onsdag 30 november 2011

Bygge

Det börjar hända grejer invändigt i garaget också..

Rör från kulverten kopplade och dragna.

tisdag 29 november 2011

Gôtt.

Idag har vi inte gjort många knop. Vi har tagit ner väggen bredvid kylskåpet och tagit upp lite mer av köksgolvet så att rörkrökarn ska kunna dra fram slangarna från kulverten i morgon. 

Förutom det så har jag dammsugit och torkat lite golv.... och så har vi lagat god mat. Vi hade bara kvar en svindyr vinare som vi köpte på bluesbåten - men den var i alla fall jättegod, och den gjorde sig svinbra karré med råstekt potatis och en gräddsås med cognac och viltfond. 
Så nu sitter vi mätta och nöjda i soffan och ska kolla på en film, men lite saltgurka och öl... ha... toppkväll! 



söndag 27 november 2011

Adventsmys

Slut på helg....

En riktigt bra helg har det varit... på fredag slutade jag jobbet vid lunch, och sen pysslade jag lite hemma innan Janne körde in mig till stan. En av mina gamla kollegor från ProTang och Volvo flyttar hem till Karlstad från Örebro, så några av oss som jobbat tillsammans med honom tog med honom ut och käkade mat.




Av någon anledning så brukar vi hamna på The Lounge när vi är ute med gamla volvogänget, och den här gången tänkte vi att vi skulle slå till med nått annat så vi hade bokat bord på Lilla Örebro. Men efter som att vi var fler som kom än vad vi hade bokat bord för så fick vi ge oss ut på bordletarstråt, och till slut så hamnade vi i alla fall på The Lounge... och käkade lyxmixtallriken.... som vanligt.
Men hur som haver - det var vansinnigt roligt att träffa alla och prata massa skit, och det blev rätt sent.

Sen på lördag så körde vi lite städ och adventspynt på förmiddagen... hur mysigt som helst med lite julstämning.

Sen for Janne och jag in till stan där han gick till Clarion på Blueskväll och jag tog med Åsa och for till Susann som ställde till med tjejkväll. Susann bjöd på skitgod mat och vi käkade och drack massa vin och hade supertrevligt. Det var några tjejer där jag inte träffat tidigare, och de var jättetrevliga...
När de stängde på Clarion så kom Janne också till oss och det han bli riktigt sent innan vi for hem. En supertrevlig kväll helt enkelt.



Och idag så tar vi det ganska lugnt.....  så djäkla skönt att vara hemma. Dricka lite glögg.. kolla på F1.... slappa!!


fredag 25 november 2011

Snart FREEEDAG!!!

Jaha - och så var den här veckan snart slut också.
Helt sjukt hur fort tiden går... för snart två veckor sedan satt jag och funderade hur jag skulle stå ut med att flyta runt på jobbet och idla i fyra veckor till. Och nu har två av dom redan gått....

"Sista projektet" på jobbet tuffar på framåt, och idag har vi haft några killar från "kunden" uppe och provkört roboten. Nästa vecka räknar vi med att ha fått ihop allt, och att nästan all programmering av robot och bansystem och så ska vara klar - och vecka 49, min sista vecka så ska den sista finjusteringen av robotprogrammeringen ske och så i slutet av veckan kommer kunden upp och gör ett acceptanstest - OM allt går enligt plan. Och om inte.... tja... vad kan jag göra åt det!! ;-D
Skämt åsido - men jag hoppas verkligen att vi hinner klart, och att allt funkar som det är tänkt. Rätt spännande.

Efter jobbet idag så stack jag in till stan för att träna ett crossfit-pass med Mia och Åsa. Det är Mia som är värsta träningsfreaken som lurat med oss, och det var faktiskt riktigt kul. Mia var en riktigt bra "träningspartner" - del för att hon är rätt fitt så att hon kunde avlast mig som inte är det *lol*, och dels för att hon är en sån djälva tävlingsskalle att jag vågade fan inte slacka. *asg*

Så.... nu är jag rätt mör i benen... men det är ju så det ska vara!! Tror bestämt att jag ska försöka komma iväg igen!

Nu börjar det att dra ihop sig till sängdags - och i morgon ska jag nog jobba halvdag så att jag hinner hem och städa lite inför första advent som ingen djävel påmint mig om att det är till helgen!!! ;-D

Så... simma lugnt och god natt!

onsdag 23 november 2011

Bygget

Nu ligger kulverten där den ska vara...

Vatten till garaget fixat..

Rören är nu inne i huset i alla fall....

Hurtbulle Hermansson

Jaha... då är det dags att börja packa inför kvällens träningspass. Janne och jag ska köra lite mjuktennis och softboll i sporthallen på Jannes jobb.

Jag har varit ledig från jobbet idag efter som att det varit - eller rättare sagt ÄR - ett par rörmokare här och ska försöka dra in kulverten från garaget in i huset.
Så nu är här uppbrutet köksgolv, uppgrävd trädgård och värsta hola balooet. :) Önskar att det blir klart SNART! 

tisdag 22 november 2011

Bygget



Helgen som gått o veckan som kommer...

Det har varit en lagom helg. Inga stora projekt, och inga stora utsvängningar.
 På fredag var jag iväg och gjorde jag ett konditionstest. Mer exakt resultat har jag inte fått än (killen som gjorde testet hade tyvärr inte informerats om att han skulle hålla i ett sånt så därför hade han inte med sig de tabeller och så som hand behövde, så jag får svaret på mail senare), men så där lite preliminärt så var det väl inte toppen… men inte heller katastrof.

Nytt test ska bokas i januari för att se om jag lyckas förbättra konditionen till dess…  vi satt ner och pratade lite som hur jag borde lägga upp träningen, och det var väl egentligen inga större överraskningar – minst 3 konditionsträningar i veckan för att öka konditionen, minst 30 min och på ca 80% av maxpuls
Jag ligger ganska bra i puls när jag är ute och springer, men 2 km blir ju för kort tid egentligen – så det blir till att försöka öka på till 3-4 km varje gång.
Efter testen så for jag till JoinUs och tränade…. Så fredagen blev ett konditionspass och sen styrketräning. Ett grymt styrkepass.

 På kvällen åt vi gott och myste oss….

 Sen på lördag stack vi till Vingåker och handlade kläder till Janne. Fint väder och en härlig dag – och shoppingskörden var helt klart godkänd.

Söndag ägnades åt att bila hål i stengrunden under huset så att vi kan dra in kulverten från värmepumpen på onsdag. Eller ja.. Janne ägnade sig åt det medan jag stack ut och joggade. J

Resten av veckan ser också ut att bli ganska lugn, utan stora utsvängningar – i alla fall inte innan helgen då vi är ett gäng som ska äta middag med Peter, en gammal kollega som flyttar tillbaka till Karlstad, på fredag – och så en vinkväll med tjejerna på Lördag.

I kväll = softbollträning
I morgon = dra in kulvert till värmen
Torsdag = träna med Mia

Ja ja.... jag har väll att göra hela veckan antar jag. :)


söndag 20 november 2011

Bygget

Janne bilar bort sten så att vi kan dra in kulvert för jordvärmen.

Bakåtsträvare eller?

Tänk att vi i Sverige idag verkar riskera att i ett av våra riksdagsparti få en partiledare som är öppet mot fria aborter. Kristdemokraternas Mats Odell som gärna vill bli partiledare anser att vårdpersonal som inte känner för det ska slippa utföra aborter.

Helt fucking djävla sjukt om du frågar mig.

För det första: Nu erkänner jag rakt av att jag inte är helt insatt i hur sjukvården fungerar idag som arbetsplats, men jag föreställer mig i alla fall att om jag absolut inte vill jobba med att utföra aborter så kan jag redan idag välja att söka mig till en verksamhet där man inte utför aborter... tex akutvården, äldrevården eller nått.

För det andra: Om det nu står i min arbetsbeskrivning att vissa uppgifter ingår i mitt arbete så beror det antagligen på att dessa uppgifter behöver utföras för att den verksamhet som bedrivs på min arbetsplats ska kunna fungera - och då är det fan inte ok att man bara för att man inte känner för det ska kunna vägra utföra sitt jobb.
Och jag kan i ärlighetens namn inte se hur det skulle fungera om en tandläkare vägrade att laga tex. visdomständer för att det strider mot dennes etiska principer, eller en snickare vägrade att spika... läkt.. för att det är minsann inget som han/hon känner att det är moraliskt rätt att göra.

Nej... du får gärna ha vilka moraliska principer du vill, och du får tro på vad du känner för - men det kan faktiskt inte rättfärdiga att du blir särbehandlad på en massa konstiga sätt.

Vem avgör vilken religion och vilka principer som samhället måste ta specialhänsyn till?

Om jag startar en religion där det är helt otänkbart och tabu att mina barn lär sig matte - bör mina barn slippa vara med på mattlektionerna då? Eller att det är otänkbart att mina barn lär sig matte i grupp - är det befogat att skolan ställer upp med en extra mattlärare som kan sitta med mitt barn så att han/hon kan lära sig matte avskiljt.
Eller är det helt enkelt så att alla barn ska lära sig det som står i läroplanen avsett vilken religion barnets förälder råkar tro på?

Om mina moraliska principer förbjuder mig att sälja tobak, fungerar det då att jobba på ICA? Om jag hamnar i kassan - kan jag då vägra att sälja tobak?
Eller får jag helt enkelt se till att jag får jobba tex i charken eller på lagret - och om inte det går att lösa, byta till ett annat jobb?

Det finns inga gränser....

Kanske man borde börja extraknäcka som sån där som svarar på läsarfrågor i div. spalter i div tidningar. Bläddrade igenom senaste numret av "vi i villa" och hittar under "fråga våra experter!" den här frågan från Sussie:

Fråga: Ska vi sluta med julljusen? Min man tycker att vi, med tanke på elförbrukningen, ska sluta med adventsljusstakar och julgransbelysning. Själv blir jag galen av tanken på en än mörkare vinter utan dessa uppiggande ljuskällor. Vad tycker du?
//Sussie

Sanna svarar:
För helvete - skilj dig från den korkade snåljåpen a.s.a.p.

torsdag 17 november 2011

Onsdan fick bli en rätt lugn vilodag hemma.... vi for in till Fjugesta efter jobbet och handlade, sen körde vi lite rolig diskning och städning i tv-rummet.
Jag lagade en svingod soppa och så kollade vi på "true blod" på tvn, och sen blev det sängen.

Ni borde testa denna!!

Morotsoppa med lax.

För två pers:
Hacka en liten gul lök, och en vitlöksklyfta.
Riv ett par morötter.
Hacka en bit med färsk ingefära.

Fräs löken i lite smör och olja i en kastrull i ett par minuter utan att löken tar färg, släng sen i morötterna och kör ett litet tag till.
Sen i med ingefära och lite sambal olek och fräs ett litet tag till.
Sen häller du på 4-5 dl kycklingbuljong (dvs. häll på vatten och släng i en buljongtärning) och så låter du det puttra i ca 15 min.

Dela två laxfileer på längden och trä upp dom på ett spett. Salta o peppra.

Kör soppan slät med em mixerstav, och häll i saft från en liten apelsin och en halv citron. Låt stå varmt utan att koka.

Stek eller grilla laxspetten i ett par minuter på varje sida (OBS, ska inte bli hårt grillade!!!) Pensla laxspetten med mango chutney.

Smaka av soppan med salt och tabasco, lägg i en klick med yoghurt eller creme fraiche och nått fint grönt ovanpå som lite färsk koriander eller rucola eller nått annat gräs.

Servera soppan med laxspetten, lite bröd och gärna ett gott vin (kanske nått halvsött.. vad vet jag??)

Men hur som haver - in i helvete gott är det i alla fall. Så mitt tips är att du testar den här soppan!!!

tisdag 15 november 2011

En bra dag...

...så kan man sammanfatta den här dagen tror jag bestämt.

På förmiddagen i dag har jag skrivit på papper för mitt nya jobb. Jag blir konsultjävel igen efter nyår - kanonkul!!!!
Jag börjar jobba på Epsilon i Januari, och det känns jättekul. Dels känner jag ju några av de som jobbar där sen förrut och dels så tycker jag att det ska bli roligt att jobba som konsult, och att den här vändan kanske få testa lite fler uppdragsgivare än vad det blev förra gången (typ 7 år eller nått på Volvo när jag jobbade på ProTang).

På mitt nuvarande jobb på Mekverken så rullar projektet på bra och det verkar nästan som om att vi kommer att kunna leverera före jul.
Nackdelen är ju att efter som att allt rullar på bra så har jag typ inget att göra.... ser med skräck framför mig fyra veckor utan nått vettigt att göra.

Men.. det löser sig väll. Nått ska man väll kunna hitta på hoppas jag. :)

måndag 14 november 2011

Bygget

Vatten!

Glömde ju - nått helt fantastiskt har hänt! Idag var Jannes kompis Tim som jobbar med vattenrening här och satte in ett järn/mangan-filter, så nu smakar inte vårt vatten rävpiss längre!
Det här var tydligen "steg ett", nästa steg är att ta hand om hårdheten.... men det är ju mer ett praktiskt problem som är lite trevligt att lösa. Det här med att vattnet smakat blä, och järnet färgat allt brunt (typ väggar i duschen, toastol, duschdraperier mm.) har ju lixom varit väldigt väldigt irriterande att leva med.

Så - HURRA!!! Nu kan jag dricka vatten ur kranen utan att blanda ut med saft eller sånt!!!

söndag 13 november 2011

Och nu...

...F1, vin och ostbågar!! 


Janne och missen hänger i köket!

Så mysigt att elda i vedpannan!

Mina två älsklingar.

Sista projektet...

Här kommer en bild från sista projektet jag är inblandad i på mitt nuvarande jobb. Jag slutar nämligen på Mekverken den 9:e december - och förhoppningsvis så har jag nya spännande utmaningar på g. Mer om det får ni läsa om ett par dagar.

En blivande robotcell för att plocka ur små plastkåpor ur en formspruta...

torsdag 10 november 2011

Så.. när jag fick ha älsklingen hemma så...

...passade vi på att laga lite god mat och dricka gott vin i stället.

Ett snuskigt dyrt vin öppnades kvällen till ära.. kanske inte riktigt "klart" än om man frågar en vinkännare - men, efter som att jag varken är vinkännare eller speciellt nogräknad så är jag glad i alla fall, för det var ruskigt gott.
Och till efter maten så hade vi ett gott portvin som bara skrek på att bli öppnat!!


Ett svingott vin från Torres vi köpte på bluesbåten,
och ett gott portvin från bolaget. Kan det bli bättre? 



Och när man har så gott vin så behöver man så klart god mat också.... lite lammkotletter från en gård i närheten blev en given vinnare!!




Det blev ännu godare än vad det ser ut att vara!!

Grillade lammkotletter, en potatis och morotskaka
och en kraftig rödvinssås....

Portvin, pepparkakor, mögelost och fikonmarmelad...

Och så här glad och nöjd blir man av ett gott vin!!

Inget rep för Janne idag...

...och det innebär att jag får ha min underbar älskling hemma för mig själv hela kvällen!! Hurra!!!!

onsdag 9 november 2011

Onsdag för helvete! :)

Idag har vi fått takstolar till vårt garage, och det rullar på med att fylla igen för jordvärmeslingan. Nästa etapp är att bryta upp golvet i köket och dra in kulvert.... spännande!!

Just nu dricker jag vin och städar i köket... har putsat fönstret vid spisen och satt upp tape för innerfönstren. Härligt!!

Och tidigare idag var jag och käkade lunch med Håkan Wing när jag ändå var i stan och gjorde ärenden... och på tal om ärenden, här kommer nog att bli lite förändringar snart. Men mer om det senare... blir nog en uppdatering på det ämnet på tisdag skulle jag tro.
(Ah - notera här den spänning jag bygger upp för läsaren genom att använda mig att det gamla stilistiska knepet "cliffhanger".)

måndag 7 november 2011

Ååååå.... önskar att helgen skulle få typ två dagar till!! Det har varit en helskön helg, började med halvdag på fredag, och Janne och jag krattade löv och pysslade i trädgården samtidigt som vi beundrade hur byggeriet nu går framåt med stormsteg.




På lördag pysslade vi lite inne och lyckades få upp lite innerfönster, så nu saknas det bara i pigkammaren och köket. Gôtt!!! 
På kvällen åkte jag in till stan och träffade tjejerna i "dammklubben" - vi lagade mat på "taste" och sen fortsate vi vidare till prisma där det var nått rockabillyband som spelade. 
Matlagningen var toppenkul, maten blev god och det var riktigt kul... prisma var väll kanske inte fullt lika kul. Jag var på toppenhumör och hade roligt i alla fall - men det var i ärlighetens namn inte så mycket folk och inget vidare drag.... men skit sak samma! Med gott sällskap så kvittar ju det.



Och så i dag så har vi pysslat klart i trädgården.... fått bort alla lövhögar, klippt ner lite häck, satt tulpanlökar och grejat lite. Mysigt....
Sen gick vi in och kollade på MotoGP - säsongens sista lopp som blev rätt spännande och roligt trots att Rossi blev avkörd i första kurvan.
Efter MotoGPn så blev det till att städa lite.... och så passade vi på att möblera om vardagsrummet. Ooooooo.... va var så djärva att vi bytte plats på soffan och fåtöljen.
Och helgen avslutades med lite god mat så klart - fisk och pressad potatis, och sen lite pepparkakor med ost och fikon.


En av mina julrosor i full blom - härliga!!

Lövpressen Janne.

Efter en djärv ommöblering blev det så här fint.


Bergtungefilé i grädde med purjo, tomat och dill...

Godsaker med ett fantastiskt gott starkvin till....

fredag 4 november 2011

torsdag 3 november 2011

Skrämma mamma - bu eller bä?

Idag skrämde jag min mamma... nog för att det jag hade att berätta var riktigt riktigt skrämmande.. men kanske inte SÅ illa som scenariot hon såg framför sig.

Jag brukar - hemskt men sant - få en riktig gammal goding med Kicki Danielsson på hjärnan och inte kunna få bort den. Nämligen "vi låser dörren in till damernas..." - HEMSKT.
Men nu djävlar har denna låts trumfats med RÅGE - efter att de spelade den på doobi doo på tvn här om dagen så har jag fått "du kan alltid lita på pojkarna över 35" på hjärnan!!! Vad ska jag göra? Skära ut den? (Och i så fall - komer någon att märka någon skillnad??)

Jaha - tänker du nu... hemskt lät ju detta, men på vilket sätt blev nu mín mamma skrämd av detta? Nog för att det är en skrämmande dålig låt - men min mamma har ju varit med ett tag, och hört både en och två dåliga låtar i sitt liv, så detta kan väl knappast vara det värsta hon hört?

Nej då... det var min formulering (som så här i efterhand kanske inte var helt 100) som jagade upp henne lite... :)
Det var nått i stil med:
- "Ja, här är det inte lika muntert. Vet du vad jag har fått på hjärnan?"

Fått på hjärnan??? VAD har hon fått på hjärnan? Har hon fått cancer??

Ja... ni fattar ju... det blev lite fel helt enkelt. :) :)

Men utanpå huvudet har det ju iof blivit lite förändringar. Jag var ju iväg och klipte mig här om dagen... mitt hår som inte varit i kontakt med en frissör på herrans många år är nu mer tuktat och tämjt av Helena ve Bäcken. Tjusigt värre!!




Vad kan jag mer berätta för er då? Tja.. jag kan ju dela med mig om måndagens restaurangbesök. :) Egentligen skulle Gunilla bjuda sin mamma på Al Forno, men så blev Gunillas mamma krasslig och var tvungen att ställa in - och då fick jag äran att hänga med i stället.
Det var hur trevligt som helst, maten var god och sälskapet var ännu bättre - helt sjukt hur fort två och en halv timma gick. Helt plötsligt så vill Janne komma och hämta mig - precis när jag skulle beställa in ett glas vin till. :)

Själva servicen var lite så där... en jättetrevlig servitris som var hur gullig som helst... men vi fick vänta på och säga till om fördrinkarna (och då fick vi dom så sent att vi bara han dricka typ halva innan maten kom in), köttet var gott men lite väl tort, vi fick inte provsmaka vinet, när jag beställde in dessert fick jag säga till om espresson som jag beställt och som löken på laxen så var grappaglaset trasigt så jag skar mig på läppen.
Men trots dessa grejer som mycket väl skulle ha kunnat förstöra ett restaurangbesök så hade jag hur trevligt som helst - kan tänka att det faktum att maten var god, vinet var ännu godare och det goda sällskapet och den trots allt trevliga servitrisen som rädda det hela.

Gunilla på Al Forno - en trevlig
måndagskväll mån jag säga!


Och så till sist - en liten uppdatering av garragebygge: I måndags gjöt dom grunden och nu har dom reglat upp väggarna. En slang till jordvärmen är i marken och nästa åker i i morgon. I morgon kommer även en elektriker och fixar lite nere i "brunshuset" och sen kommer Jannes kompis Tim och fixar med filter till vattnet. Och den här månaden ska även en kille komma och räta upp och laga ladugården.
Så nu djäklar rullar det på... äntligen! :)