söndag 22 mars 2009

Ja men vad kul med snö!

Jaha… och så blev jag precis påmind om varför jag tycker bättre om hösten än våren. Tittar ut genom fönstret och ute är det 3 grader varm och så snöar det. Suck!
Ja – jag tycker att en härlig vårdag när solen ligger på, man hör det porlar i alla diken, asfalten är torr och det luktar vår – det är nått av det allra bästa som finns. Men lika härlig som en bra vårdag är – lika fruktansvärd är en dålig vårdag. Det finns få saker som gör mig så sur som regn, snö o slask på våren.
Å vad mysigt, nu har all snö tinar bort – ha ha, då kommer ett nytt snöfall och förstör allt. Morr.


Men även om vädret är tråkigt så ska man väll inte deppa ihop för det inte. Nu är ju ett perfekt tillfälle att göra ”inne saker”. Planen för dagen är att kolla på baseboll på tv, att rita lite (det var längesedan jag hade tid och ro till att göra det – ska bli kul) , kolla en film i kväll och käka god mat och kanske öppna en vinare.

På tal om mat – igår fortsatte vi på fredagens tema med plockmat. Körde en riktig tapas-kväll igen.
Började med ett vitt vin på box – two oceans – medan vi lagade mat. Kanske inget vin som vinner pris direkt – men helt ok att dricka riktigt välkylt. Lite friskt och vårigt så där…





Till det vita vinet gjorde vi mortadella och vattenmelon, en riktig höjdare. Om du inte provat det tidigare så är det dags att göra det nu!

Har du inte provat den här kombinationen än så åk iväg till affären redan idag och köp hem lite vattenmelon och mortadella!

Sen hade vi prosciutto, kycklingvingar i citron och paprika, friterade bläckfiskringar (hemgjorda förståss), korv, rökta bröstben och friterade små bläckfiskar. Till det här drack vi en jättegod ripasso och såg en bra film.


En liten bläckis...


Fick sällskap av några till....




Några åkte i fritösen, och några åkte ner i en marinad med chili, vitlök, kapris och persilja för att ätas nästa dag - dvs. idag!



prosciutto..mmm...

Rökta bröstben och en riktigt smarrig korv!


Himla söt skål som jag köpte på IKEA för nån vecka sen...

Det blev en riktgit smarrig tapas-kväll tillslut....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar