söndag 4 april 2010

En helt underbar påskhelg!

Vi har haft en toppenhelg. Det började med att vi åkte till Värmland för att träffa vänner och familj… vi har en tradition att vi hälsar på två goda vänner varje långfredag, och så passar vi på att träffa familjen också. I år var lika trevligt som alla år (att vi somnade vid elvatiden behöver inte alls vara ett tecken på att vi börjar bli gamla!!).

Sen på påskafton fick vi främmande hem hit, och vi hade supertrevligt då också. Vi skulle bjuda på lammstek och potatisgratäng… och allt var förberett att bara sättas in i ugnen. Så långt allt väl.. men när vi skulle sätta in maten i ugnen så var den inte varm. Panik utbryter – men vi löste det hela genom att elda på i vedspisen och laga maten på den. (I dag lagade jag spisen – genom att ställa klockan. Tydligen så hänger det ihop med nån timerfunktion på ugnen, så om inte klockan är ställd så funkar inte ugnen.. hur knasigt som helst.. men skönt att vi slipper köpa ny spis.)

I dag vaknade vi rätt tidigt (supertidigt om jag ska vara ärlig – vi gick upp redan vid tjugo över nio) och har hunnit med massor med mysiga grejer!

Det har ju varit helt underbart väder och vi har varit ute och pysslat i trädgården… byggt en kompost, krattat och kört bort löv o kvistar, klippt häcken, fått snurr på gräsklipparen och varit allmänt hurtiga. Och i det här vädret så har det varit helt underbart.




Här kommer det upp både det ena och det andra... det är så spännade att se vad som finns i trädgården!

Vi har både byggt oss en kompost, och fått igång gräsklipparen... :-D

Den här lilla rishögen hade vi tänkt elda upp nu innan det blir för tort i markerna....

Vi har tillsammans med Jannes bror med familj även hunnit med en visit hos Jannes föräldrar som bjöd på påskmat.

Och så har vi haft ett semiströmavbrott. Efter att ha pysslat hela dagen i trädgården så tänkte vi laga oss nått gott att äta och kolla på dagens F1-lopp på tv… och vad händer då? Jo, en fas försvinner och halva huset blir svart… och vi höll på att bli tokiga… kollade alla säkringar och höll på men hittade verkligen inget fel.. tills vi mätte inkommande och så att en fas var borta där också. Men vi ringde Eon och skickade ut en snubbe skitfort, och han pep iväg ner till transformatorn och hittade att en säkring gått där, bytte den och så hade vi ström igen.

Och nu ropar Janne att maten är klar… så nu blir det käk och F1! Välförtjänt tycker jag!

2 kommentarer:

  1. ha precis så hände det hos oss oxå för några veckor sedan:) då kom det oxå en snubbe och efter 20 min var det klart

    SvaraRadera
  2. Härligt när det löser sig så enkelt i alla fall!!

    SvaraRadera