måndag 30 maj 2011

Vi har haft en riktigt bra helg. På fredag åkte vi in till stan och checkade in på Clarion Hotell, sen bar det av till "Charkhandlarn" där vi var med på en riktigt trevlig vinprovning med spanska viner och charkuterier.
Jag kan ABSOLUT rekommendera ett besök i denna fantastiska lilla affär! Bör inte missas!
 
 Supergott! 


Efter vinprovningen gick vi tillbaka till hotellet och tog en öl och hängde i sofforna framför brasan och bara hade det gott!
Sen på lördag for vi hem och matade missen, hämtade grejer i replokalen inför kvällens spelning och sen gick vi en sväng på stan.
När det var dags för mat så gick vi tillbaka till Clarion och köpte oss varsin hamburgare och ett glas vin från pubmeny, och så hade vi sån tur så att de visade F1-kvalet på tv, så vi kunde bänka oss i soffan och käka och se på kvalet.
Efter maten så gick jag upp på rummet och fixade lite, och Janne förberedde inför kvällens spelning.

Jaha.. vad då för spelning tänker du kanske nu? Jo, Örebro Rock & Bluesförening brukar (förutom de "vanliga" blueskvällarna) ha en Rock & Bluesfestival i samarbete med Clarion varje år där en massa olika band spelar på några olika scener under eftermiddagen och kvällen.

Janne och de andra grabbarna i BlueStompers spelade ganska tidigt på kvällen. Det blev en bra spelning och sen var Janne ledig och kunde dricka öl och ha det mysigt, så vi beställde in mat och kollade på de andra banden. Hur najs som helst - mycket trevlig service och grymt bra mat. Jag beställde sparrissoppa med ankbröst till förrätt och en pepparstek till huvudrätt, och det var verkligen kanon! Rejäl pepparsmak och en fin, mör och blodig köttbit. Janne beställde nån räktoast och en biff Rydberg som också var toppen!

Vi gick och la oss ganska tidigt, och vaknade utvilade och pigga till hotellfrukosten. Sen gick vi och badade bubbelpool och relaxade lite innan vi checkade ut.
Och sen bar det av till Lillån och Jannes bror för att fira brorsbarn på födelsedag och mor på mors dag (förlåt mamma, jag glömde att ringa).


Ja... det har verkligen varit en härlig helg. Och så har vi kortvecka med bara tre dagar den här veckan, så en viss avslappnad go känsla finnes!! :)


Här kommer lite kort från spelningen.























torsdag 26 maj 2011

Trädgårdspyssel...

Igår fixade vi lite i vår köksträdgård. Grävde ur och fixade så att vi kunde ställa upp de fina pallkragarna vi fått i födelsedagspressent.
Nu är det bara att hålla tummarna för att det ska växa som ogräs (ja.. inte själva ogäset då.. det kan gärna låta bli att växa) och att sorkarna inte käkar upp (eller vad det nu är de pysslar med) allt som är.

tisdag 24 maj 2011

I fredags så var vi inne i Fjugesta och handlade lite mat och så, och vi passade även på att smita in på konditori bondkakan som säljer glass från Lyckliga hönans glass - och som ni säkert förstår så köpte vi oss.. ja, just det - en glass!
Helt fantastisk glass som är lokalt producerad, endast inehåller "naturliga" råvaror (dvs. Mjölk, grädde, ägg, socker och honung och en smaktillsats så som tex. mixade lingon eller kaffe och choklad) och som är riktigt riktigt god!
Den rekommenderar jag verkligen!! Har ni vägarna förbi Fjugesta så säljs glassen på konditori bondkakan mitt emot ICA, på sannabadet och även i äggboden på Berga gård utanför Fjugesta och på Gårdsmejeriet Ostbiten i Granhammar.
Och om du nu mot all förmodan inte har vägarna förbi så hittar du även glassen i Örebro på Ekobutiken i stadsträdgården och på Lillåns konditori.  KÖÖÖÖP & NJUUUT!

På lördag så for vi till Skövde och spelade softboll... eller ja... jag satt på bänken tillsammans med fyra andra tjejer i två matcher och kollade på när de riktigt rutinerade tjejerna i Skövde vann två matcher över Sundsvall med löjligt överlägsna siffrorna 22-1 och 22-2.
Riktigt riktigt tråkigt - rent personligt så är det så klart helt otroligt tråkigt att sitta på bänken, även om jag inte på nått sätt gnäller på coachens beslut i den frågan - jag är en spelare "utifrån", jag har inte varit och tränat med laget och jag har inte presterat när vi spelat match.. så det har jag inga problem att ta, jag skulle ha gjort samma bedömning själv. :) Däremot så blir det ju inte ROLIGARE för det, utan det var trist. 
Men det är framför allt är det helt superduper-oengagerande att laget är så himla överlägset... jag menar inte att klanka ner på de andra lagen för de gör verkligen bra jobb.. men i Skövde så återfinner man många tjejer med stor rutin som är riktigt duktiga - och låt oss vara ärliga.. när ett lag vinner med över 20 poäng så är det inte speciellt spännande.

Sen, för att balansera upp mitt gnäll här så måste jag säga att jag gillar verkligen tjejerna i laget. Det är (vad jag har märkt i alla fall) en supergo stämning, alla är snälla mot varandra, alla peppar varandra, ingen är bitchig och pratar skit - alltid uppmuntrande snack på och bredvid planen.. de är supergoa och omtänksamma och jag känner mig definitivt välkommen i laget!
Jag var nere i Skövde och tränade i kväll (=kul), och jag ska försöka komma iväg lite oftare nu veckorna som kommer.. 

När jag kom hem efter softbollmatcherna så städade vi lite hemma, och sen så hängde vi i trädgården och väntade på att våra lördagsgäster skulle komma och käka mat och grilla med os..

För en gångs skull så var vi faktiskt färdiga innan gästerna kom så att vi kunde sitta och ta det lite lugnt ett tag innan - en rätt ny och ovan upplevelse.


Det blev lite småkyligt på kvällskvisten, men en eldkorg en grill och lite filtar gjorde susen.


Det blev revbenspjäll, majs, klyftpotatis och sallad.


På söndag var det UNDERBART väder hela dagen! Vi började med frukost på balkongen i solen... helt super duper mysigt! Sen så for vi en sväng till Fjugesta, och sen tog vi en tur till Tant Grön i Vintrosa där vi så klart hittade lite plantor som behövde följa med hem.


Sen så ägnade vi resten av dagen till att fixa med "köksträdgården", klippa gräs, rensa ogräs och köra bort lite skräp så som pinnar och gipsskivor mm. som legat efter dom förra ägarna. Sånt som vi sagt att vi ska "ta tag i" i över ett år... och oj oj vad snabbt och smidigt sånt går när man väl får tummen ur. Vad irriterande det är - det var ju så fort gjort.. varför har vi inte gjort det tidigare? Ja ja.. sånt är livet. Nu kan jag i alla fall njuta av att det äntligen är klart!!


Janne kör bort sten som bärgats från potatislandet...


Rädisorna är på  G i alla fall!


Och efter allt trädgårdsarbete så var det skönt att sitta i halvskuggan från kastanjen och dela på en flaska rosé och njuta av det fina vädret, vår underbara trädgård och varandras fantastiska sällskap.



Sen kom regnet... det blåste upp och började regna. Ett härligt litet sommaroväder som inte varade mer än över natten.. och oj oj oj vad gott det luktar när det börjar dra ihop sig till regn efter en varm sommardag.
I såna lägen önskar jag att vi hade haft en uteplats under tak... men men.. var sak har sin tid. Det kommer det också så småningom.
I stället fick vi gå in och laga mat och krypa upp i soffan och kolla på F1 - inte alls fel det heller!!

Och nu är det dags att hoppa i säng och sova känner jag... simma lugnt!! :)

torsdag 19 maj 2011

Hade män som åtalas för barnpornografibrott beskrivits så är i media?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13048766.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13048652.ab

Nu är jag för all del fullt medveten om att det är en kvällstidning jag länkar till, och min tilltro till dessa mediers faktakoll och hur de väljer att beskriva verkligheten är inte allt för hög. Men, jag erkänner glatt att jag gillar att kolla in på aftonbladets hemsida och ”förfasas”.
Och idag fick jag nästan hicka när jag läste de här två artiklarna… i de två artiklarna kan till exempel läsa att en man skickat barnporr till ett gäng med kvinnor, och att åklagaren dessutom har konversationer mellan mannen och kvinnorna där det framgår att kvinnorna är medvetna om vad det rör sig om för filer som skickas, och att de även efterfrågar mer.

Bland annat så har ”Britt 64år” mailat tillbaka till mannen och sagt att bilderna var fina och även bett mannen att skicka om en film för att hon inte kunnat öppna den.

Men ändå så verkar det som om att man på nått sätt utgår ifrån att de stackars kvinnorna naturligtvis inte kan vara skyldiga. Läs bara rubriken nedan.

Britt, 64, fick barnporr på sin mejl – riskerar fängelse
Aftonbladets nättidning 19/5-11


Britt råkade lixom bara ”få” barnporr på sin dator – och nu riskerar den stackars tanten fängelse till råga på allt.

Och ingen har lixom gjort nått fel… det var ju den otäcke mannen som skickade de otäcka bilderna som kvinnorna raderade omedelbart. Så det är ju inte kvinnornas fel.. alls.. det har ju inte gjort nått fel.. de kan gå med huvudet högt… eee??

Ärligt talat – om du skulle chata med nån på nätet och han/hon började skicka barnporr till dig – hur skulle du agera då?
Skulle du fortsätta chata med personen? Skulle du maila och berömma de fina bilderna?

"Malin, 51, säger att hon sa ifrån när Borlängebon skickade sexbilder på barn – men fortsatte att chatta med honom.
– Han var trevlig att prata med.”


Aftonbladets nättidning 19/5-11


Helt ärligt – en kille som skickar barnporr på mailen – ÄR det en kille som är ”trevlig att prata med”?

Nej fy fan säger jag. Hur kan aftonbladet framställa dessa kvinnor som nån slags ”offer”? Jag menar – även om det nu skulle vara så att det har gått till så som de påstår, att mannen skickat barnporr till dom utan att de ville det – har de inte ÅTMINSTONDE ett fucking djävla ansvar att polisanmäla svinet?
Nej "Britt" – du kan inte gå med huvudet högt.

onsdag 18 maj 2011

Hej o hopp..

Janne lagade varmvattenberedaren så att vi fick varmvatten igen redan på tisdag. Tänk vad livet blir mycket lättare, såna små vardagliga grejer som man inte tänker på som gör sån in i helvete stor skillnad.

I övrigt så rullar allt på som vanligt.. med den skillnaden att jag njuter lite extra av att kunna duscha.

I veckan = inga speciella planer. I helgen = softbollmatch mot Sundsvall i Skövde. Ska bli kul!!

måndag 16 maj 2011

Strul och elände!

Jaha.. och vad hände i går kväll då? Jo - vår varmvattenberedare slutade att fungera.
Roligt?
Svar:Nej!

söndag 15 maj 2011

Sommar och softboll


Gud vad härligt att det äntligen börjar bli sommar! Jag ÄLSKAR det! Jag vill ha sol, massor av sol - och så vill jag ha varmt som satan!
Fast.. ett litet varmt och gott sommarregn emellanåt är helt ok det också.. bara de inte blir för långa.

Jag går runt i trädgården och njuter av alla fina blommor och gröna växter.. och jag går MINST en sväng varje dag och kollar i trädgårdslandet ifall att nått har kommit upp. :)

Och på tal om saker som "kommer upp" - mitt i gräsmattan, där vi brukar gå när vi går till bilen så har det kommit upp en liten pion... :)

Rädisorna är på g

Och Lennart jagar sork - duktig misse!


I helgen så har jag varit i Norrköping och spelat softbollcup. Det har varit två roliga dagar med massor av softboll och mycket roligt snack med massor av trevligt folk, och fint väder har det  varit hela helgen också. 

Det började inte så där jättebra för min del.. allt krångel med slagningen fortsatte under de första matcherna, och på 3:e bas var det också djäkligt skakigt.
Djäkligt kul var där emot att catcha åt årets amerikanska pitcher, jag fick hoppa in efter som att den andra tjejen som var med som tränar catching inte riktigt kände sig bekväm att catcha med en amerikansk pitcher (även om jag faktiskt är ganska säker på att hon skulle fixa det galant). Och nu ska man väl i ärlighetens namn säga att det märktes verkligen att jag inte tränat catching sen förra året - men kul som attans var det. 


Efter min minst sagt knackiga inledning så fick jag några ord på vägen - om att jag faktiskt måste tro på mig själv när jag går in på planen... och ja... det är nog faktiskt så.
Efter det satte jag mig ner och funderade lite över det, och jag tror att jag lyckades komma till ett lite bättre ingångsläge rent mentalt och jag måste säga att avslutningen av turneringen gick bättre än början.
Jag fick på ett par slag som jag kunde springa till 3:e bas på och jag kom ut på bas lite mer.. och det var riktigt riktigt kul att spela slutet på turneringen.
Så.. lite mer djävlar anamma och lite mer träning så kommer det nog att bli bra det här!

Sen så gör det ju inte ett dugg att vi gick och vann turneringen också... kändes bra, efter en jämn och rolig finalmatch. 


Segrare Spånkan Cup 2011.

tisdag 10 maj 2011

I helgen spelade vi fyra softbollmatcher. Först två borta mot Enköping på lördag och sen två hemma mot Leksand på söndag.
Vi vann alla fyra matcherna enkelt – alldeles FÖR enkelt, med siffrorna 20-0, 28-1, 20-0 och 22-3. Då förstår ni ju själva hur stor skillnad det var.

Själv är jag inte vidare nöjd med min insats heller… slagningen fungerade inte, och ja… det kändes helt enkelt inget bra. Så allt som allt så kan jag säga att jag har haft två rätt tråkiga dagar med softboll… nått jag aldrig varit med om tidigare. Tur att tjejerna i laget är så trevliga och goa i alla fall, så DET är roligt.  Väldigt trevlig stämning, alltid glada miner och mycket hjälpfulla tips. Synd bara att det inte finns 10 andra lag i Sverige som ligger på samma nivå spelmässigt, utan bara totalt 5 lag där lagen ligger på väldigt olika nivå.

Ja ja… det är bara att ligga i och träna och hoppas på ljusare tider. :)

Igår skulle jag åka och simma (fått tips från pålitlig källa om att det kan vara en bra grej att testa) men det strulade ihop sig och blev inte av.
Men i stället så tog jag mig en välbehövlig dag hemma där jag sket i alla tråkiga måsten. Jag la mig på en filt ute i solen och läste och åt lufttorkad skina och drack en öl.
Sen fixade jag lite med trädgårdslandet, sådde lite frön, vattnade potatisarna och min nya hallonhäck (av vildhallon) och stod i.
Sen plockade jag fram hängmattan och låg där och jäste tills Janne kom hem från repet.
Och så tidigt i säng som grädde på moset…. Mmmmm… tror att det vara precis vad jag behövde.

Idag tänkte vi försöka komma iväg och lämna in Mazdan på service och iväg och hämta en byggställning så att vi kan fixa taket på verandan. Och senare även lägga om taket på lillstugan.
Ska försöka komma hem hyfsat tidigt från jobbet idag…

onsdag 4 maj 2011

Jo då så att....

Igår kom jag faktiskt iväg och både tränade softboll och joggade. Trode nästan att softbollträningen skulle bli inställd för det var så dåligt väder, men det blev av trots allt. Sen tog jag en joggingtur när jag kom hem.

Jag har slarvat skitmycket med mina ryggövningar jag fått av sjukgymnasten (för de är ganska jobbiga, och det tar ungefär en kvart - så det har lixom inte blivit av). Men nu har jag bestämt mig för att nu ska jag fan köra de där övningarna var enda dag i två veckor. Och blir det inte bättre med ryggen då så får jag gå till en kiropraktor eller nått...

När jag kom hem från jobbet idag så möttes jag av en mycket välkommen men ändå lite oväntad syn. Det var vår granne Arne som varit här och kluvit ved åt oss.
Vi har en stooor vedhög som ligger vid ladan, och det är en hel del rejält grova bitar som vi nog inte fixar med vår lilla mesig vedklyv - och i lördags stannade Arne till med bilen när jag står och krattar grusgången. Vi pratar lite om ditten o datten och kommer på nått sätt in på vedhögen, och vips så har han erbjudit sig att komma och klyva de stora bumlingarna med sin traktordrivna vedklyv... ja, om JAG tycker att det är ok alltså, så att jag inte tycker att han är för framfusig eller så som erbjuder sig att fixa veden åt oss. :)

Nej, grannarna har jag verkligen ingen anledning att klaga på så här långt i alla fall. Allihopa verkar jättetrevliga!

Första matchen med mitt nya lag...



En så kallad bildbomb!

Efter som att det är lite kul att se hur det såg ut i trädgården för ett år sedan så slänger jag upp en liten bildbomb från lördan.

Nyklippt o fin gräsmatta


Trädgårdsland i blivande








Nyrensad rabatt


Nyrensad och krattad grusgång.


Stämningsbild


Grusgången - uj uj uj vad bra det blev!


Tänkte försöka hålla undan gräset i pionen i år..






Och efter min starka insatts i trädgården så förtjänade jag en sån här!!

tisdag 3 maj 2011

Mmmmm… helgen har varit bra.

På fredag var Janne och jag och hälsade på min gamla arbetskamrat Håkan och firade att han fått nytt jobb och kunnat slutat jobba på vår gamla arbetsplats, och således slipper pendla 20 mil varje dag.
Det var första gången jag hälsade på Håkan i hans ”nya” hus (där han bott långt över ett år), och första gången jag träffade hans ”nya” tjej (som han träffade innan de skaffade huset).
Det var en jättetrevlig kväll – Håkans tjej var supertrevlig, och även om några av de andra gästerna inte behagade att dyka upp så kom några andra roliga stollar så det jämnade ut sig. Vi fick god mat, och satt ute och bubblade till elvatiden då det var dags att bege sig hemåt.

På lördag morgon for Janne iväg med BlueStompers för en spelning på Park Bar i Mariehamn på Åland. Ett mysigt ställe där de spelat två gånger tidigare. Förra gången var jag och Britt-Marie med, men den här gången fick hon klara sig själv efter som att jag hade softbollmatch på söndag.

Själv ägnade jag dagen åt en massa nyttigheter – så om att klippa gräsmattan, rensa grusgången, plantera om växter, rensa rabatter, tvätta, diska, laga mat och förbereda inför söndagens match osv.
På förmiddagen när jag var ute i trädgården var det skitfint väder, och jag kunde skrota runt i bikini. Men sen mitt på dagen gick solen i moln och det blev mycket kallare – tur att jag var klar med trädgårdsbestyren då och kunde gå in o greja med gott samvete.

På söndagen var det så äntligen dags för den efterlängtade seriepremiären!! Första softbollmatchen för säsongen – UNDERBART!
Vad som inte var fullt lika underbart var vädret. Det var riktigt kyligt – 6-7 grader och en äcklig snålblåst som gick genom märg o ben. Gud vad jag längtar till sommaren!
Men vädret till trots så var det så klart superkul, speciellt då som vi tog två vinster.

Jag spelade på 3:e bas och det var lite nervöst – dels efter som att jag knappt spelat ute alls de senaste åren efter som att jag mest spelat catcher, men även att spela med ett nytt lag där jag vet att ribban ligger högre än vad jag är van, och det förvänts mer. Men allt som allt så tycker jag att det gick helt ok. Jag har ett par missar som grämer mig en del, men å andra sidan så gjorde jag fler rätt än fel. Fick ett par lyror som jag tog, satte alla kast och var inblandad i två double plays.
Kändes superskönt att ha så många rutinerade spelare kring sig, och att de dessutom är supergoa o trevliga allihopa gör ju inte saken sämre.
Offensivt så är jag supernöjd att slagningen fungerade, nått litet hjärnsläpp ute på bas, men det väljer jag att inte fokusera på. Fick på tre singel hits och en trippel och slutade på ett batting average på .500

När jag kom hem var Janne hemma från Åland, och vi for in till Fjugesta o köpte pizza och kollade på MotoGP-loppet när vi kom hem.

Igår var en slappdag. Vaknade svintidigt och kunde inte somna om, så jag gick upp och åkte till jobbet en timma tidigare, sen var jag kvar en timma till för att hinna klart en grej som var tvungen att bli klar – så på kvällen gjorde vi INGENTING.
Lagade machostallrik och hängde framför tvn. Najs.

I kväll blir det däremot hurtigt värre. Softbollträning, och så tänkte jag försöka klämma in en joggingtur före. Återkommer med rapport om hur det egentligen gick.