tisdag 29 mars 2011

Tiden går fort när man har roligt!

Tänka sig.. idag är det nio år sedan jag träffade Janne.
Helt SJUKT hur fort tiden går. Och helt sanslöst hur lyckligt lottad jag är!

söndag 27 mars 2011

God natt.

Och kvällen avslutades med Biff Rydberg, och nu krypa i säng o kolla på Yrrol!


Och vad har hänt sen sist då?

Tja, vad kan man säga... det har inte hänt så där hemskt mycket i alla fall. :-)

Krattat och pysslat lite i trädgården, jobbat.. ja.. typ så..
I går var vi iväg och beställde virke till verandan (som vi började riva i höstas, men blev överraskade av snän innan vi hann göra klart), vi var också iväg och köpte lite blommor till krukorna ute på trappen så att det blir lite vårfint.
Och så har vi faktiskt kluvit och staplat all ved från tallen vi tog ner för några veckor sen.

Självklart så har det blivit en del F1 i helgen.. och god mat. Men både Janne och jag har kännt oss ganska krassliga.. så det har ändå varit halvfart helgen igenom.

I fredags så var vi förbi några av grannarna för att lämna en flaska whisky som tack för hjälpen med att slå gärdet här utanför. Det slutade med att vi blev inbjudna på både vin och mat. Himla trevligt.
Jag måste säga att jag gillar alla våra grannar som vi träffat... verkar vara härligt folk allihopa.

Nu ska jag krypa upp i soffan och köra lite x-box medan Janne skruvar på nån gitarrförstärkare... sen blir det biff rydberg och helt säkert en skvätt med vin!

onsdag 23 mars 2011

Tjhohoo!

Nu är nästan all snö borta, och ja... jag gillar. :)

Janne har varit i fjällen med jobbet och åkt skidor sen i söndags, så jag har varit ensam hemma. Lite tråkigt, och liiiiiite skönt (men mest tråkigt).
I måndags så fick jag ett panikjobb på jobbet, ett gripdon som behövde vara klart nu på fredag, och tre formverktyg som behövde bearbetas lite.. så det blev att kolla med gubbarna om vi hade material hemma, om det fanns möjlighet att ta fram detaljerna i tid och om killarna ute på mek hade tid att skruva ihop skiten, och om verktygsmakarna hade tid att förbarma sig över mina små ändringar - och jo då, det skulle nog ordna sig bara jag blev klar med ritningarna i tid. Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Och det blev faktiskt inte så sent (tror jag var hemma till sju i alla fall), och jag tror/hoppas att gripdonet kommer att funka. Provkörning på måndag - håll tummarna för mig. ;-D

I går var jag inne i stan och tränade softboll. Jag kan väl inte säga att jag var speciellt nöjd med min insats.. kände mig stum i benen och inte alls fokuserad. Men roligt ändå, och jättekul att träffa Mia som jag inte sett på ett tag.
Börjar på att bli dags för ett kalas tror jag...

Och idag då.. idag har jag pysslat i trädgården. Klippt ner en massa risiga buskar (inte fan vet jag om det här är rätt tid att göra det.. men det visar sig längre fram antar jag ;-D ) och grejat lite.
Ganska skönt att vara ute, och helt fantastiskt mysigt att det är plusgrader och ljust länge (och till söndan blir det sommartid och ÄNNU bättre!) - men jösses vad det blåser! Fast blåst är ju bra.. då smälter det undan och torkar upp!

Nu ska jag laga mig lite mat, göra mina stabiliseringsövningar jag beordrats av sjukgymnasten på min pilatesboll (det SUGER att ha ont i ryggen... men men.. vi får se om det blir bättre om jag är duktig och gör mina övningar) och sen ska jag krypa upp i soffan och kolla på TV. Gôtt!

söndag 20 mars 2011

Nu är livet liiite bättre i alla fall.

Efter ett par dagar med strålande solsken så känns det i alla fall lite bättre. :)

Igår  var Janne och jag ute och sågade ner alla små träd som växer bakom ladugården under den stora eken. Förra året så tog vi ju ner alla som växte i slänten vid eken, och nu åkte alltså de sista träden och slyet bort. Och jösses vad fint och välordnat det ser ut. Skitmysigt!
Och så blir det ju en del ved...  =D
Det är ju konstigt det där, men jag tycker verkligen att det är sjukt mysigt när man får jobba med kroppen. Man mår liksom allra bäst då. Och inget i hela världen går ju upp mot att sätta sig och ta en liten paus i jobbet och dricka lite saft, eller en öl, eller nått... aldrig smakar väl nått så gott som när man är ute (jag menar - hur gott är det att käka en skiva sirapslimpa med svettig ost och dricka varm choklad hemma vid köksbordet - men finns det överhuvudtaget nått godare än samma mat ute på en picknick?), och ännu godare blir det ju om man gör nått hyfsat jobbigt också.
Igår satte vi oss på en sten i solväggen och drack varsin öl och lyssnade på takdroppet och bara njöt av att vi tagit ner alla små träd vi skulle - och..ja... underbart!

Idag har jag och Åsa varit i Skövde och tränat softboll. Det var en riktigt kul träning och jag känner mig lite taggad igen. Skoj!!
Och i morgon så tror jag att jag åker in till stan efter jobbet och simmar lite på Hagabadet med Åsa och några av hennes arbetskamrater. Kanske sola lite solarium, och så basta lääääänge! :) Kan nog bli trevligt.

Nej.. nu ska jag nog mysa mig lite med en bok och lite bra musik.. och bara njuta av att jag inte har nått alls att göra resten av dagen. (Jag förtränger att jag borde ta tag i disken, tvätten och lite annat liknande skittråkigt jobb.. så.. simsalabim, så - nu ser jag det inte mer..)

fredag 18 mars 2011

torsdag 17 mars 2011

Nu börjar det närma sig helg igen, helt sjukt hur fort det går.

Men det har varit en bra vecka… jag har kommit gång med träningen igen.. lyckades ta mig ut på en liten joggingtur även på onsdan i det underbara vädret.
Jag var även hos min sjukgymnast och fick en massa stabiliserande övningar som jag ska göra varje dag med en pilatesboll. Faktiskt en del som är rätt jobbiga.. så det är nog nyttigt!



Redo för en joggingtur... jag såg inte fullt lika pigg o glad ut när jag var klar. :)


I veckan fick vi även klartecken från sotaren att elda i vår murspis som vi (eller ja, en firma) har renoverat i höst/vinter.
Den är så grymt snygg, och den blir väldigt varm, och det är väldigt mysigt att elda i den.

Vår fina murspis - premiäreldning


Åååå… vad jag ÄLSKAR att det börjar våras! Jag är verkligen ingen fan av januari och februari… mörkt och tråkigt… jag vill ha meeeeer sol, och meeeer ljust på kvällarna. Längtar till sommartid (som jag för övrigt tycker att vi borde införa året om).

Men samtidigt som jag njuter järnet av våren, så har jag lite lätt panikångest över att jag VET ju att det kommer bakslag. Lagom tills att snön har smält bort så kommer det ny snö – och jag HATAR det.
Men men…. Skit samma, inget som man kan påverka – alltså så är det inte ett problem man kan göra nått åt utan en faktiskt omständighet som man helt enkelt får förhålla sig till. Och nu väljer jag att njuta av vårvädret – och så får jag väl ta ångesten när den kommer med snön. (Ja, och ni fattar ju också att jag inte verkligen har riktig ångest.. utan bara tycker att det är trist…)




måndag 14 mars 2011

Måndag är kanske inte så illa trots allt.

Har haft en bra dag på jobbet, har varit iväg på besök på ett företag i trakten som vi gör lite legotillverkning åt - och nu ska vi göra lite dokumentationsjobb till dom också (och det är ju där jag kommer in i bilden). Trevliga snubbar, och alltid kul när man får lite mer att göra.

Jag har precis avslutat konstruktionen av ett gripdon och en ombyggnad av en brickmatare, och vi har lite olika offerter ute och räknar på en del jobb som verkar komma in snart, och då är det ju perfekt med lite ströjobb med dokumentation åt nån annan under tiden.

Vid lunch försvann det skittråkiga vädret som var på morgonen och ersattes av strålande solsken, och det gjorde ju också sitt till för att förgylla dagen. Och när jag åker hem så kan jag ta vägen förbi Fjugesta och hämta ett litet paket med SKOR som jag beställt på postorder. En chansning - jag vet.. med de var snygga, och framför allt - de passade!

Men det braiga slutar inte här inte... nej då. När jag kom hem så hade jag karaktär nog att dra på mig joggingskorna och ge mig ut på en liten joggingtur i det fina vädret också. Körde 3 km, och försökte öka tempot lite sista biten... det var riktigt skitjobbigt.. men nu känns det väldigt bra.

Ja... det var väl det. Nu sitter jag och väntar på att Janne ska komma hem.. jag har förberett hamburgare med pesto och vitlökssås. Tror jag ska kolla lite på top model medan jag väntar. :)
Simma lugnt!

söndag 13 mars 2011

Jösses vilken helskön helg! Jag önskar att den hade varit några dagar längre ändå! Vi tog ju semester i i fredags. Hade en helmysig dag, som följdes av en helmysig helg måste jag säga.
På fredan sov vi länge, åt en god frukost, och sen for vi in till stan och tränade på Jannes jobb. Vi körde lite mjuktennis och lite softboll. Efter det så åkte vi in till Gustavsvik och gick på relaxen. Det var hur skönt som helst. Det var nästan inga andra folk där och det var lugnt och skönt. Vi käkade lite mat, Janne fick dricka öl och jag körde alkoholfritt alternativ (vilket var helt ok), vi solade, badade bubbelpol, bastade och så var vi så klart i äventyrsbadet. En riktigt skön dag.
på väg hem så svängde vi förbi parkhallen och köpte med lite ostron och kalvfilé, och på kvällen blev det ostron och champagne och sen lite råstekt potatis, en sås på grädde och vin (med en liten syrlighet) och en helt jättegod bourgogne (Jannes födelsedagsvin som han fick en låda ut av som vi tar en varje år vid den här tiden). Helt sagolikt gott!

Champagnen på kylning.

Mmmmm...

Kalv och bourgogne - vilken kombo!


På lördan sen så hade vi ännu en supermysig dag. Började med en fin sovmorgon och sen frulle på balkongen. Sen for vi in till stan och handlade lite virke till att snickra en drivbänk.
Vi pysslade lite hemma i trädgården, och snickrade drivbänk mest hela dagen.
Sen på kvällen så tände vi en mysbrasa i öppna spisen och lagade lite god mat, och så spelade vi kort och drack vin.

Det är obeskrivligt mysigt när man kan börja sitta här ute på förmiddagarna!


På väg hem från stan så köpte vi med kebab... och man kan nästan fundera på vem som äter vem. Djävlar vilken rejäl kebab...

Janne med sitt fantastiska tålamod skruvar ihop drivbänken (hade det varit jag så hade jag lessnat efter ca 3 min och spikat ihop skiten... och så hade den kanske hållt i 3 dagar eller nått...)
Medan Janne skruvade drivbänk så planterade jag sticklingar och sådde lite olika frö...

Djävlar vad vi ska odla i år! :)

Kvällen avslutades med lite krabbklor frästa i chili och vitlök, och sen pasta och kyckling.

Och sen det godaste och det goda - chokladpudding!

Och söndan... ja, vad har vi gjort idag? Vi har varit inne i stan och köpt lysrör till drivbänken. Vi "råkade" även slinka förbi en skoaffär och jag "råkade" tydligen köpa ett par skor... :)
Janne har skruvat ihop det sista på drivbänken, vi har städat lite, tvättat och lagat en grymt god soppa....
Tja... det är väll ungefär vad vi har hittat på idag. :)
Här kommer det att växa så at det knakar...

Nya skor... behövs... typ alla mina gamla skor är kontaminerade av fotjuice... så.. ja... de BEHÖVS! :)

Blomkålssoppa med blåmögelost och ett vitt från Österrike... en hit!
Sötaste älsklingen!

Och nu, när helgen börjar dra sig mot sitt slut så ska jag krypa upp i soffan och kolla på top model.. sen blir det film, lite rött vin en gudagod chiantisalami och lite rostat bröd med hemma gjort sardellsmör. Sug på den! :)

torsdag 10 mars 2011

Långledig.

Gud vad skönt.. nu är jag långledig! Janne och jag tog semester i morgon för att ha en mysig långhelg med F1-premiär. Nu ställdes ju iof loppet i Bahrain in pga oroligheterna, men vi ställde inte in långhelgen för det. :) 

I helgen ska vi gotta oss riktigt. Sova länge i morgon, sen mysfrukost... efter det åker vi in till stan och tränar lite i sporthallen på Jannes jobb. Sen drar vi vidare till Relaxen på G-vik.
Vi hade även tänkt kolla några brädgårdar inför sommarens renovering... och på kvällen ska vi äta god mat och dricka Jannes födelsedagsvin.

Nu har jag strosat runt lite här hemma och myst över att saker och ting som vi sått/satt börjar titta upp lite här och var.

Vitlök...

Kronärtskocka

Basilika

Och mina sticklingar lever fortfarande... peppar peppar.



Men mitt i allt vårmys så tittade jag ut genom fönstret och fick se det här:

Men hallåååååå??

Det där är snöflingor - allihopa. Dvs. inte några snöflingor som råkat landa på varandra, utan EN snöflinga....


Men... ja ja... efter ett tag så slutade det ju att snöa, och det har inte lagt sig på marken än i alla fall så.... ja.... det får väl gå för den här gången då! :)

Janne är iväg och repar med BlueStompers i kväll, och jag går här hemma och är liiiite mörkrädd i dag faktiskt. Inget kul alls... jag blir så sur på mig själv när jag smyger runt i huset med en eldgaffel i högsta hugg och kollar alla garderober och grejer. Men - å andra sidan. OM det är så att någon har brutit sig in och står och lurar så lär han/hon antagligen bli rätt överraskad när en övertänd och adrenalinstinn Sanna med en eldgaffel/basebollträ hittar dom.  *skrattar*

Nej.. nu har jag varit och hällt upp en whisky som jag tänkte avnjuta framför tvn tillsammans med en snartt falukorv. Simma lugnt gott folk!


Jag avslutar med en liten bild på sötaste missen!

lördag 5 mars 2011

Men IDAG var det i alla fall VÅR!


Idag har vi haft en helt fantastisk dag så här långt, och den är ju inte slut än - vi ska nämligen strax åka in till stan och gå på "bandfest" med BlueStompers hos Britte-Marie och Timo.
I morse gick vi upp semitidigt, runt nio, och satte igång och städade inför dagens besök, och så lagade vi frukost som vi åt uppe på balkongen i solen. Årets första utefrukost - det var helt underbart ute!

Varmt och skönt i solväggen.

Lennart gillade också solvärmen.


Första dagen i år som det var så varmt att man kunde ställa upp dörren en liten stund!


Vid ett-tiden så ramlade Jannes goa familj in, med blommor och presenter för att fira våra födelsedagar. Tänk att Janne blivit 40 år - jag kan inte fatta det. Jag känner mig inte gammal! (För det mesta i alla fall.)

Vi käkade smörgåstårta, fikade, eldade i öppna spisen och hade det trevligt...

La familja



Precis en sån som Janne önskat sig.


Lite Ducatigear är aldrig fel.

Så, nu har familjen precis givit sig av hemåt och Janne och jag ska göra oss redo för att fara in till stan på dåligheter! Så.. hoppas att resten av dagen fortsätter lika bra! Simma lugnt!!

fredag 4 mars 2011

Fredagsmys!

Idag borde vi egentligen städa efter som att vi får besök av svärföräldrarna i morgon - men ingen av oss hade riktigt energi till att göra det.. så vi fixade med disken och plockade i ordning så att vi bara kan dammsuga o greja i morgon.
Så i stället har vi koncentrerat oss på fredagsmys...



Janne myser och Lennart vill ha mat.


 

Vitt vin och världens godaste löksoppa!


Lite goda ostar från Gårdsmejeriet Ostbiten.

torsdag 3 mars 2011

Värt att fira!!



Jaha.. så har då Volvon blivit besiktad och - tro det eller ej – gått igenom besiktningen utan ombesiktning! Den har ju haft körförbud ”ett tag”… men nu är den laglig igen. Gôtt – detta är en hädelse värd att fira. Och det gjorde vi - med god mat och bubbelvatten.

Vi åkte ut till ” Gårdsmejeri Ostbiten” som ligger en liten bit här ifrån för att kolla om de hade nått gott… och det hade dom. Vi fikade och åt supergod kaka i kafet, och sen provsmakade och handlade vi ost. Vi köpte även lite annat smått och gott, och på vägen hem svängde vi även förbi ICA och kompletterade med lite räkor och annat gott!

 

Supermysigt litet kafe på övervåningen


Och mycket gott i butiken.. här blir det fler besök!


Sen lagade vi god mat och drack gott vin (som vi förresten fått av Nathalie och Martin när de var här för några veckor sedan – tack!).


 
Dagens fångst.

Riktigt goda ostar!


Chevre på rostad macka med sirap och hasselnötter... mmmm...


Gôtt som fan!


Efter förrätten så blev det tapas uppe i soffan framför tvn samtidigt som vi kollade på film. Vi såg "i rymden finns inga känslor", helt ok film - värd att ses.



Räkor frästa i chili och vitlök, champinjoner frästa med chili, vitlök, vin och timjan, lite korvar o skinka och melon... allt man behöver. Ja, och så vin då så klart!

onsdag 2 mars 2011

Back in buissness!

Så, då var man tillbaka från sin slitsamma sjukdomsperiod då. En och en halv dag med... förkylning. Det är inte att leka med. :)

På jobbet så är det fullt upp nu. Grymt kul! Håller på att tittar på flera olika projekt - dels flera där vi lämnat offerter och dels flera där vi håller på och räknar på offerter. Och så håller jag på och ritar på en ombyggnad av en "brickmatare" och ett gripdon. Roligt när det händer saker.

Och annat som är roligt är att det äntligen börjar bli ljust på eftermiddagen. Idag kom jag hem strax före klockan fem och solen sken fortfarande! Jag passade på att ta en joggingtur när det fortfarande var ljust ute. HÄRLIGT! (Fast det var ganska tungt i benen.. fast när jag tänker efter så har det kännts väldigt mycket tyngre andra gånger, så jag ska nog inte gnälla!)


Så här fint var det ute idag!

tisdag 1 mars 2011

Blommor och softboll.

I helgen spelade vi SIM i Enköping. Första matcherna med mitt nya lag Skövde. Vi ställde upp med två lag efter som att vi var så mycket folk, ett utom tävlan och ett i turneringen.
Det var riktigt kul, med mycket matcher – vi spelade 10 matcher totalt, och även om inte alla spelade alla matcher så var man i alla fall med på uppvärmningar. Så det blev en ganska mastig helg, men jag känner mig oförskämt pigg trots allt. Ingen träningsvärk eller nått…

Här kan du läsa lite mer om turneringen... och om du kollar längst till höger i bild så ser du mig. :)  



Första kortet på mig i mina nya lagfärger. 


Vi vann turneringen, men själv känner jag mig inte helt nöjd med min insats. Slagningen fungerade inte alls och det känns riktigt riktigt surt just nu. Får se om det kanske känns bättre när det har fått vila några dagar. Eller så gör det inte det… vi får se.

Här är jag uppe och ska slå...



I dag har jag sått kronärtskockor (som egentligen borde ha varit i jorden för några veckor sedan) och okra, och så har jag satt sticklingar från några av mina pelargoner.
Vi har varit och köpt lysrörsarmaturer för att bygga en drivbänk för att kunna förkultivera massor av olika frön, för i år ska här odlas djävlar anamma.
Jag håller precis på och planerar för var växthus och de olika rabatterna och bärbuskarna och fruktträden ska stå. Ser så himla mycket fram emot sommaren!


Mina fina sticklingar - hoppas att de tar sig!


Här står fröna varmt och fint tills de börjar gro, sen får de bo i det svala pysselrummet med lite extra belysning så kommer det nog att gå bra det här...