torsdag 24 maj 2012

Verkar som om att jag klarade kemin i alla fall...

Jag har ju som jag kanske nämnt tidigare pluggat lite kemi nu i vinter.
Jag skulle ju läsa upp kemin från gymnasiet så att jag är behörig till tekniska kurser på universitet... så det blev att plugga kemi A.

Även om jag måste erkänna att jag tappade allt där i samma veva som jag bytte jobb så gjorde jag i alla fall ett ryck veckan innan det var dags att avsluta kursen och läste in halva boken, gjorde alla laborationer och inlämningsuppgifter (I TID).
I söndags skrev jag sen slutprov och fick med god marginal VG (efter som att jag var tvungen att åka in till Fjugesta och göra ett övervakat prov för att få MVG så var det inget jag siktade på över huvud taget efter som att jag hellre skrev provet här hemma) - så nu känner jag mig supernöjd. GÖTT!

Men nu kommer nästa steg, att läsa upp fysik B. Alltså... jag kan verkligen inte påminna mig om att jag har läst det här på gymnasiet:

Saxat från kursbeskrivningen:
"Till sist ingår röntgenstrålning och ett avsnitt om fasta tillståndets fysik och supraledning. "
"Det handlar om antimateria och olika slags partiklar. Standardmodellen och de fyra krafterna tas också upp."

Ha ha... ja ja, det ska nog bli kul. Jag gillade ju fysik bättre än kemi på gymnasiet i alla fall... och det ingår ju inte bara sånt där i kursen utan också lite mekanik och annat roligt.

Nu tror jag bestämt att jag ska hoppa i säng så att jag är pigg tills i morgon då jag ska ut och svira med Åsa, Susanne o Annica (och kanske nån mer?). Det ska bli kul!

onsdag 23 maj 2012

En skön känsla...

Jag vet inte vad som är orsaken, men jag känner mig grymt avspänd, nöjd och tillfreds just nu.... allt är på topp!

Jag åkte från jobbet vid sextiden och har ingen minus på flexen den här veckan i alla fall.... det är en bra grej.
Jag skulle ha åkt och tränat i Skövde idag, men var tvungen att vara kvar på jobbet lite längre så jag hann inte åka dit (vilket är trist), men det i sin tur innebär att jag fick en ledig eftermiddag.... och det är en bra grej.
Det är underbart väder, med sol och varmt och grönt och äppelblommor.... en bra grej till.
Jag har inte jättestädat, men inte heller katastrof här hemma... bra grej.
Vi har haft några sickare här som har lagat och rätat upp vår ladugård som såg mer än lovligt fallfärdig ut. Det tog dom två dagar och nu är den jättefin.... en bra grej till.
Garraget är nästan klart.... nu är det bara foder på fönster och dörrar, måla fönster och dörrar och en sista strykning med faluröd, sen är det klart och bara att inreda..... en bra grej.
Och allt är fint och frönt och somrigt..... bra grej.

Tja.... helt enkelt så känns det bra. :)
Nu tänkte jag sticka ut och jogga en liten tur innan Janne kommer hem från repet, och sen ska vi röka lite fisk tror jag bestämt. :) Gôtt!

torsdag 17 maj 2012

Gôtt med helgdag...

Idag sov vi fram tills klockan ringde vid halv elva... skönt! Sen käkade vi lite frukost innan jag stack in till stan och tränade softboll. Måste försöka öva mer på att blocka bollar och sånt annat catchergrejs om jag ska catcha i sommar.

När jag kom hem så for vi och handlade mat, och sen lagade vi lunch - sill och färskpotatis! Det är SÅ GOTT! Köpte med massor av dill som står i kylskåpet och luktar SOMMAR varenda gång jag öppnar dörren. Underbart.

Efter lunchen så har vi ju gjort lite nyttig grejer också... renast grusgången, planterat lite timjan och annat skoj.

Sen slängde vi in en fläsklägg i ugnen... först ca 40 minuter utan lock på grytan i 200°C med salt och peppar. Efter det tar man ut den och lägger i klyftor från två vitlökar, fyra kanelstänger och tolv lagerblad, och så häller man på två dl äppelcidervinäger och sex dl torr cider... och så in i ugnen i ca tre timmar i 180°C med lock på grytan... ös lite då och då... och när köttet lätt lossnar av benen så är det klart! Mmmmm...

När vi skickat in fläskläggen första gången så öppnade vi en ny whisky som Janne tagit med från Dublin. Den var verkligen svingod... elegant, frisk och fuktig doft... och smaken var komplex, elegant, fuktig, ekfat och precis lagom rökig. Mmmmm...



Just nu är jag ca 1 timma in i 180°C perioden..... så nu tror jag bestämt att jag ska ta ett glas vin och lägga mig i badet medan Janne limmar ihop våra köksstolar som börjat bli lite väl rangliga.

I morgon ser vi fram emot fint väder (hoppas hoppas hoppas) så att vi kan börja måla garaget utvändigt!!

onsdag 16 maj 2012

Äntligen helg!!

Aaaaah... nu har vi en härlig långhelg framför oss! Ledig torsdag och fredag... gôtt!

Igår var jag och tränade softboll efter jobbet... kom lite tidigt så jag städade lite i containern... sen började folk på att dyka upp lagom till REGNET! Djäklar vilken skur!
Men vi satte oss i den nystädade containern och väntade ut regnet... och sen var det bara att träna! :-D

Sara låter sig inte stoppas av lite regn...

Efter regnskuren blev det helt ok väder...

Efter träningen så var det några av tjejerna som vill stanna kvar och träna slajding... det är ju bra att göra när det är blött i gräset så att man glider bättre.... så det gjorde vi så klart...
Jag blev genomblöt... vilket inte riktigt var planen efter som att jag skulle hämta upp Janne på Harrys där han var ute och käkade med några på jobbet...  så det blev att byta om nere på planen... vilket också var planen (pun intended) från början... med den lilla förändringen att jag hade INTE tänkt näcka. Men med genomblöta underkläder så hade jag inte så mycket val! Tur att de hade stängt på net on net. *lol*

Idag har vi haft möte på Epsilonkonturet efter jobbet - trevligt att träffa alla och så... men grymt skönt att få åka därifrån och ta HELG!

När jag kom hem var jag bara tvungen att gå ett varv i trädågrden och njuta av våren och alla blommor o grejer!! Det här gör mig SÅ glad!


Så här kommer lite trädgårdsbilder! 






Zucchini...


Tomater i det fina lilla växthuset som
Janne byggde...


Jag planterade lite jordgubbar med
rabarbern..








Så... nu ska jag smyga ner till min älskling och laga lite mat... i morgon blir det softbollträning och så kan jag misstänka att vi kommer att måla lite på garraget igen - utvändingt den här gången! :-D

måndag 14 maj 2012

Lite småpyssel...

Idag efter jobbet så satte Janne upp takliterna i garraget, och jag la igen hjulspår på gräsmattan och sådde gräsfrön.... duktiga! ;-D


söndag 13 maj 2012

Måla och jobba i trädgården.

Idag har vi varit himla duktiga tycker jag.... vi gick upp och käkade frukost - och sen målade vi garraget invändigt en andra gång. Det blev kanonbra tycker jag.
Efter det så for vi en sväng och köpte tomatplantor och några bärbuskar - räda och svarta vinbär, gula hallon och två sorters röda hallon.

När vi kom hem så ränsade vi alla trädgårdsland, bygde ett litet miniväxthus för tomaterna, planterade tomater och alla andra små plantor vi drivit fram... kål, tomat, kronärtskockor, fänkål, bönor och grejs... och så sådde vi en del frön också... det enda som är kvar nu som vi MÅSTE göra till helgen är att rensa potatislandet och få dom i jorden!!

Och så klippte vi lite gräs också.... och inser mer och mer att vi måsta skynda att fixa åkgräsklipparen!! :-D

Match i helgen.

Jaha, så var då alltså sereipremiären avklarad. Två förluster mot Leksand... inte kul alls.
I förta matchen catchade jag, och det gjorde jag verkligen inte bra. Jag hade två stycken caught steal - och kasten satt bra. Men jag blockade ju så djävla dåligt - i princip så gick alla bollar på marken förbi... helt sjukt dåligt, och de tog massor med poäng på det. Kändes väldigt tråkigt. Även en del andra lite tråkiga errors ute på planen... och den matchen låg vi under hela tiden.
I andra matchen så spelade jag 3b, och där hände inte så mycket... nått kast till 1b på en bunt som blev lite lågt och tappat av tjejen på 1b... annars inte alls mycket händelser.
Vi började den matchen mycket bättre, och vi ledde med 10-4... sen blev det lite vildare pitchar och hon som catchade fick en liten dipp och tappade en del bollar bakom sig, och vi gjorde lite misstag.. och Leksand utnytjade dom direkt och gick om och vann med 12-10. Surt sa räven!
Själva slagningen gick ju lite bättre i alla fall - 4 hits av 8 möjliga. Inte lysande, men inte dåligt heller. Fick på ett riktigt gött hårt slag som jag var riktigt nöjd med... det ska jag ta med mig till nästa helg!! :-D

Sen får man ändå komma ihåg att vi hade skitmånga nya tjejer med på planen som alla gjorde ett riktigt rikgit bra jobb... och även om vi nu inte vann de här matcherna så tror jag på vinst inför nästa helg - även om Enköping har fått sin nya pitcher till dess.






torsdag 10 maj 2012

Snart klart att börja inreda i garaget!

Så... då första strykningen inne i garaget klar då.... tycker det ser ut att kunna bli helt ok!

Å så lite vårkänslor!








Long time no see....

Oj oj... nu var det länge sedan jag skrev nått här. Men jag får skylla på att det varit fullt upp!

Hur som haver - här kommer en mastodontuppdatering! :-D

I valborg så fick vi i alla fall besök från Värmland. Lova, Nathalie och Martin kom och hälsade på. Underbart med så trevligt besök!


På kvällen när vårt finfrämmande lämnat oss så for jag inte till stan och tränade softboll. Andra utomhusträningen.. och man kan väl säga att det är rätt trevligt att få komma ut och träna!! Underbart!




Vi har haft flera fina dagar med underbart vårväder, och vi har hunnit med mycket grillande och sånt som man ska göra nu när våren äntligen verkar vara här!



Och inte nog med att vi har grillat som galningar - vi har impulsköpt en liten röklåda
på macken. Så nu håller vi på o röker lite vad som.. fisk, räkor, fläsk....you name it!

Och i helgen var det softbollturnering i Stockholm. Janne fort till Dublin med "herrklubben" på torsdag, så jag fick vara själv hemma... jag for till Stockholm på lördag morgon tillsammans med Åsa och ett par tjejer till från softbollaget.
Jag och Åsa fick sova över hos Linn, och det var så klart både hemskt praktiskt och väldigt trevligt!

Tre av de nya softbolltjejerna från Örebro och en lastgammal (hon är alltså lika ung som mig) var också där och tittade på... Åsa och jag försökte övertala dem att vara med och spela, men de verkade ganska nöjda med att kolla och lära sig så här första gången. :)

Vi i Skövde ställde även den här gången upp med ett lag med många nya tjejer som verkligen gjorde ett riktigt bra jobb. Jag tror att vi vann en match, förlorade två och spelade oavgjort i två... eller nått.
Men hur som haver - det var kul, och alla var jätteduktiga.

Vi fick våra nya matchdräkter också... och jag har för i år lyckats tjata mig till att få nr 46 (För er som inte fattar storheten - följ länken)!


Även om slagningen bara var "ok", så kom jag i alla fall ut på bas då och då. :)
Och så verkar det som om att jag kommer att göra en bejublad catcher-comback i år. Kul.
Linn - som höll i hela turneringsarrangemanget!

Årets första goa skrubbsår...
Jag blev safe!!
Så här kul ser det ut idag. *suck*
Och vad har jag hittat på den här veckan då undrar du kanske? Tja.. svaret på det är - inte speciellt mycket. Jag har varit förkyld, dunderförkyld. Verkligen helt däckad - IGEN. Man kan väl tycka ett EN sån här kanonförkylning per vinter borde räcka!
Men men... inte så mycket att göra åt. Jag har suttit hemma och pluggat i stället. Sista inlämningsdagen för alla Kemiuppgifter och labbar skulle lämnas in i tisdags så jag har pluggat och labbat en del - även om jag måste erkänna att min feberdimmiga hjärna inte varit helt allert så gick det ganska bra tycker jag själv.
Nu återstår bara att boka slutprov - och att göra det så klart - så håll tummarna för mig!

Mycket väl genomförd kemilabb.

Så..... då får det vara bra för den här gången. :)
Simma lugnt!