torsdag 2 juli 2009

Balder, ostron och Dompa...

Igår åkte Janne och jag iväg på en liten "minisemester" till Göteborg. Vi fick mersmak när vi varit nere på AC/DC och bestämde oss för att åka ner över en natt på semestern.

Här kommer en bildbomb med massa kort från resan. Kolla på dom eller låt bli.. ;-D


Vi åkte från stan på förmiddagen igår och det var strålande solsken...


Sen runt Götene så blev det åska... och inte så bra sikt....

Vi kom till stan runt fyratiden och checkade in på hotellet (SAS Radison vid centralstationen). Och även om jag måste säga att hotellet lite liknade en finlandsfärja från 93 om man kollade på inredningen så var det ändå ett kanonbra hotell... bra service, badkar på rummet (och ja, vi badade - två gånger till och med) supergod mat i baren, en snubbe som parkerade bilen... och... ja, det var jättebra helt enkelt...


Hotellbaren från vårt våningsplan.

Janne o jag
Första dagen gick vi på stan och var turistiga. När vi checkat in och kommit till rätta så smög vi ner i hotellbaren och åt lite lättare mat. Sen gick vi runt och kollade lite på stan och hade det trevligt. Vi passade på att vara riktigt turistiga och åkte paddan, och gick och kollade på trädgårdsföreningens park...

Paddan


Trädgårdsföreningen

Efter att vi "gjort stan" så tänkte vi gå ut och käka lite god mat. Vi hade tänkt att boka bord på "trägårn" bara för att vi hade så mysigt där sist vi var i Göteborg, men de hade nått annat hola baloa på gång och hade inte några bord lediga. Så i stället frågade vi på hotellet efter nått bra ställe att käka. Vi blev rekommenderade ett par restauranger på magasinsgatan, men när vi kom dit så kändes det lite tråkigt.. som en blandning mellan björnstugan och en turistrestaurang på Mallis... så vi bestämde oss för att gå vidare och leta efter nått annat. Vi kom på att vi sett ett ställe som verkade mysigt tidigare under dagen när vi gått runt på stan, och Janne(!) av alla människor lyckades hitta fram till Avalon som stället heter.


Janne på Avalons mysiga uteservering.
Där fick vi super-supergod mat och hade otroligt trevligt när vi satt och åt gott och drack gott samtidigt som natten föll över Göteborg.

Jag som aldrig tidigare ätit ostron kände att det här var både tiden och platsen att testa, och till det blev det ett glas Dom Pérignon. Janne beställde en oxfillécarpaccio och ett glas supergod Alsace. Till huvudrätt blev det "kungsflundra med bakad fläskrygg" och ett pinot noirvin från Kalifornien som var.....guld.

Första gången jag dricker Dom Pérignon - och det var värt pengarna.


Mina ostron och Jannes carpaccio i bakgrunden...



Jag var faktiskt lite nervös för att de skulle smaka lika slemmigt som de ser ut att göra - fast det var verkligen helt ok!




Supergod fisk, och gott vin!


En whiskey, underbart sällskap samtidigt som natten sänker sig över stan - kan det bli bättre?
Efter att vi ätit så gick vi vidare till 7:ans ölhall som låg strax brevid. Vi blev tipsade av Jannes bror att det skulle vara ett trevligt ställe och vi hade sån tur att det låg precis i närheten av restaurangen. Och det var verkligen mysigt! Så vi tog så klart en öl...



Ett ställe helt i min smak!



Janne på 7:ans ölhall



Efter ölhallen så var det dags att bege sig hem till hotellet där vi så klart tog en sängfösare i hotellbaren.
Dag 2
Idag sov vi så länge vi kunde för att hinna med hotellfrukosten (som var kanon), sen åkte vi till Liseberg. Där var inte speciellt mycket folk och vi åkte alla roliga karuseller och hade en superkul dag!

Lisebergsbanan är ju bara för go... vi startade med den för att göra en mjukstart.


I Fullfart i bergodalbanan.. :)


Självklart åkte vi flume ride - och det var ta mig tusan den blötaste flume ride jag gjort någonsin!
.
När vi kände oss nöjda efter Liseberg så satte vi oss i bilen och susade hem. Vi kom hem strax efter nio, och då smög vi iväg till Rio och käkade lite mat och drack öl på deras uteservering. Ett mer än ok alternativ till att ställa sig och laga mat. :)
.
Just nu sitter vi och dricker Lambrusco och ska spela lite X-box.
.
Simma lugnt gott folk - nu är snart min semester klar, men det verkar som om att jag snart kommer att få en ofrivillig "längre period av ledighet" från jobbet. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar