, sen ska jag smyga ner i soffan och spela x-box och vänta på att Janne ska komma hem. Då blir det fisk med pressad potatis och HANDBOLL!

Simma lugnt!

söndag 16 januari 2011

Så var det söndag igen då...

Helgen har varit riktigt bra.

I går hade vi sovmorgon och sen åt vi en härlig mysfrukost. Jag hann med en liten joggingtur innan det var dags att åka in till stan och träffa Gunilla. Skönt att jag kom iväg på det... trots att det är ganska halkigt ute, och jag har lite känningar i hälen och hälsenan på vänsersidan så... ja... jag kom iväg i alla fall. Najs! :)
Gunilla och jag tog en liten tur på stan, sen gick vi på Bishop och drack lite öl och whisky och ptatade en massa skit. Sen kom Janne och hämtade mig vid halv åtta, och så for vi hem och hade det mysigt.


I dag har det varit en lika bra dag... sovmorgon, mysfrukost... pysla lite här hemma och så lite god mat som avslutning på dagen. Och nu morden i Midsommer.... mmm....

torsdag 13 januari 2011

Gick inte så bra...

Ja.. inte kom jag iväg på träningen idag... jag hade glömt ljuset på på bilen så den startade inte. Gud vad typskt, ingen body pump för mig idag... borde köra lite motinscykel... så i stället för att hoppa upp på träningscykeln sitter jag nu här och leker lite med några bilder jag tog tidigare idag. Det har varit en riktigt fin dag...


Men men... hur kul det än är att sitta och latja med bilder så är det nog dags att hoppa på den där cykeln... *suck*

Han bröt ryggen på mig...

I dag har jag varit hos sjukgymnasten för att jag haft ont i ländryggen till och från sen i somras. Han frågade en massa, kollade reflexer och en massa sånna grejer.. och sen kom han fram till att jag haft nån slags "låsning", och så knäckte han till ryggen åt båda hållen (och hjälp vad det knakade) och så gav instruktioner om att ställa mig upp en gång var 5:e minut på jobbet, att fundera över mina skor och göra ett par övningar. Så fick jag tid till nästa veckan igen.
Ska bli riktigt spännande att se hur det blir... =)

Nu ska jag snart åka iväg och träna body-pump inne i Fjugesta. Ska bli riktigt kul!! Tror att det är riktigt nyttig träning för mig... känner faktiskt att jag blivit starkare... trevligt. 

Och på vågen har det börjat klättra nedåt igen... efter jul o nyår hade jag ju två veckor där jag gick upp nått kilo (inte direkt oväntat, utan det hade jag så klart kalkylerat med), men i tisdags så hade jag gått ner det och pytte pyttelite till. Nu har jag bara 3,5 kg kvar till första "delmålet" (-10kg).
Jag är rädd att jag kanske missar tidpunkten (1o kg till SIM som är sista helgen i feb), men förhoppningsvis inte med så mycket!



Nej.. nu tror jag att jag ska gå och spela lite X-box innan jag susar iväg på träningen! Simma lugnt!

tisdag 11 januari 2011

måndag 10 januari 2011

Hej o hopp

Sitter här på lunchen och funderar över att jag borde gå ut och gå en liten promenad i det fina vädret ute. Solsken och några plusgrader… mmmm… ja, vi får se…

Vad har hänt sen sist då? Tja.. inte så där jättemycket måste jag väl säga. Vi har firat nyår så klart… lugnt och städat i år, men trevligt som vanligt så klart.
Sen så har vi…. Ja…. Inte gjort så mycket mer… mest tagit det lugnt.

Hade en skön halvvecka på jobbet förra veckan (med trettondag och klämdag), som tyvärr spolierades av dunderförkylningen Allan som slog till på onsdag… fick gå hem tidigare från jobbet och låg däckad ända fram till lördan då jag kände mig lite bättre. Ingen feber eller halsont, och inte så hostig… så då for vi till Norrköping och tränade softboll. Kände mig faktiskt mycket piggare efter träningen (även om det var en pärs att träna med när jag var lite sjuk… fast det är ju inte som om att det inte är nått jag gjort förut).
Men jag har hunnit med att spela en hel del x-box… det har jag…

Men nu är det nya tag som gäller igen. Ny vecka och nya möjligheter. =)
Jag hoppas ju på nedgång på viktfronten den här veckan (invägning i morgon), och så blir det att fortsätta med träningen. Målet att springa 8 km i veckan under januari står fast (hoppas att det funkar nu när det töar och vägarna blir isiga… annars får jag väl cykla på motionscykeln, och ta pulsklockan till hjälp för att hålla uppe tempot). Box-pass på gymet idag, softbollträning med mycket slagträning i morgon, jogging på onsdag, bodypump på torsdag och lite mer jogging i helgen… det ska nog gå att få till. =)

Dagens surkart!


Apropå nästa steg i jobbskatteavdraget: ”Vanligt folk som jobbar ska märka det i plånboken” säger Reinfeldt.

”Enligt siffror i Rapport skulle jobbskatteavdraget ge mellan 190 och 375 kronor mer i månaden beroende på inkomst.”

Mmmm… halleluja – nu kan vi köpa 4 pizzor till i månaden! Tjohooo!
Hur vore det om man la de pengarna på att anställa nya eller kanske till och med höja lönen (gud förbjude) för de undersköterskor, sjuksköterskor, barnskötare, lärare mm som idag gör värsta slit/skit jobbet på underbemannade arbetsplatser med allt för tighta budgetar för att kunna bedriva en meningsfull verksamhet?
Med tanker på de löneökningar som Reinfeldt & c:o drivit igenom åt sig själva så undrar jag faktiskt om han själv verkligen anser att 190 kr till i månaden verkligen ”märks i plånboken”….