onsdag 27 april 2011

En slapp dag

I dag har vi tagit en riktigt slappdag... inte gjort nått nyttigt alls. Känns skönt efter helgen, och så var det inte så fint väder heller. :)

Årets första "gratis lunch" - pressent från Lennart.


Otacksamma som vi är så valde vi att käka annat...

tisdag 26 april 2011

Så var helgen slut

Det har ju varit en helt fantastisk påskhelg med otroligt skänt väder och massa roligheter. Nu känns det nästan som om att man skulle klara av att jobba i ett par veckor. :)

Idag har Janne och jag skruvat ihop vår utemöbel som vi köpte igår. Den var verkligen jättesöt, och den var stadig, bekväm, inte dyr och - skulle det visa sig - tillverkad i Sverige. Jag är supernöjd, och den är supersöt. Tyvärr visade det sig att soffan fått sig en törn, så den får Janne och åka och byta i morgon.



Så här söt är den. (Den lite mer slitna soffan ni ser på bilden är en soffa vi fick hos pappa i påsk. Lite ny färg på den och den kommer också att vara jättefin.


Vi passade även på att så lite sallat och kryddor..


Här är mer kryddor på G, och min fina humle börjar komma igång bra.


Nu är det värsta nässelriderna! Helt underbart - vi har ätit nässelsoppa och nässelpesto och lite annat smått o gott! Sanna gillar!

måndag 25 april 2011

Påsklunch i Hovsta.

På söndag var jag och Åsa i Skövde och tränade softboll. Rolig träning, men jag lyckades så klart knäcka till ryggen nått riktigt ordenligt. Det var lite trist...

På kvällen åkte Janne och jag in till Dagge och Susann på påskknytis. En trevlig kväll det också med tipspromenad, massor av god mat och massa prat.
På ICA hittade jag coronas som var bara 3,2% - så jag köpte några såna och varvade med vatten så att jag kunde köra hem på kvällen. Listigt.... :)

På måndag så åkte vi in till stan ganska tidigt och gick på biltema och handlade lite grejer, och sen på plantagen och handlade lite krukor och en jättesöt uteplats.
Sen for vi hem till Jannes mamma och pappa och fick mer god påskmat.



Frulle på ballen (frukost på balkongen om någon nu skulle kunna tänkas missförstå..)


Jag passade på att plantera om alla mina perlagornsticklingar när Janne var och repade 


Lite nya krukor och blommor...


Och inte nog med detta - Janne fick rycka in och sätta upp en bokhylla om höll på att rasa ner också...


lördag 23 april 2011

Påskafton

På morgonen vaknade vi pigga och krya, och efter en god frukost och lite snicksnack med påskkäringen så var det dags att åka hem igen. 

Påskäring x 2


Värsta sommarvärmen

Väl hemma så grejade vi lite, och sen så startade vi upp grillen, drack sommaren första mohito och mös i solen!








fredag 22 april 2011

Långfredag

Jag började dagen med en joggingtur. Helt otroligt skönt faktiskt.. fint väder och varmt o gott.

Hurtbulle!


Sen lite vila i solväggen


Random får 

Idefix

 Sen for vi en sväng förbi pappa och fick oss lite kaffe och några gamla trädgårdsmöbler!

Pappa har skaffat höns


Fika på G





 Efter vi varit hos far så for vi som vanligt till Nathalie och Martin, där vi fick massor av god mat och en himla massa trevligt sällskap!

Lova o Åke njuter av våren


Lova testar studsmattan


Och Martin lika så...


Under tiden så satt vi mest i solen och latade oss och pratade skit.

torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag i Värmland



På torsdag bar det av till Hallebol där tjocka släkten (med några saknade undantag) samlades för att äta god påskmat, diskutera massa djupa grejer och dricka vin o sånt.....





onsdag 20 april 2011

Onsdag

Här kommer en uppdatering i efterskott. Har inte riktigt nog med inspiration att skriva allt för mycket, men jag slänger upp lite bilder från dagarna som gått. Det är ju alltid nått! :) 

Hur som haver - onsdan ägnades åt trädgårdsarbete. Janne sågade bort stubbar nedanför bersån så att vi ska kunna klippa gräset där (utan att behöva kryssa mellan massa små stubbar och få hicka när man ändå inte lyckas missa nån stubbe och gräsklipparen håller på att sprängas i atomer (ja, det låter så)).
Och så hyrde vi ju en jordfräs här om dagen, så jag slängde på lite gödsel på trädgårdslandet.


Musöron på träden

Krokus full gräsmatta


Snygg och cool pose vid vätskekontrollen


Skotta dynga


Nygödslat


Räcerfart


Och efter en lång dag i trädgården så belönade vi oss med lite Elvisvin och grillade revbenspjäll. Helt underbart att kunna sitta i kortbyxor ute på trappen och grilla på kvällen....


tisdag 19 april 2011

Jag är så in i helvete duktig!

Idag efter jobbet har jag kört bort alla högar med löv och ris i trädgården, och jag har även kört in en trave med ved i vebon.
Känns himla skönt att få det gjort... man får helt enkelt försöka ta en grej i taget och beta av alla trädgårdsmåsten. Ibland känns det lite jobbigt att försöka hinna med, och det dåliga samvetet börjar nästan komma krypande. Men vad tusan - då är det bara att påminna sig om att:

1) Jag ÄLSKAR min trädgård och mitt hus.
2) Det ÄR faktiskt djäkligt skönt att vara ute och jobba, och SPECIELLT om man jämför med alternativet att bo i lägenhet.
3) Ingen annan än Janne och jag har ett dyft att göra med om det ligger en vedhög, eller löv eller ett gäng med jordsäckar och skräpar i vår trädgård!

Och då blir det helt plötsligt inte ett dugg jobbigt längre, utan bara mysigt! Jag kan knappt vänta tills jag får börja plantera ut mina små plantor, så nya frön, sätta potatisen, plantera äppelträd och rosor, anlägga trädgårdsgångar och rabatter! Och ligga i hängmattan och jäsa! ;-D

Lättnad.

Efter att ha gått och oroat mig hela helgen så visade det sig på måndag att jag kunde sluta oroa mig. Och jag kan helt ärligt säga att det var det bästa besked jag fått i hela mitt liv!

Livet är skört... se till att njuta av det.



Den här måndagen var helt klart rätt dag för att fira med lite dompa och riktigt god mat!

Världens underbaraste man, han gör mig hel!


Efter jobbet svängde vi in till stan och handlade lite kött på Robertssons, och en god Rioja på systemet.

Lammracks och en fantastiskt fin entrecote från Robertssons.


Riojan var mycket god, men vi fick jobba lite för den.
Korkskruven gick i sönder och orsakade blodvite...

Pilgrimsmusslor, med lammkorv och en skummig gräddsås.


Lammracks med en sås på basilika, pinjenötter och balsamvinäger.


Grillad entrecote, hasselbackspotatis och en rödvinssås med vanilj.