söndag 28 juni 2009

Road trip

På tisdan efter att vi kommit hem från Göteborg så bestämde vi oss för att göra en liten "road tripp"... vi kollade kartan och kom fram till att Oxelösund borde vara en bra dagstripp - jag menar, ett samhälle som ligger så "bra" till vid havet och så bara måste ju vara mysigt.
Vi gav oss av på morgonen/förmiddagen... supermysigt väder och allt var kanon...

Svensk sommar... underbart!

För att få åka lite mysiga vägar satte vi gpsen på "Rejmyre" och gav oss av.... vi fick se skitfina vägar och jättemysiga miljöer. Väl i Rejmyre som bland annat har ett glasblåseri gick vi runt o kollade lite i de små butiker som fanns runt glasblåseriet och var riktigt turistiga. Sen åt vi lunch på gästgiveriet i Rejmyre och blev mycket positivt överraskade av maten. Vi fick lammfilé som var perfekt tillagad med potatisklyftor och två supregoda såser - helt klart en bonus!



Lunch på gästgiveriet.
Sen så tänkte vi att vi var ju rätt så nära så vi svängde förbi Kolmården, men de stängde rätt så tidigt så vi bestämde oss för att inte gå in i själva parken men tog en tur genom "tropicarium", och det var kul!



När vi åkte från Kolmården så hade vi rätt ont om soppa så vi knappade in "närmsta bensinstation" på gpsen... efter ett tag blev vägarna mindre och mindre och till slut hamnar vi framför en skyllt där det står att trafik är förbjuden och det finns en vägbom. Men vad kunde vi göra... vi var mitt ute i ingenstans och hade absolut ingen aning om var ingenstans låg så det var bara att köra och hålla tummarna. Som tur var så fans ingen vägbom och vi kom så småningom fram till en bensinmack.

Vi satt på helspänn och väntade på vägbommen medan vägen blev mer och mer lik en kostig.

Efter ett tag kom vi fram till Oxelösund, och vi började med att åka ut och kolla på "femörefortet" ute på "femöringen". Sen kollade vi på en gammal fyrvaktarstuga och åt medhavd picknick i solen.




Sen var det då dags att åka in till själva Oxelösund... spännande... vi såg framför oss ett pittoreskt litet kustsamhälle med serveringar på nån mysig brygga nere vid vattnet... men i stället så såg det ut så här...

Snacka om ridå. Det var nog en av det tristaste orter jag någonsin varit i... så vi åkte därifrån. :) Men förutom då själva Oxelösund så var det en helt fantastisk dag, med fint väder och mycket kul att se.

Jag ÄLSKAR sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar