söndag 20 februari 2011

Jaha, så då är man ett år äldre då igen.
Det är ju ruskigt vad fort tiden går när man har roligt.

Födelsedagen har varit bra. Först ett hårt paket (det var en Bruce Springsteen-box, så få inga ideer nu), och sen mysfrukost med älsklingen.
Sen gjorde vi nått så kul som att städa huset... det var fortfarande ordning sen förra helgens städning, så vi gjorde så där som man alltid säger att man ska göra. Dvs inte vänta tills det blir totalkaos, utan hålla efter när det fortfarande är fint. Det ni! :)

Sen efter att vi städat så pälsade vi på oss och gav oss på tallen som vi började med igår. Det gick förvånandsvärt smidigt och fort att ta reda på den. Så nu är den uppkapad i lagom långa vedbitar, och riset har vi dragit ner bakom laggårn till en fin majbrasa. Härligt.

Efter att vi var klara med tallen så hann vi precis fixa lite käk innan det var dags att åka till Skövde och träna. En riktigt kul träning som faktiskt gick ganska bra. (Men oj vad längesedan det var jag tränade lyrbollar).
Nu ser jag verkligen fram emot nästa helg då det är innomhusturnering i Enköping!

Sen som en mysig avslutning på kvällen fixade vi lite mat och kollade film.
Och som grädde på moset så har inte Janne nått rep i morgon, utan då ska vi ha myskväll! (Efter att jag joggat ett par km tror jag.)

lördag 19 februari 2011

Dagens outfit.

Idag kommer jag bland annat att presentera dagens outfit för er, och ni kommer att få se en spännande film... så.. läs vidare...

Igår var Janne och jag tillsammans med några andra gamla Volvorävar och hälsade på Ernie och Charlotte i Askersund. Det bjöds på MYCKET god mat, och en hel del skitprat. En helmysig kväll.
På jobbet börjar det se lite roligare ut nu (jag har ju haft rätt lite att göra en tid, och det är skittråkigt), med flera olika projekt på g in. Toppen!

Idag började riktigt bra, med lååång sovmorgon. Något vi båda behövde. Sen när vi kliver upp och kollar ut så ser vi det här:
Helt underbart väder ute!

Efter en riktigt mysig helgfrukost, så åker vi in en sväng till stan och lämnar tillbaka några filmer vi lånat, och handlar lite mat. Vi går en sväng på stan och smiter in på bolaget och köper lite vin och sake. Sen åker vi hem, där vår fula tall står och väntar på att huggas ner.
Väl hemma ställer vi nogsamt undan bilarna (som normalt står parkerde under tallen) och skrider så till verket.

 Janne är en hejare på att fälla träd! Det hamnade perfekt mellan ladugården och äppelträdet.


Mycket ved blir det...



Han är även en hejare på att kvista.


Perfekta längder för vår vedpanna i köket!


Här kommer då den utlovade superspännande filmen... eller ja... lite spännande... eller... nja.. vi närmare eftertanke så är den nog inte så spännadne alls... men va fan...  ;-D




Jag har i alla fall sett på andra bloggar att "dagens outfit" ska man ha.. så håll i hatten här kommer den - dagens outfit: Blått underställ från byrolådan, randigt linne från HM och strumpor från newbody.


Nu ska vi laga mat - chiliräkor med aioli, baconinlindad kyckling och så lite tiramisu... tror nog att det ska gå ner. :)

torsdag 17 februari 2011

5 km avklarat.

Idag sprang jag för första gången 5 km. Känns rätt skönt på nått vis med den (för mig i alla fall) "magiska" gränsen en halv mil! Känns riktigt riktigt bra. Även om jag inte sprang fort på nått sätt, utan snarare tog det jättelugnt, och även om jag inte hade några tvivel om att jag skulle "klara" det så.. ja.. det är ändå nått speciellt.

Jag utrustade mig så klart med min nyinköpta rånarluva inför joggingturen. Nu kanske man kan tycka att -4,5°C inte kräver rånarluva - och ni har antagligen rätt. Men va fan - jag har ju just köpt den, och det var faktiskt riktigt skönt ute på gärdet där det blåser svinsnålt!

Så här glad var jag sen...

Janne är iväg och repar med BlueStompers, så jag är ensam hemma (ett litet tag till)... och nu har jag varit så duktig att jag faktiskt städat lite (nu när det redan är städat sen helgen kan man väl försöka underhålla det.... ha ha ha.. hur länge tror ni det kommer att hålla i sig?). 
Jag eldar lite i spisen, njuter av att jag gillar vårt hus... och ja... slappar lite här framför datorn. Tror att jag ska gå och kolla till elden nu.. och sen kanske det blir att kolla lite på tv.. eller rent utav lite X-box innan det är dags att sätta igång med maten. Nudelsoppa är vad som står på menyn idag... mmmmm...

I morgon ska vi och käka hos en "gammal" volvokollega tillsammans med några andra gamla volvosnubbar med respektive.. vi som hängde mycket i slutet av Eskilstunaperioden. Ska bli skitkul! Nu har vi snart varit hemma hos alla och gått husesyn och fått god mat... och det är snart dags att vara här. :)
I går var jag ute med ett annat gäng med gamla volvostollar och åt mat och pratade skit... också otroligt kul.. roligt att se dom.
Måste säga att det var verkligen ett helt underbart gäng med folk som jobbade på Volvo under tiden jag var där!

tisdag 15 februari 2011

Tjoho!

Lyckad invägning idag. Efter att jag gick upp lite för två veckor sedan så behövde jag det här. -1,2kg.
Så nu är det totalt -8,2kg.
Bara 1,8 kg kvar till första delmålet!

måndag 14 februari 2011

En riktigt bra helg!

Helgen som gått har varit riktigt bra. På lördag fick vi som jag radan nämnt finfrämmande från Värmland. Nathalie och Martin kom och hälsade på.
De dök upp nån gång mitt på dagen, och vi började med lite käk. Sen gick Nathalie och jag ut och gick en liten sväng i det fina vädret. 

 Underbart väder för en promenad och lite mycket skitprat.


När vi kom hem så visade det sig att Janne har fantastiska ledaregenskaper, och ett skarpt sinne för att delegera...


Resten av dagen rullade på ganska fort, med mycket prat. lite vin och mat.. och vi såg till och med på melodifestivalen. :) Sen på söndag så visade det sig att INGEN av oss var sjuk och svag, och efter en lång frukost så styrde våra kära vänner kosan hemåt mot Värmlands skogar igen. Ett kärt besök!
Tre gringos? Nej...


Även söndagen bjöd ju som synes på strålande väder.

Och vad ska man hitta på en söndag med fint väder om inte köra lite motorsåg? =) Vi sågade upp det lilla buskträdet som välte på huset i veckan, och släpade bort alla grenar (dvs pulsade i snön ner bakom ladugården) och staplade resten på vedhögen för kapning o klyvning längre fram i vår. Skönt att få det gjort!

Janne = motorsågsfantom!


Varma och goa...


Idag när jag kom hem från jobbet så hade min söta söta goa älskling redan varit hemma en sväng och de här stod i en vas på bordet och väntade på mig:
Hur gulligt var inte det?

Sen som en liten extra bonus så blev Jannes rep inställt idag så han kom hem nyss! Nu ska vi laga lite god mat och mysa!! Elda som fan i spisen och kanske se en film och dricka lite vin... ja.. kanske på filmen alltså.. inte vinet! ;-D

torsdag 10 februari 2011

Men MER snö?

Jaha.... var verkligen det här nödvändigt? Över en decimeter med blötsnö - var det vad jag behövde idag? Svar: NEJ!

Hade tid hos sjukgymnasten klockan fyra inne i Fjugesta idag. Gav mig av i god tid från Laxå, men höl banne mig på att fastna mitt på vägen när jag körde för det var så mycket snö.
Sen när jag skulle åka hem så höll jag på att inte komma av perkeringen.. men men, det löste sig till slut i alla fall.

Min sjukgymnast (som för övrigt är en kopia av Peter Stormare) kom i alla fall med några tröstande ord, och menade på att mitt rygonda kommer att gå över bara jag tänker på ergonomin när jag jobbar... att jag tänker på att inte sitta ner långa stunder i sträck, och att stå upp och jobba så mycket som möjligt (förutom att ha mjuka fotriktiga skor, göra lite övningar och annat sånt där som sjukgymnaster antagligen säger ganska ofta till ganska många *lol*). Men självklart ska jag göra som han säger, för jag börjar på att bli rätt trött på att ha ont i ryggen nu. *grrr*

Och helt lägligt så har jag fått ett höj och sänkbart skrivbord på jobbet. Jag har ägnat dagen åt att skruva ihop det och ställa iordning på min arbetsplats, och så har jag suttit i möte.. en kul dag på jobbet, med fullt upp hela dagen. Det gillas.

Och extra surt är det med snön för att jag hade tänkt åka in till Fjugesta och kolla in bondens butik för att se om de hade nått kul/god mat som jag kunde köpa för att laga i helgen när jag får finbesök från Värmland. :)
Men men.. jag får försöka fundera ut nått annat...
Det ska bli riktigt kul i helgen, Nathalie och Martin kommer och hälsar på.. så jag planerar mat och försöker motivera mig till att städa... matfunderingarna går bra.. motiveringen går det lite sämre med. :)
Men nu ska jag i alla fall plocka lite disk... sen lite X-box, och sen lite tvätt....

tisdag 8 februari 2011

Vild katt?

I natt väcktes Janne och jag av ett rejält oväsen. Jag som lätt blir lite stirrig av konstiga ljud vaknade med ett ryck och började fundera över va fan det kunde vara som lät så. Janne som var lite extra trött och lite sur hävdade å det bestämdaste att det var katten.
Jag lät mig inte riktigt övertygas... men, jag gick ner och kollade men kunde inte se nått ovanligt.
På morgonen när vi kom ner och det var ljust var det den här synen som mötte mig.
Avbräck i mina vårkänslor. Fan, nu var det 4cm blötsnö när jag skulle åka till jobbet. Usch vad trist. Hoppas att det hinner smälta bort innan det blir minusgrader igen.
Söndagens träning med Skövde var kul. Så klart så var jag lite övertaggad och spridde mina kast och missade en del markbollar jag verkligen borde ha tagit. Typiskt. :) Men slagningen funkade ok.
Kul att vara några stycken på träningen, och att det är lite fart i fok. :)

Igår började jag med projekt "städa huset". Vi får ju finfrämmande ända från Värmland i helgen, så det vore väl trevligt med lite städat. :)

Nej, snart dags för softbollträning, så idag = ingen städning = skönt.

Simma lugnt.

lördag 5 februari 2011

Megablogginlägg!

Den här veckan har jag haft det ganska lugnt.. både här hemma och på jobbet.

På jobbet har jag just nu inte speciellt mycket att göra, och det är i ärlighetens namn ganska tråkigt när det är så. Men som det ser ut så är det flera projekt på ingång, och får vi alla dom så kommer det nog att bli mer än fullt upp tror jag. Toppen kul!
Rent generellt så trivs jag fortfarande jättebra på nya jobbet i alla fall, roliga och trevliga arbetskamrater och väldigt skönt att ha så nära till jobbet.


Vad händer på softbollfronten?

 I veckan fick vi det supertråkiga beskedet att Norrköping blue sox (där jag tänkt spela i sommar) väljer att lägga ner sitt softbollag, så det blev för mig att börja fundera över vilken klubb jag skulle spela för i stället.
Personligen tycker jag att det var jättetråkigt att man valde att lägga ner i stället för att kolla med spelarna ifall att vi var villiga att försöka göra en satsning och värva fler spelare och så för att rädda kvar laget. Nu inte sagt att det hade funkat i alla fall, men jag hade önskat att vi försökt.
Vi är så få softbollag i Sverige så vi har liksom inte råd att tappa lag… men nu ser det ut som det gör, och man kan inte göra annat än gilla läget och göra det bästa av det.

Efter många långa funderingar om vilket lag jag ska välja att spela med i sommar så kom jag ändå fram till att det bästa nog blir Skövde. För er som inte är så insatta i softbollvärlden så är Skövde det lag som i flera år relativt komfortabelt tagit hem SM-guldet, och det är ett lag med många duktiga och rutinerade spelare.
Många funderingar kring var jag ska spela har det verkligen blivit… är jag nog bra för att ens få speltid i laget och kan jag tillföra nått, eller är det bättre att kolla med ett lite mindre rutinerat lag där jag kan vara mer säker på att få mycket speltid och där jag verkligen vet att jag kan tillföra mycket till laget? Hur ser möjligheterna ut att träna med laget vad gäller avstånd? Vilka lag i serien är i störst behov av spelare (jag menar, det vore ju katastrof att tappa ett lag till pga för få spelare).
Ja… helt enkelt djäkligt mycket olika funderingar helt enkelt.

Men ni känner ju mig – klart som fan att jag vill ha en utmaning!
Jag känner att det kommer att bli skitkul att spela i ett lag med många spelare som är duktigare än mig själv, där det är konkurens om platserna i laget!
Jag tror att chansen för mig att utvecklas är bra i det laget, jag gillar tjejerna och tycker att de har en bra attityd på planen och det ligger så pass nära att jag har möjlighet att åka dit och träna med laget.

Nu på vintern så tränar man på torsdagar och söndagar, så söndag är ju en bra dag att åka ner. Sen så ÄR det ju faktiskt så att det tar mindre än en timma till Skövde från Laxå där jag jobbar, så jag kommer att ha möjlighet att åka ner och träna nån gång i veckan i sommar även om alla träningar blir på veckodagar.
Så nu ska Åsa och jag åka ner på söndag och träna, det ska bli jättekul och himla spännande.

Hur går det med mitt träningsprojekt?

Som ni kanske inte missat så drog jag ju igång ett litet projekt för att komma i bättre form inför softbollsäsongen 2011 i september förra året.
Och hur har det gått då? Jo, jag är faktiskt riktigt nöjd.
Jag känner att jag har nått eller är väldigt nära att nå alla målsättningar som jag satte upp för mig själv.
Vad gäller vikten så har jag i alla fall gått ner 7,5 kg och även om jag inte lyckas gå ner 10 kg till SIM (sista helgen i februari) så kommer jag i alla fall inte vara långt ifrån, och även om jag missar datumet så kommer jag ju i alla fall att fortsätta att gå ner i vikt och nå första delmålet på 10kg inte allt för sent.
Det som känns så bra är att jag verkligen inte bantat eller behöver ”kämpa” eller ha ”karaktär”.. utan det känns som om att jag ändå lyckats hitta en bra balans som jag kan leva med permanent.
Sen så satte jag ju även upp många mål som är träningsrelaterade… så som att jag kulle orka jogga 4km i sträck. Det kan ju låta som en baggis för er som är lite mer sportiga *lol* men för att vara helt ärlig så har jag aldrig kunnat föreställa mig att jag någonsin skulle klara det… och nu gör jag det utan problem, och nu funderar jag mer på att jag ska bli snabbare och att jag ska springa längre.
Även vad gäller softbollen så har jag ju så klart satt upp mål så som att bli bättre på markbollar, bli bättre på baslöpning mm. Och även där känner jag att jag faktiskt har nått många av de mål jag satt upp för mig själv, och jag märker själv en förbättring… och det är SJUKT ROLIGT!!!


Idag har vi varit och hälsat på Jannes bror som fyllde år… vi fick god mat och det var trevligt att träffa Jannes familj. Jag är så himla glad över att hans familj är så trevlig och jag tycker så bra om dom. Tänk er själva vad fruktansvärt jobbigt det skulle vara att inte gå ihop med släkten.
På väg till Ola (Jannes bror) så svängde vi förbi Carlbarks (hojaffär) för att köpa ett presentkort till födelsedagsbarnet – och jösses vad sugen jag blev på att åka motorcykel. Och på att köpa mig ett skinnställ! Nu när jag är så här tjock så finns det ju fan inga skinnställ som passar, utan jag är ju hänvisad till byxor och jacka.. endera i goretex eller i ”harley-davidson-gubbe-modell”. Blä! Ser grymt mycket fram emot att köpa ett snyggt fräsigt skinnställ!
Och i sommar vill jag verkligen att vi ska åka mycket motorcykel, Janne och jag…
Mmmm… jag har vårkänslor! Det blir så när det är barmark på vägen… bara grusvägar och torr asfalt… jag vill ha vår NUUUUU!

Nej… nu ska jag nog testa mitt nya X-box spel… dels så har jag köpt ett racingspel som Åsa tipsade om (tack Åsa) och ett annat spel där man är en söt gubbe som går runt och dödar saker o sånt…
Sen blir det film och popcorn!
I morgon ska vi gå upp tidigt och fälla en tall som står i trädgården innan jag åker till Skövde.. så det blir nog ganska tidigt i kväll.
Simma lugnt – nu är den här megabloggningen färdig! ;-D

tisdag 1 februari 2011

Ljusare tider.

Idag går solen upp 15 min tidigare än förra veckan, och ner 17 min senare. Det ger över 30 längre dagsljus.... hur trevligt är inte det? :)

JO och som grädde på moset (använt som ett positivt uttryck) så kom jag faktiskt ut på en joggingtur enligt plan i går! Är mycket nöjd med mig själv.
Kan ju lugnt säga att jag behöver röra lite på fläsket efter förra veckan och helgens utsvävningar.