måndag 25 februari 2013

Hemfärd...


Måndag... igen.

Helgen har varit bra... vi har inte gjort nått speciellt nyttigt utom att varit hos Jannes föräldrar och ätit mat och fikat och blivit gratulerade på födelsedagen.
Vi fick SEMLOR!!

Igår städade jag övervåningen ordentligt (utom pysselrummet) och Janne diskade... och i veckan kanske jag orkar ta nedervåningen också?
Hur som haver - ganska skönt att få ta tag i några gamla surdegar som att slänga bort gamla kläder som jag inte använder och rensa upp vid datorn...

På väg hem från Jannes föräldrar svängde vi in på Marieberg och jag bytte telefon till en Nokia lumina 920 - hoppas på bra kamera och bra flyt när man bläddrar o surfar o så... än så länge är jag nöjd.
Janne fick sig äntligen sin efterlängtade ipad och allt vi gör nu är sitter o leker med våra leksaker.

Igår var det dags att traditionsenligt öppna Jannes födelsedagsvin och göra lite god mat - i år blev det fläsksida gnuggad med cirronskal, farinsocker, salvia o vitlök... en tomatsås med salvia o citron o bönor... å så lite ungnsbakade småtomater med socker o cayennepeppar och födelsedags-Bourgognen. Mmmmm....



Idag var det massor med dimma ute... supervackert både när jag åkte till jobbet och när jag åkte hem. Passade på att fota lite med nya telefonen så klart.





Väl i Örebro stämde jag träff med älsklingen på Robertssons köttaffär där vi handlade lokalproducerat kött för nästan hela veckan - lamlägg, korv, oxfilebitar för Biff Rydberg och små revben som nu ligger i en marinad och väntar på onsdan.
Idag blir det en köttgryta på lammläggen och den har stått på nån timma nu och ser fram emot minst en timma till innan det är dags!


Jag börjar se mer och mer fram emot att det blir ljust ute - tänka vad skönt att det är ljust när man åker till jobbet, men framför allt att ha ljust när man kommer hem!!


Janne utanför vår lokala ICA

Rejäl fullmåne på väg hem

Cittra




fredag 22 februari 2013

Guuu vad gôtt mä freda!!!

Känner att det är extremt bra att det är fredag nu!
Veckan har varit bra... men nu är den bättre! :)

Har tagit det ganska lugnt i veckan efter som att jag fortfarande är förkyld. Ingen träning och inget annat slit heller för den delen.... slappa i soffan har passat bra och nu är det fredagsmys!

Idag har vi lagat fläsksida från Robertssons (supergott gott kött som kostar 59kr/kilot - SJUKT billigt!) med färnkål i vermonth, mos av palsternacka och sellerirot och så en creme av selleri och gröna äpplen m citron - o så ett gott vin så klart!!




Sen så har vi fått en inte helt välkommen gäst - en råtta!
Vi har märkt att kattmaten förvunnit snabbt... och så hittade vi STORA bajsar i skåpet där vatten mm kommer in i huset.
Vi har laddat en fälla - men det har inte varit så intresserad av den, så på måndag blir det anticimex tror jag bestämt. Bläääää!
Jag blir så trött på dom - det är ju inte bara att de ÄR, de ska hålla på o tygga på allt också... om de bara hae skitit i det så hade det väl kvittat.. men nu ska den DÖÖÖÖÖ!

onsdag 20 februari 2013

Hopp o hej.

Idag har jag födelsedag minsann!
Janne kom hem med champagne och rosor - och så har vi käkat pizza o kollat på film och bara latat oss hela dagen! Skönt!
Världens bästa man!

Mitt lilla odlingsprojekt går framåt... ute i garaget står en hel massa kronärtskockor omplanterade i drivbänk. Ute i garaget så får de lite kallare än här inne så de kommer förhoppningsvis att bli mindre långa och rangliga.

Jag har ju även sått en omgång med chili och penseer här inne som börjar gro nu... när det väl börjar så tar det en djäkla fart må jag säga!!
Den översta bilden är från i förrgår och sen nedre från idag...



På jobbet rullar det på.... jag har väldans trevliga arbetskamrater på min uppdragsplats på GKN i Köping, och jag har upptäckt - LJUDBOKEN!
Jag har försökt flera gånger att lyssna på ljudböcker - men jag brukar alltid ruttna ur för att det går så LÅÅÅNGSAMT, och/eller för att jag tappar bort nån skiva eller nått...
Men i jul fick jag en ljudbok om Bruce Springsteen av Janne att ha i bilen på väg till o från jobbet - och det ÄR ta mig fan klockrent! Helt plötsligt har pendlarresorna nästan blivit njutbara!

Vet inte om jag nämnt det tidigare - men Epsilon där jag jobbade har blivit uppköpta av ÅF, så nu mer jobbar jag på ÅF.
Inga förhandlingar om nya avtal och personalhandböcker är klara än och det är lite spännande just nu på den fronten... hoppas att det blir bra.



Nu börjar det dra ihop sig till att gå o sova... det har varit en rätt jobbig vecka efter som att jag inte är frisk från förra veckans förkylning än. Skitsurt att den är så seg... men idag känner jag mig i alla fall markant bättre, hoppas det fortsätter på den vägen även i morgon.
Tror att jag hoppar över softbollträningen i morgon och bara slappar här hemma och väntar på helgen (en helg som ska tillbringas i största lugnet - en sväng till Jannes föräldrar för att bli firade på lördag förmiddag, sen en god middag på kvällen för att fira Janne och så en helvetes massa jobba i pigkammaren/nya sängkammaren! Ska bli najs!!

lördag 16 februari 2013

Träningsmatch mot Skövde

På lördag åkte vi till Skövde och spelade träningsmatch.

Och jag måste säga att tjejerna var grymt duktiga... det känns kanonbra inför SIM och sommaren!






Kolla in en liten filmsnutt från början av matchen!

http://www.youtube.com/watch?v=URrgVhGo0OY

fredag 15 februari 2013

Äntligen börjar jag ana ljuset...

Idag har jag varit mycket piggare, så jag hoppas att det är över för den här gången!!

Dagen har varit KANON!
Det började med att jag åkte till tandläkaren i morse för att laga en tappad plomb - och det besöket avlöpte mer än bra. Jag behövde inte ta bedövningsspruta, och hon behövde inte ens borra för att laga tanden.
Och sen som en liten bonus så la hon igen flisan som gått i min framtand också - som sagt var, kan knappast bli bättre!

Sen kom Per Edlund - vår granne, som är målare och spelar bas i ett av Jannes band och kollade lite på vårt renoveringsprojekt.
Vi behövde lite råd hur vi skulle göra med vår murspis - och vi fick massor av bra tips och råd - och lite handfast hjälp när han pillade bort putsen som börjat släppa på spisen.
Janne o jag har varit så där jätte försiktiga och fundera om man ska knacka bort det eller låta det vara eller försöka laga eller vad.... och då är det ju superbra när nån kommer och är lite mer handfast och river bort skiten!! :)

Så hur som haver - alla lister (utom dörrkarmen) är skrapade, färgen i taket är bortskrapad (vem hade kunnat tro att förra ägaren tyckte att det var en toppenide att måla allt med plastfärg?), den lösa putsen på spisen är då nu borta... kvar är att skrapa klart listerna runt dörren, ta bort färgen på spisen och tvätta och slipa innan målning.
Tjohoooo! Undrar om vi har krafter för det på söndag kanske?






Redan tidigare i veckan så fick jag en snilleblixt... eller ja... känns mer som om att jag varit idiot som inte tänkt på det innan.. men hur som - jag kom i alla fall på att i stället för tre eltrådar som hänger som ett råttbo från sladden som gick till vattenberedaren så kunde vi sätta upp ett uttag. Liksom slå två flugor på smällen - dels blir det ju sjukt mycket snyggare och dels så är det ju rätt praktiskt att ha.
Jag blev i alla fall jättenöjd!




I kväll har vi lagat järpar med massor av röd curry, spiskummin och världens mest underskattade krydda - nejlikor. Till det hade vi surkål, råstekt potatis o sen kalla sås på turkisk yoghurt, creme fratiche och whiskylingon.
Det var supergott - och vår bag in box får sydafrika vaknade riktigt till liv och var supergod till.
Nu närmast väntar finalen av "på spåret" och lite frusna muscatvindruvor, choklad och grappa!



Och i morgon bär det av med tjejerna från Eagles till Skövde för att spela en träningsmatch. Vi är tio stycken som åker, och det ska bli svinkul!!!


onsdag 13 februari 2013

Sjukdomstillsåtndet fortsätter på samma spår...

Jaha.. och inte blev vi friska idag heller!
På plussidan så har jag inte vaknat i natt av att jag hostat - så i natt har varit första natten utan cocillana på några  dar nätter.

Dagen har tillbringats i stillhet... det enda nyttiga jag har gjort är att jag skrapat bort lite färg från karmarna runt ett av fönstren i pigkammaren, i övrigt har inget nyttigt hänt...

Däremot har jag letat upp så att jag förhoppningsvis kan kolla på lite softboll på nätet, och så har jag tagit ett skönt bad.

Så.. det var typ min dag.



Janne sov lääänge i dag, väl övervakad av missen. Jag fixade frukost och tvingade honom att gå upp vid halv ett.

tisdag 12 februari 2013

Inte så där jättemycket vår i sikte...

Det drar ihopsig till.... ja, kanske inte vår men i alla fall.... det är ju inte SÅ läge kvar nu. Och då börjar det ju på att bli läger att så lite olika grejer...
Jag har redan börjat med lite lök, purjo och kronärtskockor - de har redan tittat upp och fått flytta ut i garaget där det är svalare.
Förhoppningsvis så kommer jag att få lite mindre rangliga plantor i år - tiden får utvisa om det funkar.

Men nu var det i alla fall dags att så lite chili kände jag.... med etiketter som liten stark djäkel, indiska vildchili, random chili, skrynklig gul osv så tror jag att det kan bli riktigt spännande när det är dags för skörd.
Jag slängde i ett gäng med penséfrön också så får vi se om dom tar sig. :)




I morse blev vi överraskade av sotaren... det hade vi totalt glömt bort. Så tur i oturen att vi är sjuka...

Skulle behöva bli klara med pigkammaren/nya sängkammaren så att Janne kan få sitt pysselrum ifred... så snart vi är klara med det så ska jag flytta ut till gamla sängkammaren och så får han hållas själv inne på "sitt rum" - så kanske vi slipper div projekt utspridda i hallen osv... :)


måndag 11 februari 2013

Sjuk igen..

Blääää... så har vi gått och blivit förkylda igen då.
Det är ta mig fan som om att det är en enda lång förkylning som sitter i hela vintern - man blir aldrig riktigt bra utan det blir bara nästan bra o så kommer det tillbaka.

Var krasslig redan förra veckan, men på lördag så var det seriekonferens för softbollen så Åsa och jag for till Stockholm.
Det blev ett lite avslaget möte då vi ställdes inför fullbordat faktum att styrelsen tagit beslut på fredag i frågan om att begränsa utländska pitcher till bara 5 inning i ett möte (tidigare har utländsk pitcher fått pitcha första matchen - dvs 7 innings).
Efter som att denna fråga brukar diskuteras på seriekonferensen varje år, och lagen brukar vara överens om att det är bra som det är så kom ju den här grejen som en kalldusch.

Fegt och djävligt dåligt gjort - vi är SEX lag i landet.. skulle vi inte kunna komma överens tillsammans? Nej... skitdåligt.
Jag är fett besviken på vårt förbund just nu.

Så... det var en bortkastad lördag. Och söndagen blev ju inte bättre... både Janne och jag är sjuka och vi gjorde ingenting.
Idag är vi hemma från jobbet båda två.. men jag hoppas att jag orkar tar mig iväg till jobbet i morgon i alla fall....

onsdag 6 februari 2013

First aid kit!




Så har då vintern återvänt efter ett litet uppehåll med plusgrader och tråk!
Jag är nöjd! När det är vinter så kan det lika gärna vara snö - 5 minusgrader och snö slår plusgrader med gegga och regn på vintern alla dagar i veckan!!



Janne fick biljetter till Firsta aid kit i julklapp, och nu har vi då varit och tittat på dom. Riktigt bra var det.... en lite avvaktande och seg inledning (men trevlig), och sen får man väl säga att det lyfte. Rejält.
Ja, jag tyckte att de var skitbra, och jag är helnöjd - och jag tror att mottagaren av biljetterna är det också. (Vilken tur att han valde att ta med just mig!!)

söndag 3 februari 2013

Fullt ös...

Nu har det varit full rulle ända sen sist jag uppdaterade här...

Förra helgen var jag ju och spelade inomhus-SM i softboll på SM-veckan i Falun tillsammans med Skövde Saints.
Det var våra (mina o Åsas alltså) sista matcher med Skövde - nästa match kommer vi att spela under en länge efterlängtad Eagles-flagg!
Känns toppen att vi verkar få ihop ett lag i Örebro igen - sjukt kul!
Till inomhusturneringen i Enköping (SIM) i slutet av mars så är vi femton pers tror jag!

SM-turneringen gick ok, men vi förlorade guldet till Leksand... klart att det känns kul med silver, men jag skulle ljuga om jag sa att jag var nöjd.
Själv spelade jag bara offensivt och slog - och jag är på det stor hela ganska nöjd med min egen insats, och tycker att jag kom igång bra med slagningen. Har så klart ett par grejer som grämer mig - men så är det väl alltid.



Extra kul är det att SVT gjorde ett reportage om softboll som gick på tv. Vi behöver all uppmärksamhet vi kan få!!
Och inte varje dag man är med i SVT! ;-D
http://www.svtplay.se/klipp/987424/softball-sm-avgjordes-i-falun

Här kan du se lite foto från turneringen också...

Sen, när vi kom hem från Falun så har det rullat på med jobb och sånt, så pass att jag inte hunnit med nått alls känns det som.
Och på torsdag drog vi upp till Sälen för en långweekend där.

Det var värsta hoal baloat - Janne och jag, mamma, Jon, Johan o Moa med Alisia, Ola och Emil och så hängde Johans kompis Erik med också. :)
Men hur som haver -vi hyrde två lägenheter i Stöten mitt billigt (lågsäsong), det var kanonfint väder, det var inget folk i backarna och vi hade kanontrevligt!



Mor i backen!

En liten uppfriskning så att man orkar hela dagen!

Lunch

Sa jag att vi hade fint väder?

After ski på lördag - slagna hjältar! :)

Nu är vi hur som haver hemma, och vi har - kors i taket - packat upp våra väskor och allt. :) Skönt.

Jag började ju läsa en kurs i digital bildbehandling på distans för ett år sen eller nått... och den har ju nu legat lite på is kan man väl säga... men idag tog jag tag i saken och kollade, och jag kan fortfarande göra klart den. Var lite orolig att jag hade sölat för länge - men nu ska jag i alla fall ta tag i det hela. Ska bli SKITKUL!

Så där... och nu är det dags att krypa upp i tv-soffan och mysa lite innan vi går och knyter oss! Simma lugnt!