söndag 26 februari 2012

Ännu en fin helg till handlingarna!

På lördag var Åsa och jag i Skövde och tränade. När jag kom hem så gick Janne och jag ner och satte oss i solen och grillade en korv och drack lite öl i det underbara vädret. Varmt och skönt som om att det vore vår!!




Sen på kvällen lagade Janne och jag lite god mat för att fira hans födelsedag.

Det blev havskräftor och pilgrimsmusslor i dragonsmör, med en Chablis. och efter det så gjorde vi dubbelpanerad kalvschnitzel med stekta rotfrukter och en Bourgogne. (Från vinlådan Janne fick för några år sedan.)




På söndag hade vi frukostpremiär i solen ute på balkongen! Helt underbart!




Sen for Åsa och jag till Skövde och tränade igen, så här inför SIM. Och på kvällen for Janne och jag in till hans föräldrar och firade oss för att vi fyllt år. God mat, tårta och fotoböcker, presentkort på Ovolin. En mysig kväll!

fredag 24 februari 2012

Härlig fredag!

En härlig fredag. Tog "sovmorgon" och åkte inte hemifrån förrän strax efter sju på morgonen - och då var det helt underbart väder med strålande sol. Sen åkte jag hem rätt tidigt också... gôtt! 

På väg till jobbet

 På väg hem från jobbet svängde jag förbi Robertsons och hämtade upp lite kalvinnanlår som jag beställt tills i morgon. 
Jag passade även på att köpa med en fläsklägg, lite prinskorv, ölkorv, smörgåsskivat rökt fläsk, pesto, en burk med inlagda tryffelsalamis och en annan korv de gör med ost, soltorkad tomat mm som är supergod.
Jag gillar den affären!! :)




I morgon ska jag laga födelsedagsmiddag till Janne. Han fyller ju idag, men i kväll har han spelning med BlueStompers på Big Twin MC-klubb så vi får ta det i morgon.
Då hade jag tänkt mig att laga...
Förrätt: 
Pilgrimsmussla och havskräftor gratinerade med dragonsmör. Till det blir det en chablis, en cru 1.
Huvudrätt: 
Kalvschnitzel med ugnsrostade rotfrukter o potatis i tärningar. Till det blir det ett svingott bourgogne från 2007 som Janne fick i födelsedagspresent för några år sedan. Jag köpte en låda med 6 flaskor, och de skulle vinna på att lagras i ca 5-6 år till.... så vi öppnar en varje år när Janne fyller år och jämför med den förra. (Och SJÄLVKLART så kan vi å det bestämdaste dra oss till minnes att den var god förra året också, men att den absolut har vunnit lite till på att ligga ännu ett år.)
Dessert: 
En god roquefortost, fikonmarmelad och en liten flaska sauternes.

Men innan det är dags att vrida på spisen så ska vi åka till Skövde och träna softboll. Nästa helg är det ju dags för SIM, så nu blir det softbollträning i Skövde både lördag och söndag.
Ska bli jättekul!

Nu ska jag gå och slänga in en tvätt med träningskläder i tumlaren så att jag har nått torrt att sätta på mig i morgon!! Simma lugnt!!

onsdag 22 februari 2012

Full fart.

I helgen var det full rulle.
Vi stack till Skövde på lördag och spelade slowpitchturnering med tjejerna. Riktigt kul! Vi spelade tre matcher, sen var vi tvungna att åka hem innan bronsmatchen - men hur som haver, vi förlorade två matcher och vann en.
Själv hade jag kul! Tyckte att det mestadels kändes bra, och att jag spelade helt ok. Nån liten miss som grämer så klart *lol*, men å andra sidan ett par fina slag och några sköna bränningar - och allt som allt så var det mycket mer som var bra än vad som var dåligt.







På lördag åker vi ner till Skövde och tränar, och nästa helg så är det dags för SIM - den årliga inomhusturneringen i softboll som hålls i Enköping vid den här tiden på året varje år!
Förutom de andra lagen i serien så verkar det även som om att ett lag från Litauen kommer att vara med i år. Skitskoj!!
Det ska verkligen bli jättekul att lira lite softboll!! Jag är SÅ taggad.

Efter att vi varit och spelat slowpitch i lördags så spelade Janne med the Hunters på Mastodont, och vi var så klart där! Det var skitmycket roligt känt folk, och jag hade jättekul!
Sen får jag väl erkänna att jag kanske var lite lite svag på söndag, så den dagen spenderades i soffan i princip. Vi köpte med en pizza från Fjugesta på vägen hem från Åsa där vi sovit, och sen hängde vi i soffan o kollade film o tv. Rätt skönt det också i bland.




På måndag fyllde jag år, och när jag kom hem väntade Janne med en Cava och en present. Vi drack lite bubbel, spelade min present (han hette Leonard) och lagade lite god mat och myste. En mycket bra födelsedag.
Igår var det softbollträning... Åsa, jag, Erika, Sara och två tjejer som testade för första gången. Dels en kompis till Sara som hette Kajsa, och dels Johanna som är vår kontaktperson på SISU som kom ner och testade. Jättekul!

Idag var det invägning i vägföreningen kurviga gubbar på jobbet, och jag hade i alla fall lyckats gå ner 0,4kg mot alla odds. Kändes bra... nu gäller det bara att det ska hålla sig till "den riktiga" invägningen här hemma på fredag också!

Det börjar ju dra ihop sig till softbollsäsong, och det är dags att komma i lite bättre form. Målet är att i alla fall klämma 7 kg innan säsongen börjar. Så håll tummarna för mig!!

Nu ska jag snart sticka in till Fjugesta och köra ett träningspass på gymet - nått slags tabata-pass. Jag har ju som målsättning att köra minst tre ordentliga träningar i veckan... och idag är Janne och repar med BlueStompers så då passar jag på!! :)

Simma lugnt!

torsdag 16 februari 2012

En bra dag tror jag bestämt. Lite fisk, en kartong med härliga grejer och lite softbollpyssel.



måndag 13 februari 2012

En vecka i dimmorna!

Jösses vad trött jag har varit hela förra veckan. Jag har gått upp tidigt, och kommit sent i säng och sovit sådär... inte bra. Jag har varit som en zombie på jobbet, och jag känner direkt att kroppen blir grinig.

Jag vet inte riktigt varför jag inte tränade på måndag... eller om jag gjorde det? Eller inte... eller nått? Kan nog ha varit så att passet var fullbokat. Ja, så tror jag att det var.
På tisdag eftermiddag på jobbet när jag satt och väntade på att åka och träna softboll kände jag att halsen och näsan svällde igen big time - förkyld eller en allergisk reaktion? Vet ej - men att det hängde ihop med att jag var så trött var tydligt. Så jag ställde in softbollen och åkte hem och la mig och sov i stället.
Även onsdag var jag helt slut... 

På torsdag kände jag mig lite piggare och stack och tränade i alla fall. Ett tufft kettlebells pass. Vet inte om det var så tufft för att det verkligen var det, eller om det var för att jag var ur slag. Men skit sak samma - det var kul i alla fall, och jag fick massor av energi efteråt.

Jag bestämde mig för att helgen skulle få bli en lugn helg med massor av soooova! På fredag när jag kom hem från jobbet gick jag och la mig och sov i några timmar tills Janne väckte mig. Sen slappade vi hemma och la oss tidigt.
Lördag sov vi länge, sen en tur in till stan för att handla kött på Robertssons, lämna in en radio på lagning, lämna gamla kläder till myrorna och skriva ut och lämna nya affischer på Najz Prajz för Jannes spelning i helgen (där det andra bandet blivit ersatt av ett tredje band pga sjukdom). Och då råkade vi ju så klart köpa några skivor - en live med Bruce från 75, en Megadeth, en med Nick Cave och en vinyl med Firsta aid kit.
Sen for vi hem, lagade mat, såg på film och gick o la oss.
Söndag sov vi till elva, sen gick vi upp och jobbade lite i trädgården i det UNDERBARA vädret. Det var strålande sol och plusgrader. Fantastiskt.
Efter det stack vi in till Jannes mamma och pappa och fick mat och kollade på gamla diabilder tillsammans med Ola och "barnen".
När vi kom hem slappade vi i soffan och tittade på så ska det låta med galenskaparna och sen svenska "kontoret". En lagom helg - fruktansvärt skönt att sova ut! Det behövde jag.

Idag så har jag ringt och skjutit upp min kemitenta 5 veckor. Skulle egentligen ha skrivit den i den här veckan - men med nya jobbet och så så har jag inte orkat engagera mig riktigt. Men nu så - nu blir det andra bullar. :)

Efter jobbet var jag iväg på ett crossfit pass med Mia. Riktigt kul! Jobbigt som vanligt, men roligt. Vi gjorde utfallsteg, som jag HATAR. Men bara det att jag gjorde 4x20 steg bärandes 24 kg är ju en stor skillnad från när jag drog igång och tränade body pump på joinus och knappt orkade göra utfallsteg över huvud taget! Man får vara glad för det lilla!! :)

Nu ska jag hoppa i duschen och sen fixa lite käk tills Janne kommer hem. Men först - en bildbomb från igår!!

Trädgårdsarbete. 

Så här trött blir man av att.....
starta motorsågen.








Söt redan som barn!





Guss, Janne, Ola och Elisabeth.

Och så en bonusbild från arkiven... "Svenskar på semester i Österrike(?)" Underbart kort, jag älskar hur färgkoordinerade de är!!


söndag 5 februari 2012

Helgen som gått och veckan som kommer...

Helgen som gått har varit bra. Vi har tagit det ganska lugnt och haft det skönt...
Igår for Åsa, Sara och jag till Skövde för att träna softboll... lite snopet att det bara dök upp två tjejer till på träningen. Kul att träna så klart - men hade jag vetet att det bara skulle komma två till så hade jag nog helre stannat kvar här hemma i Örebro och kört nån träning här i stället. Men men.. sånt är livet. :)

Efter träningen for vi och grattade Ola som fyllt år. Vi fick god tårta och hade det allmänt trevligt. Spånade lite om en ev Italienresa i sommar. (F1 så klart)

På kvällen for vi hem och lagade lammracks med svamp och pesto/pinje/balsamvinäger-sås. Gott!!

Och idag har vi tagit det lugn o pysslat här hemma... eldat, städat, lagat mat, kollat på tv och annat sånt lagom jobbigt. :)
Nu blir det Walander, och sen är det dags att sova...

I morgon ska jag försöka hitta nån kul träning att boka in mig på. Tidiga passet på crossfiten var fullbokat... ska kolla om det finns nått kul på joinus. Annars får jag väl hitta på nått annat. Jag kan väl alltid träna själv på Joinus om inte annat...
Tisdag blir det softbollträning som vanligt... och så får jag försöka boka in nått på torsdag på crossfiten också så blir det nog bra.

Simma lugnt!

Lennart







Fläsklägg med cider och kanel

Idag har vi lagat riktigt riktigt god mat. Fläsklägg med cider och kanel. Och inte nog med att det vara gott - det var billigt och enkelt också. Fläskläggen kostade 31.90 kr/kg...

Börja med att gnida in slat och peppar på en fläsklägg med svål och ben. Själv hade jag en rimmad fläsklägg så jag struntade i saltet. Lägg i en gjutjärnsgryta och skicka in i ugnen på 200°C i ca 40 min (tills den fått färg).


Skala två vitlökar, och ta fram  en si så där fyra kanelstänger och 12 lagerblad...



Lyft ur köttet från grytan och häll bort fettet som du så klart sparar till att ösa köttet med. Lägg i vitlök, kanel och lagerblad i grytan. Lägg i köttet och häll över ca 2 dl äppelcidervinäger (jag hade bara vitvinsvinäger men det gick bra det med) och ca 6 dl torr cider (och här hade jag bara halvtorr, och även det funkade utmärkt).




Ställ in i ugnen på 180°C i ca 3h. och lägg på locket på grytan. Ta fram och ös köttet med jämna mellanrum (här häller du på fettet du hällde bort tidigare), ös oftare ju närmare färdig du kommer.


Ta ut köttet och pilla loss från benet. Lägg upp på ett fat och häll "öset" över köttet. Servera med ugnsstekt potatis eller bulgur eller nått annat gott....




fredag 3 februari 2012

Semestertider?

Kanonväder på vår semester. :)



Idag fick vi en liten oplanerad semesterdag.
Vi håller ju som bekant på med vårt garage och värmepump o grejer... vi har inte fått fönster och dörrar till garaget än, så temperaturregleringen är ju lite sådär i garaget. :)
Vi har ju ställt dit värmepumpen och så, och nu håller Magnus på och ska installera den åt oss.
Även om vi inte dragit på med vatten och så ska det inte stå allt för kallt, så snickarna var här precis här om dagen och slog upp väggar till ett litet inre rum i garaget för pumpen. För att hålla värmen i rummet nu när det blev kallt i natt så satte vi in ett par motorvärmare och drog på igår kväll.
När jag kom upp klockan fem i morse så hade en av huvudsäkringarna gått, så det fanns inget varmvatten och det var rätt så kyligt här hemma efter som att elpannan stannat också.
Så då bestämde vi oss för en semesterdag så att vi kunde elda på och få lite värme, ringa elektrikern o prata med honom mm.



Pannrum...


Vi käkade frukost, och sen gick vi och la oss igen... skitmysigt. Sen på dagen stack vi in till stan. Först åkte vi till Ovolin och köpte lera till vedspisen i köket. (Leran läggs i ett lager utanpå plåten till "ugnen" i spisen för att skydda plåten och fördela värmen bättre.)
Vi köpte även två utelampor till långsidan på garaget (nu återstår bara att hitta en lagom stor stallampa till kortsidan).
Sen stack vi till Marieberg och köpte vin, mat och dörrhandtag till det lilla rummet i garaget.

Nu har vi käkat mat för ett tag sen, och Janne diskar medan jag surfar och tvättar. Sen ska jag plugga lite tänkte jag...

Lök o palsternackssoppa med fläsk o timjan...


I morgon åker Åsa, Sara och jag till Skövde och tränar softboll. Sen ska Janne och jag åka och gratulera hans bror Ola som fyller år. Trevligt!!

Men nu - plugg! Och sen übermys i soffan!! Nått litet gott att äta kanske... vin... mysbrasa... espresso... grappa... mmm... fan vad gôtt med freda!!!

Mysmisse!