fredag 23 december 2011

God Jul

Åååå... idag är jag ledig så här inför julen.... skönt.


Julmyyyyyyys!!

Det har varit fullt upp med nya jobbet nu i ett par veckor. Än så länge så kan jag i alla fall säga att jag trivs kanonbra, och jag tror nog att det kommer att fortsätta så.
Just nu så verkar det vara full rulle med massor att göra och stora projekt som ska tröskas igenom den närmsta framtiden. Kul!!

Annat kul är att jag pratade med mina gamla kollegor på Mekverken, och det verkar som om att projektet med plockningsstationen för de små plastkåporna som jag inte hann vara med och slutföra i alla fall har gått bra.
Även om man så klart alltid tror att det man konstruerat ska passa och funka så VET man ju liksom inte förrän man har testat. :) Ja.. det känns riktigt bra måste jag säga.

Men som sagt var, nu har jag i alla fall julledigt och det känns skönt. Jag ska vara ledig i två veckor, och det ska bli kanon!!

Igår plockade vi in granen och klädde den, och så hade vi värsta förjulmyset. Vi lagade riktigt god mat och hade en kanonkväll. Det känns som om att det var ett tag sen vi släppte lös och handlade käk så där lite oansvarigt dyrt... men nu är det ju ändå jul, och julen bör firas in på ett ståndsmässigt sätt - så det så!

Så... igår blev det först en liten förförrätt innan vi tog in och klädde granen, bröd med löjrom, schalottenlök och creme fraiche och till det ett gott vin som Janne köpt på väg hem.

Mmmmm... vad kan jag mer säga?


Efter att vi klätt granen så åt vi hummer som jag delade i stora bitar och fräste tillsammans med purjlök, och till det en buerre blanc-sås med vanilj och mer av det goda vinet.


Det här kommer jag att laga igen kan jag lova!!


Och till huvudrätt åt vi hjortstek med sparris och mos på palsternacka, potatis och persiljerot - och en gräddsås (gjord på enbär, selleri, rotfrukter, cognac och annat gott) och så en rejäl skvätt av vår hemmagjorda rönnbärsgelé (anledningen att jag skriver "en skvätt" är att gelen kanske inte blev helt geleig i konsistensen.. utan mer som....ja.... saft..). Och till det så klart ett gott vin - ett rött vin från Spanien som passade som handen i handsken.


I morse var det grymt mysigt med julgranen som stod och lyste i kapp med mitt goda julhumör när vi kom ner och drog igång med frukostbestyren.

JulJanne

Smörgås med rökt lammfiol, skinka, hjortstek, ost och böckling att välja på... och lite inlagd gurka och syltad svamp... och så naturligtvis några kardemummakapslar och en kanelstång i kaffefiltret när vi bryggde kaffe för att få den rätta julkänslan. :)


Skinka, lammfiol, hjortstek, böckling o ost
- fan vad kan man mer begära? ;-D


Nu ska vi åka och handla fågelmat så att även våra småfåglar får en mysig jul. Simma lugnt!!

1 kommentar:

  1. GOD JUL! till er önskas från Tyskland. Här är det riktigt "ojuligt" ute, plusgrader, regn...
    Det gäller att skapa en julig stämmning inne i huset.
    Ha det riktigt bra under juldagarna.

    SvaraRadera