söndag 1 februari 2009

Inte världsmästare i handboll – men väl i osportslig publik.

Har precis sett klart matchen mellan Frankrike och Kroatien i handboll – och nog kan de spela handboll Kroatien, men maken till osportslig publik har man sällan sett.
Minuspoäng till Kroatien.

Ja ja.. då vidare till roligare saker..
I fredgas spelade ju Janne med AD/DC på O’Learys, och Elvis gjorde ett bejublat inhopp. Jag var hos Gunilla som bjöd på vin o god mat före, och sen rockade vi loss på O’Learys.. Kanske lite mer än vad jag hade tänkt. Missförstå mig rätt, inga skandaler eller så, men jag kände inte direkt för att köra till Sunne på lördag. Som tur var så envisades nån annan än Janne att dricka upp hans öl under spelningen så Janne kunde kliva fram och axla ansvaret.

Vid tvåtiden bar det av mot Sunne och det var en mysig dag för en biltur. Väl framme vid hotellet så är det första vi ser en cowboy. En man iförd jeans, flanellskjorta, cowboy boots, pistolhölster med patroner, hatt och sporrar. Tonen för kvällen var satt.
Jag skojade med Janne och sa – kolla det är pappa… som tur var det ju inte så, men skrattar bäst som skrattar sist. Min pappa var karln som stod bredvid, iförd jeans, flanellskjorta och HATT!
De sålde visst hattar, och allsköns andra cowboy tillbehör i foajén…

Kvällen blev kanonlyckad! Vi installerade oss på vårt rum och sen gick vi över till pappa och Carina. Drack lite öl och sånt, spelade på trav och pratade skit. Ganska snabbt började rummet fyllas på med folk och det visade sig att det var en hel del hemifrån Eda som letat sig dit. Festen kunde börja.

.

Janne, pappa och... de andra. Notera rävsvansarna och pälsvästen.


Efter ett tag hamnade Janne, jag och pappa i baren… och vi kunde fascinerat iaktta alla ”hard core country & western folk” som började droppa in i div olika kreationer. Fransar, cowboyhattar och tro det eller ej – rävsvansar – var populära attribut.
Under kvällen så spelade div olika band på de olika scenerna, och vi snurrade glatt runt och tittade på folk och drack öl.
I källaren stötte vi på ett gäng med bekantingar hemifrån – en god väns sambo med entourage. Kul!

Fram emot småtimmarna kände väll Janne och jag att vi började få nog av country & western så vi bestämde oss att det var dags att gå och knyta oss.
På vägen till hotellrummet fick vi se att de sålde korv med bröd för en tjuga i receptionen, men inte nog med det – de sålde även pytt i panna.
Fan vad gott det skulle vara!! Tyckte vi…. tills vi såg priset – 100 kr för en portion pytt i panna. Vi gick och la oss i stället. Och inte nog med det – vi samlade dessutom vuxenpoäng genom att strunta i ”den sista ölen”. Vilket faktiskt kändes som ÄNNU smartare drag när vi vaknade i morse och ställdes inför dilemmat – vem ska köra hem, och när är det ”safe” att åka?

Men det hela löste sig ganska bra – vi käkade frukost, sen satt vi och pratade med pappa o Carina tills klockan 12 då vi var tvungna att checka ut. Sen gick Janne och jag en liten promenad, vi gick över till Selma spa och kollade lite och på vägen hem gick vi in och kollade på en fotoutställning i konsthallen bredvid hotellet och sen kändes det ganska säkert att sätta sig bakom ratten och köra hem (ja, så säkert som det nu någonsin lyckas bli).
Tack pappa och Carina som bjöd på hela kallaset! Både Janne och jag hade kanonkul!

,
,

Kanske det börjar på att bli läge att boka en weekend på spa.. eller kanske på Grythyttan..
.

Janne på Selma spa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar