torsdag 30 augusti 2012

En lugn vecka...

I veckan som gått har vi tagit det ganska lugnt... men vi har i alla fall hunnit med att skörda lite i trädgården... mmmm..

Potatisen uppe
 

Massa godsaker....
 
 
Älggrässaften har fått sällis...
 
 

Kalv med pasta och grönsaker och två goda viner...
 


måndag 27 augusti 2012

Guld och glitter!

Så.. då var man guldmedaljör i europacupens b-pool då. Känns ju inte så pjåkigt! Och här kommer lite fler bilder från Tjeckien.


Guuuuld!
 
 
Gludmedaljörer i europacupens b-pool 2012
 
 
Utsikt över softbollplanerna från klubbrestaurangen



Åsa och jag
 
 
3b
 
 
 
 
1b
 
 

 
Ett rejält regnoväder skjöt fram matcherna nån timma
 
 
Den här matchen slog jag 2 för 3 vill jag minnas...
 
 
Lite bad han vi med också...
 
 



 Hemma i Sverige igen... åska och inte fullt lika varmt. :)

tisdag 21 augusti 2012

Match nr två avklarad...

Då har vi spelat andra matchen då.

Jag började på 3b, och jag gjorde ett RIKTIGT pissigt jobb. ALLT gick åt helvete.... jag missade nån bunt, kastade en åt helvete så att hon som buntade kunde springa runt och ta poäng, när jag sprang till 3b för att en tjej stal så kastade Jönsson från catcher när jag hade ryggen till så hon kunde springa hem på den också och så fegade jag ur och när de buntade med löpare på 3b och frös henne men kastade inte..... fy fan i helvete vad nere jag känner mig nu.

Men ett litet ljus i mörkret är att slagningen funkade ok i alla fall. Två hits av tre möjliga, och den tredje slog jag rakt på pitchern som tog en lyra på den. Lite synd. Men skänt att det funkade i alla fall...

Nu ska jag äta lunch och sen deppa ihop och sura. Sen är det dags för nästa match senare i eftermiddag. Då ska jag vara världens bästa bänkvärmare.

måndag 20 augusti 2012

Europacup i Teckien

Nu är vi då äntligen här.

Efter en lång resa med två timmars försening av flygplanet så kom vi äntligen fram.
Vi bor på ett studentboende i närheten av planen här i Ostrava, och det är fräsch och trevligt.

Fösta dagen stack vi ner till planen och tränade ett par timmar, och sen kollade vi omgivningarna lite och köpte oss lite mat och så.


Nu är vi precis tillbaka på studentboendet efter att ha varit ute och käka lite mat. I kväll gick vi till den andra restaurangen på andra sidan vägen från där vi käkade igår.
Där var jättemysigt och maten var jättebra…. så vi är nöjda. Vi stack direkt till restaurangen efter vi kom från planen utan att duscha innan efter som att vi var både trötta och hungriga.
Så, nu sitter jag i duschkö.

Vi spelade vår första match klockan tre idag, och vi mötte ett lag från Slovakien som hette Pirates.

Jag och Åsa hängde med Jimmy till planen i morse för att kolla på lite softboll, så vi såg deras första match och de såg ganska bra ut.. de vann sin match med 7-0.
Men när de mötte oss så var de antagligen ganska trötta.. och Rachel pitchade fantastiskt och vi slog bra. Så vi kunde vinna matchen ganska lätt med 7-0, och den bröts pga mercy rules i femte inningen.
Själv satt jag på bänken förta matchen, men ska enligt coach börja på 3b i morgon.

En kul match på alla sätt! Gôtt att vinna första matchen, och skönt att göra det mot det laget som såg typ starkast ut i vår grupp.
Bra psykologiskt både för oss och mot motståndarna.

 Efter att vi spelat så tänkte vi käka lite i restaurangen på planen innan öppningsceremonin började klockan halv sex, men då hade de fullt upp i köket så det blev inget med det.
Sen när bussen äntligen skulle hämta oss vid sju så var den, och vi fick börja fråga runt och de fick ringa efter den osv… typsikt.  

 Men men… till slut var vi hemma vid studentboendet igen i alla fall. Så ingen skada skedd.

 Nu ska jag hoppa in i duschen, och i morgon går bussen till planen klockan 8:00

fredag 17 augusti 2012

Long time no see...

Nu var det ju ett tag sen jag uppdaterade här... det har varit vansinnigt mycket med jobb o softboll o allt... men jag försöker och gör en liten uppdatering här så får vi se. :)

Vad har jag då gjort sen sist... tja, på lördag den 21 juni spelade vi först två softbollmatcher mot Enköping hemma. Två roliga och matcher där vi tyvärr förlorade första matchen med en liten liten marginal då vi släppte in en poäng på ett retligt error. Sen for vi till stan och kollade på Janne med BlueStompers på vattentornet. En jättetrevlig kväll, med trevligt sällskap.





Helgen efter det bar det av till Värmland och damridläger i sedvanlig ordning vid den tiden på året. Både Pia och Moa var med i år och det var jättetrevligt.... ja.. överlag en kul helg som vanligt. Gôtt att träffa lite familj!

I månadsskifte så kom det hem lite roliga softbollgrejer som vi beställt från USA. Härligt!






Och på söndag den 5 augusti spelade vi två matcher mot Sundsvall som vi vann ganska stabilt. Riktigt roliga matcher så ändå var ganska jämna!



Sen helgen efter det så var det då dags för Örebro Summer Challenge 2012 - softbollturneringen som vi gått o filat på så länge nu.
SKITKUL - dels så funkade själva turneringen helt ok, och framförallt så kunde vi ställa upp med ett lag från Örebro!
Vi hade förstärkning med några gamla spelare, och några av tjejerna vi spelade med i Norrköping (som vi hoppas kunna locka med oss nästa år) och så hade vi många nya tjejer med.

Själv är jag ganska nöjd med min egen insatts. Jag slog väl inte så där superbra.. men jag kom ut på bas en hel del i alla fall... och väl ute på bas så var jag aggressiv och kunde avancera på motståndarnas misstag och ta poäng och så.. kändes kanon.  

 Eva gör comeback under turneringen! 


I full färd med att kasta ut löparen på en bunt


Stjäl 3b

Softbollpappor


 Dags för match! 


 Linn tillbaka i ursprungsfärgerna! 


Vi satte som målsättning att komma ut på bas, att ta poäng och att inte alla innings skulle gå till 9 slagmän utan att vi skulle göra tre bränningar - och det lyckades vi ju med! Jag tror att vi tog poäng i nästan alla matcher (kanske till och med i alla) och vi hade flera innings där vi gjorde tre snabba bränningar med tre upp och tre ner! GÔTT!




Nu gäller det bara att rekrytera några spelare till så tror jag att vi kommer att ha ett lag till nästa år faktiskt. Hoppas att det håller i sig!

Nu är det dags för mig att skutta ner och göra mig i ordning för att åka till Skövde och träna. I morgon bär det av till Ostrava i Tjeckien  för att spela Eupropacup! Ska bli skitkul!
Simma lugnt!