torsdag 30 juni 2011

Sommar, sommar o soooooool!

Gud vilket underbart väder det har varit i veckan! Jag ÄLSKAR när det är varmt!!! De flesta verkar bara vilja sitta och försmäkta i skuggan när det är så här varmt - men jag är nog knäpp, jag gillar det! Jag har inte heller ett enda dugg emot att jobba (ja, nu menar jag alltså inte jobba på mitt jobb, utan göra fysiskt krävande saker) när det är varmt. Tänk bara - slåttdana och strålande solsken. Man sliter som ett svin.. slänger höbalar, svettas och rispar benen. O så blir det FIIIIIKA! Underbart... och så är det bara att ge sig påt igen. Mer slit, och svett och svordomar... och så till slut så är det klart och man kan gå och bada. Fan - finns det nått bättre??? 

Därför har jag tvingat Janne att jobba igår... men vi gjorde en liten kompromiss.. Först lagade Janne frukost till mig medan jag låg på en filt och solade och höll på att smälta bort i den härliga solen. 
Sen efter frukost så läste vi lite tills jag inte orkade hålla mig längre utan satte igång och klippte gräsmattan medan det var Jannes tur att lästa lite (fast i skuggan då). 
Sen efter ett tag började remmen till klippaggregatet att slira så pass att jag mer klappade gräsmattan än klippte den. Så då åkte vi in till Fjugesta och köpte drivrem, remspray, stängselstolp och så en "tub" med gasol till myggfällan. Sen tog vi det lite lugnt mitt på dan... vi gjorde en supergod sallad med lufttorkad skinka, italiensk korv, egenskördad sallat, tomat, pasta, stekta brödkrutonger och pesto. Idel rester. Och till det lite champagne. 


Vardagslyx? Rester och skumpa...

Ja.. jag tycker att det är otäckt att öppna
champagne... det smäller ju så...  :)

Även om det blev rester till lunch idag
så var det faktiskt inte så tokigt! :)


Sen var det dags att börja jobba!! Fram med spett och slägga och sätta stolp... här ska vi ha ett fint litet staket har vi tänkt oss.
Jag körde spett och Janne som är lite längre fick köra slägga. Det hela gick smidigt som tusan, och simsalabim så har vi satt upp stolpar till vårt staket. Kommer att bli skitbra tror jag bestämt. :)




Lite sten gick jag på ibland.. de ville inte
alltid flytta på sig så jag fick tvinga dom.

Sen på kvällen blev det lite plockmat. Janne hittade en förpackning med rispapper när han ställde in potatisskalningsmaskinen i skåpet så vi var helt enkelt tvungna att testa att göra nått av dom. Så första tilltugget så att säga var rispappersvårrullar fyllda med nudlar, sallat, mynta och räka. Till det en teriyakidipp med jordnötter och lite Corrona (dom säljer såna på vår ICA... världens godaste fulöl!).
Sen gick vi loss på rödvinsfräst lammchorizo och en helt fantastisk pata negra från Charkhandlarn. Och till det lite rödtjut så klart... 


Idag hoppade vi upp ur sängen och gjorde lite frukost. Efter det så högg vi i och städade lite - Jannes föräldrar var nämligen hitbjudna på sill och vår egna färskpotatis.
Inte för att jag tror att de någonsin skulle säga nått om hur städat eller ostädat vi har (allt är ju en förbättring jämfört med hur Janne hade det innan vi träffades (och vidden av DET - det förstår ju bara ni som kände mig innan jag träffade Janne *lol*)) - men man vill ju ändå att det ska vara fint när det kommer folk. Så det blev till att diska och dammsuga och torka golvet i köket och badrummet. Skönt att få det gjort - jag behöver en anledning.. får nog se till att bjuda hit folk oftare!!

Men hur som haver.. sill o potäter blev det.. och jordgubbar o grädde... 
Mina svärföräldrar är hur bra som helst!

Ingen tvekan om att de är släkt i alla fall! :)

Nu är Janne och repar med BlueStompers, och jag tror att jag ska ta och läsa lite... eller kanske köra ved... vi får se...

tisdag 28 juni 2011

Ännu en bra dag...

Idag har varit en riktigt bra dag! Vaknade skittidigt, och insåg att jag kunde somna om och sova så länge jag ville... bara det liksom!! :) 

Svintidigt i morse - gôtt att kunna krypa ner o sova igen...

Vi fixade en mysig frukost i bersån.. sen for vi in till stan och köpte en bärbar CD-spelare att ha ute när men typ pysslar i vebon eller så, och så köpte vi ett nytt objektiv till kameran!! Sen for vi till Hjorts trävaror i Glanshammar och  hämtade reglarna vi beställde igår och sen bar det av till Charkhandlarn inne i Örebro där vi köpte lite smått och gott.. bla. pasta, chorizo, pata negra mm.

Det blev en supergod lunch!!



Efter lunchen låg vi och läste lite och hade det skönt.. sen gav vi oss iväg på en liten cykelturför att reka efter en å där man enligt ryktet ska kunna meta lite, och för att prova det nya objektivet så klart!! :)
Det blev en riktigt mysig tur.. vi hittade till ån, och kom hem helskinnade!!










Nu har Janne tänt grillen och håller på att plocka upp potatis ur landet... så ska vi grilla lite potatis, zucchini och chorizon vi köpte hos Charkhandlarn! Och så har vi nya avsnitten av "Morden i Midsommer" på inspelning! Tror att de här kommer att bli en bra kväll!! 

Semester...

På lördag så var det många som stannade kvar rätt länge - lååång sovmorgon och sen massa skitprat och frukost. Sista gästerna begav sig hem nån gång på eftermiddagen. 
Vi städade undan det mesta, och sen kollade vi på film och hade det gôtt... :) 
Igår var en riktigt mysdag... vi åkte till Nora och åt en räkmacka, gick i lite affärer och njöt av det fina vädret. På väg hem svängde vi förbi på lite olika loppisar och hittade faktiskt några riktigt snygga burkar. (Originellt...)
Sen på kvällen kollade vi på F1, och sen gick vi ut och satte oss i bersån och spelade chikago, drack vin och grillade. 

Grill och kortspel - kan det bli bättre?


Idag har även det varit en kanondag... plockat i ordning lite här hemma i trädgården. Sen for vi in till stan och handlade. Men innan det så åkte vi till Hjorts trähandel (efter att ha kollat runt på lite andra ställen som är närmare) för att få tag på en regel med "gamla" mått till verandan. Där var det så klart inga problem alls (bra ställe - rekommenderas) och de skulle ta fram en tills i morgon.
På väg hem svängde vi förbi en annan loppis och hittad två SKITSNYGGA lampor och köpte även två pioner..

Sen var det dags att åka och bada. Direkt vi kom hem packade vi en massäck och drog iväg och badade. Skitmysigt, men lite kallt i vattnet... men men... helt klart värt.. ;-D 

Redo för en liten tripp







Efter badet så for vi runt lite på upptäckstur.. alltid lika kul.
När vi väl kom hem så stack vi ut på en liten joggingtur innan vi staplade i ordning veden som behövde staplas i vedboden (så att vi kan köra in veden som ligger ute). Sen lagade vi lite tapas och kollade på MotoGP loppet sen i helgen... och nu.. nu är det dags att hoppa i säng med en snygg karl, en bra bok och en söt katt.

Nu har jag en veckas semester framför mig... sköööönt!!

måndag 27 juni 2011

Midsommar

Midsommar på Botåsen i år igen.
Jag hade en toppentrevlig midsommar... trots riktigt tråkigt väder så var det toppen. Mycket trevligt folk, och full rulle. :)
Sill o potäter, musikquiz, spännande lekar, grill och sång.... vad mer kan man begära? 


tisdag 21 juni 2011

Första potatisen...

..och idag har vi plockat upp den första potatisen från vår köksträdgård!!



Egen färskpotatis och sill! Storartat!

Och så håller vi så klart på o förbereder för fullt för midsommar.... inköpslistor klara, några inköp gjorda och framför allt - pratytält uppe!

Salongen

Inte bara nyttig...



Min trädgård består ju inte BARA av en massa underbara grönsaker - utan där finns massor med blommor också så klart...
Känner att jag vill ge även dem lite utrymme bara för att de är så fina.








måndag 20 juni 2011

Köksträdgård...


Nu djävlar har jag rensat trädgårdsland så att jag nästan har kramp i nyporna!! Oj oj oj...
Så.. därför tänker jag lägga upp en BILDBOMB från min köksträdgård!!

Jag är så djäkla nöjd.. och nästa år ska vi ha större köksträdgård. (Vad då då? Jag har ju ett hektar att odla upp om jag vill!!)


Romansallad och ruccola

Koriander

Köperabarber

Bönor

Fänkål

Rödbetor

Rödbetor, rädisor och i bakgrunden ca 1 ha blivande köksträdgård

Palsternacka

Gurka

Kål

Potatis

Zuccini

Kronärtskocka

Små små zuccinisar

Tomat

Gräslök o citrontimjan

Äpple

Rabarber från svågern

Och så har vi morötter, lök o lite annat lull lull..... fan vad najs!!