måndag 30 januari 2012

Glädje o sorg!!

Idag har jag en glad nyhet, och en väldigt väldigt tråkig! Jag börjar med den tråkiga!!

Jag har slut på Limonchino!! Jag vet fan inte hur jag ska klara mig utan mitt lilla glas efter maten. Jag köpte den här när vi var i Italien i somras.. och jag har verkligen börjat gilla den!! Men nu är det slut - och jag är knäckt. Funderar på om det finns utrymme i budgeten att ta en weekend tripp till Milano... NU!?  Skit också!!



På den mer positiva sidan kan jag rapportera om dagens crossfit-pass som gick rätt bra om jag får säga det själ.
Vi körde back squats, och jag tog 90 kg. Kändes riktigt bra faktiskt... kul träning med mest styrka och inte så mycket fys. (Även om det kom en sån session i slutet av passet också så klart.)

Men hur som haver - en skitkul träning, och jobbig...

Back squat, på 5 set hitta ditt 1 RM vila 2 min Gör max antal strikta pullups, vila 2 min.

Set 1: 50% av 1 rm x 5rep. - 30 kg
Set 2: 75% av 1 rm x 3 rep. - 60 kg(?)
Set 3: 85% av 1 rm x 1 rep. - 70 kg(?)
Set 4: 90-95% x 1 rep. - 80 kg
Set 5: Nytt 1 rm - 90 kg

Är väldigt nöjd att klara 90 kg.. kändes toppen. Kanske kanske att det skulle ha funkat med 5 kg till?

Vila 5 min

Med 85 % av ditt 1 RM gör så många rep du kan. - 75kg

Vila 3 min

Amrap 4 min
15 KB svingar 24/16 - 16 kg
30 Doubleunders - fy fan vad jobbigt för benen!! :) 

Och i morgon är det dags för softbollträning! Ska bli superkul!! Jag leker också med tanken att sticka ut och jogga en liten tur på lunchen i morgon. Men det är som sagt bara en tanke än... antagligen blir det inte mer än en tanke heller. :)

söndag 29 januari 2012

Så var det söndag igen då... en helt ok dag må jag säga. Jag har ett bra förhållande med söndag! :)

Hembakat valnötsbröd och annat gott... mysfrulle med älsklingen!

Igår var Dagge och Susann här och käkade lite mat och pratade skit. Hemskt trevligt. Vi lagade en jättegod fläskkarre späckad med smör, citronskal, rosmarin och saredeller. Och sen kryddad med muskot. Ruskigt gott... och till den en cannelinigrattäng med purjolök och tomat. Jamie Oliver är min vän!!!

Idag har Janne haft värsta migränhuvudvärken.. den började smyga sig på igår tror jag och han har varit helt däckad. Inget verkade bita på huvudvärken så stack iväg till Marieberg och köpte nån slags nässpray mot migrän - och det verkar faktiskt fungera! Riktigt bra!

Efter jag kom hem från Marieberg så stack jag ut och joggade en korttur mest bara för att jag känner av lite lite lite i ryggen och tänkte mota det lite, och så var det så himla fint väder också.
Efter som att jag redan kört mina tre "obligatoriska" träningar som jag satt upp som mål att göra varje vecka så kändes det helt ok att bara sticka ut 2 km - och ännu mer ok var det att det inte kändes ett dugg jobbigt eller tungt utan bara skönt. Härligt att vara ute i det fina vädret!!


Underbart väder...

Hurtig värre!! :)

Förutom crossfit på måndag, och softbollen på tisdag så körde Mia, Susann och jag ett crossfit-pass på torsdag. Susanns första pass, men hon verkade tycka att det var kul och kommer också att hänga på. Skitskoj! Så nu ska jag boka in crossfit-pass på måndag och kettlebells på torsdag, och så blir det softbollträning på tisdag också så klart!
Verkar som om att vi blir några stycken på tisadg - ska bli jättekul!!
Och nästa lördag så sticker Åsa och jag till Skövde och tränar med våra kära lagkamrater där! Kanske nån anna från Örebro också hänger på.. vi får se...

Nu ska jag plugga lite kemi, jag ligger efter en del så det börjar bli dags att sätta fart! :)
Och sen är det nog dags att börja fundera lite på att laga mat... nån slags kyckling blir det.. har inte helt bestämt mig än... kanske nått med coccosmjölk och koriander... eller en gryta med grön paprika, oliver o citron. Svåra val!! :)

onsdag 25 januari 2012

Tjohooo!

Idag firar vi att jag har fått mitt konsultuppdrag hos GKN driveline i Köping förlängt!

Cava, och sen Biff Rydberg.

Förutom att njuta av att de går bra på jobbet, och att jag har varit duktig och tränat bra de senaste veckorna så är jag också väldigt glad för att Magnus från Karlskoga är här just nu och kollar på värmepumpen som ska kopplas in. Planen var ju att vi skulle vara klara innan vintern - ha ha ha... det här med hantverkare och tider..... och sen läger man till Janne och mig och tider så... ja.. ni fattar.
Men nu har i alla fall Janne pratat med samma kille som grävde för markvärmen - och det intrycket jag har av honom är genuint bra. Så nu tror jag nog att vi ska få lite fart på det hela igen.

I morgon blir det ett crossfit-pass igen - jag ser fram emot det. Sen så ska jag bara försöka planera in ett träningspass till i veckan. Funderar på att boka in mig på body pump i Fjugesta på lördag... mmm... vi får se.... men nått ska det väl bli i alla fall. :)

Ja ja.. nu ska jag dricka mer cava och lyssna på Ulf Lundell!! Simma lugnt!!

Hopp o hej!

Idag har vi kört slagtäning på softbollträningen - hur kul som helst. Det kändes riktigt bra, och jag känner mig rätt nöjd.
Och naturligtvis så har jag stått på händer - efter som att jag inte hade så stor framgång med det sist så måste jag så klart lära mig att göra det utan problem - med start idag.


måndag 23 januari 2012

Bomber o granater!!

Idag har jag kraschat! Kanske inte så dramatiskt som det låter - men ändå! Idag på crossfitträningen så skulle vi värma upp med en övning där vi stod på händer mot en vägg. Jag brukar ha lite svårt för att komma upp så jag satte i händerna och gjorde ett litet försök och räknade kallt med att det som vanligt inte skulle funka - men idag svingade jag mig upp i handstående position lätt som en plätt. Enda problemet var ju då att jag inte alls var med på att det skulle funka - och efter som att jag inte alls var beredd på det, så höll jag inte emot speciellt mycket med armarna, så det slutade med att jag kraschade på huvudet med pannan före i golvet!!
Gud vilken syn!!
Och nu har jag två bulor och två fina skrapsår i pannan - det ska synas att det gjort ont på träningen!! *lol*

Dagarna på jobbet går sjukt fort - jag fattar inte vart tiden tar vägen. Jag hoppas att det tycker att det funkar och förlänger uppdraget.
Jag har en testperiod fram till månadsskiftet, och om de vill ha kvar mig och inte säger nått innan februari så kommer uppdraget att övergå till löpande och förhoppningsvis rulla på...  så håll tummarna för mig!!!

Nu ska jag hoppa i duschen, och sen ska vi laga lite mat. I kväll blir det färsk pasta med parmaskinka, basilika och parmesan. Superlätt och supergott!!

söndag 22 januari 2012

Myssöndag!

Idag har vi tagit det lugnt och bara haft det skönt här hemma. Sovmorgon och en god frukost.

Kötbullemacka o lite fågelskådning - inte fel!

Och så har vi kollat på fåglarna... snacka om vuxenpoäng!!

Idag kom ett gäng med gulsparvar..

Och en hel flock med domherrar...

Här kan man va...
Sen har vi städat lite, och iom den nya städrutinen som vi - hör och häpna - faktiskt fortfarande har hållit oss till ganska bra, så var det ingen större ko på isen.

Veckan som gått har varit bra. Jobbet rullar på och träningen har funkat finfint. Crossfit på måndag, softbollträning på tisdag, vila onsdag, crossfit torsdag och så en softbollträning med Janne på fredag. Jag är mycket nöjd själv! :)

Jag är även ganska nöjd med vinterns väder... normalt gillar jag INTE snöfria vintrar, men efter de två förra vintrarna så har det faktiskt varit lite skönt att har snöfritt och varmt.
I går var Åsa och jag i Stockholm på seriekonferens för softbollen.
I sommar kommer vi att vara sex lag som spelar i serien, Gefle kommer att ställa upp i seriespel. De kommer att förstärkas av tjejerna från Göteborg som tyvärr inte fick ihop nått lag i år heller.
Så i år blir vi alltså Skövde, Söder, Enköping, Leksand, Sundsvall och Gävle.
Inte så mycket revolutionerande blev sagt på konferensen, vi var rätt eniga om det mesta och det kommer förhoppningsvis att bli en bra säsong.

Efter konferensen träffade vi Linn. Vi gick ut och käkade mat och fikade. Hemskt mysigt att träffas igen!!

tisdag 17 januari 2012

Så var det tisdag...

Jaha, och så var det tisdag igen.
Helgen gick så fort att jag knappt märkte den... Och nu är vi med stormsteg på väg mot nästa helg igen.
Till lördan ska Åsa och jag åka en tur till Stockholm, på seriekonferens för softbollen. Och på kvällen tänkte vi träffa Linn och käka o prata skit. Ska bli jättekul!

Vad gäller vår nya städrutin som vi införde förra veckan så kan jag bara säga att än så länge funkar det kanonbra. Nu har vi gått igenom alla rum ett varv och börjat komma in på vecka nummer två, och helt plötsligt börjar det bli väldigt lättrott och det går fort att fixa dagens städrutin. Så Ja, så här långt har det funkar bra i alla fall... Vi får se hur det går framöver.

Igår kom jag faktiskt iväg och tränade crossfit med Mia. Det var jobbigt, och kul - som vanligt.
På styrkedelen jobbade vi mycket med squats, och det är så djäkla svårt. Jag tycker att det är snudd på omöjligt att hålla balansen. :)
Men men, det är väl bara att träna på det....
I dag blir det softbollträning, och Åsa har lagt upp träningen på Internet, och det verkar bil en kul träning. Ser fram emot det!
Och på torsdag har jag anmält mig till ett kettlebell-pass på crossfiten.
Så.. i morgon blir det att softa! :)
Jag funderar på att kanske sticka ut och jogga på lunchen nån dag i veckan också.... Vi får se...

Nej, nu börjar min lunchrast ta slut, så nu är det bäst jag sätter igång o jobbar! :)

torsdag 12 januari 2012

Svinfarligt att åka tåg?

Nu ha de kört domedagsrapportering på radion hela dagen om hur otroligt dålig säkerhet det är på våra tåg. Det finns inte säkerhetsbälten, och bagaget är inte säkrat. Så om nått händer så är det jättefarligt.

Ja.... det är det ju så klart. Men låt oss stanna upp en sekund och tänka efter. Hur ofta händer det egentligen tågolyckor?
Jag roade mig med att göra en högst ovetenskaplig undersökning på internet och googla lite efter tågolyckor i Sverige.
Vad jag lyckades få fram var att mellan 1980 och 2010 så har det hänt 10 olyckor där passagerare skadats eller dött. Det är alltså typ TRE st olyckor vart tionde år.
Om man då funderar lite över hur många mil som körs med tåg i vårt land varje år... hur många människor som färdats med tåg  under tio år utan att vara inblandad i en av de här tre olyckorna. Känns det verkligen speciellt akut då? Känner du dig jätteorolig när du åker tåg utan bälte?

Helt ärligt - det är naturligtvis JÄTTEFARLIGT om du skulle råka möta en jättearg björn eller om en jättestor gran skulle råka falla över dig när du är ute och går i naturen - men kan man verkligen säga att säkerheten för fotvandrande naturälskare är jättedålig och behöver förbättras?
Även om det kulle vara jättefarligt att hamna i en av dessa mycket otroliga situationer när man är ute och går så kan man ju knappast säga att det är farligt att vara ute och gå i naturen - och man kan väl knappast hävda att säkerheten för gångister i skog o mark är för låg?


Nån stans måste man ändå börjar fundera på om nyttan verkligen motsvarar ansträngningen. Hur långt ska man dra resonemanget? Ska vi sänka hastigheten på alla vägar till 15km/h? Ska vi införa lag på hjälm när man går?

Ja ja... dagens gnäll. :) Men kom igen liksom.


Annars så rullar allt på som vanligt.
Jag försöker komma igång med träningen nu igen efter helgerna. Det var lite motigt att köra första ansträngande passet, men nu känns det som om att jag kommit över tröskeln.
Vi körde en jätterolig softbollträning i tisdags, där Åsa blandat in mycket fysövningar, och vi var fem stycken på träningen. Kanonkul!
Idag stannade jag till på JoinUs i Fjugesta på vägen hem från jobbet och körde ett pass. 20 min på crosstrainern, och så lite push press (40 kg) och marklyft (60 kg) blandat med lite annat som situpps o sånt.
Får nog erkänna att jag behöver lägga på lite mer på marklyftet... men va fan... jag är lite lat också.

På jobbet rullar det på ok.. jag börjar komma in lite granna i jobbet tror jag. Det är, får jag ,lite rörigt och jag är inte helt säker på VAD jag egentligen är där för att göra, och VEM som ska ge mig uppdrag... men det visar sig nog efter vart. Just nu har jag i alla fall fått börja titta på ett nytt robotgripdon, och jag tror att jag har fått koll på allt och kan rita upp hur jag vill ha det. Inget speciellt komplicerat alls..  det som är svårast är att greppa allt runt i kring.. vilka regler och rutiner som gäller med ritningar, strukturer och sånt. Men det är ju också sånt som visar sig efter ett litet tag.

Här hemma händer inte så mycket just nu. Vi väntar på att få värmepumpen installerad, och på att dörrar och fönster till garaget ska bli klara.

Just nu pågår en försöksverksamhet här hemma med städrutiner. Jag har fördelat husets olika rum på olika delar över veckan och försökt skriva ner en rutin över vad som ska göras vilka dagar... vad som ska göras varje dag, och vad som ska göras mer sällan.
Nu har vi ju bara hållit på i en vecka, men det känns rätt lovande i alla fall... dels så får man förhoppningsvis gjort saker så som diska varje dag och dammsuga hall och kök oftare osv. Och dels så känns det faktiskt ganska befriande att ha bestämt vissa dagar för vissa rum - för då kan jag med gott samvete skita i att det ligger en stor hög med tvätt i vardagsrummet, för det är inplanerat till en annan dag i veckan, och jag behöver inte känna att "jag borde egentligen" och få dåligt samvete för att jag inte orkar/hinner det också.
Och jag menar - jag tycker inte alls att det är speciellt svårt att hålla ordning o reda i stallet (inte för att jag vistas så mycket i stall nu för tiden... men ni fattar...), och jag har kommit fram till att det i stallet finns tydliga rutiner för vad som ska göras... så va fan, jag tänkte att jag provar här hemma också o ser om det håller. Jag återkommer med rapport!

Nu ska jag gå och sätta in en fransyska i ugnen tills Janne kommer hem från rep med BlueStompers. Simma lugnt!!

måndag 9 januari 2012

Första dagen på jobbet.

Så var första dagen på jobbet gjord då.
Lite jobbigt så här i början innan man har kommit in i saker och ting och "har nått att göra".

Idag har jag fått gå runt och "tigga jobb" - kolla med folk om de har nått jobb som behöver göras. Med ganska klent resultat måste jag medge.
Ändra diametern på ett pressverktyg, och rita upp ett annat är väl ungefär vad jag gjort idag.
Ja ja.... man kanske inte ska klaga utan passa på att njuta nu innan man sitter fullskiten med jobb upp över öronen. *lol*
Hur som haver så trivs jag bra på uppdragsplatsen i alla fall. Kul folk, och det verkar vara ett bra ställe.

När vi kom hem från jobbet så plockade jag bort i hallen och dammsög den. Sen fixade jag mat. En morotssoppa med lök, vitlök, ingefära, sambal citron o apelsin - och den ÄR så god!! Och till det laxspett med mango chutney. Mmmm...

Sen har vi kollat på en film, och nu blir det lite TV-spel innan vi hoppar i säng och håller tummarna för att det inte ska snöa allt för mycket i natt.
Det har kommit ett par tre cm med snö i alla fall - vi får väl se om det kommer mer. Har varit prat på radion om att det är en ny storm på G. Men men - det märks!!

Simma lugnt!!

Long time no see...

Nu har jag inte orkat skriva nått när jag varit ledig.

Men... tja, det har inte hänt så hemskt mycket heller. Vi har mest spelat PS3 och haft det gôtt.

Nyår firades som vanligt hos Dagge o Susann... trevligt som vanligt.
Utöver det så har vi mest suttit hemma som sagt var.. jag har ju varit ledig, men Janne har varit tvungen att jobba. Lite tråkigt, men även lite skönt...

Idag har vi haft påhälsning av lite nya fåglar.. .kul.


Stiglits

Trädkrypare



Och förutom att kolla på fåglar så har vi gjort oss en pizza och haft myskväll med morden i midsomer som vi spelat in. :)