lördag 19 september 2009

En skön lat dag.

Idag har vi haft en välbehövlig vilodag utan att jobba med flytten. Det behövdes kan jag säga!

Vi började dagen med en skön frukost, sen for vi och tittade efter soffor. Vi hittade inte direkt nått som passade. Många snygga, men inte som passar till huset. Faktum är att det lutar mot att vi köper en soffa från IKEA. Den är hyfsat snygg, rätt skön och är en bäddsoffa. Men vi får se…

Sen var vi runt på lite olika loppisar, och hittade väll inte nått riktigt kul… men en fin men lite sliten ripsmatta för 30 kr blev det ändå.


Väl hemma igen käkade vi lite lunch, och sen har vi plockat äpplen. De flesta fruktträden i vår trädgård är endera så gamla att det inte blivit nån frukt, eller så höga att vi inte kan nå den. Men vi har i alla fall ett träd med vinteräpplen som har en hel del frukt. Vi plockade fram stegen och plockade lite äpplen, några slog vi in i tidningspapper för vinterförvaring, och ett gäng ska jag göra äppeldricka av.


Trädet bakom vedboden är vårt päronträd... det är liite svårt att nå päronen!


Efter det så gick vi ut och gick en tur och kollade in drakröset (en stor gravhög från brionsåldern), domarringen (ett gravfält från järnåldern) och kung Botes källa som ligger i Botåsens naturreservat har bredvid gården.

Drakröset. En hel del sten har de släpat dit....

.

Domarringen.

.

Sägnen säger att man ska bli frisk om man dricker från kung Botes källa.. men tillåt mig i alla fall en liten liten skepsism..

.


Nu ska vi laga oss lite lammentrecote (och jag tror att det även blir en rödlökscheesecake) med ett gott franskt rödvin till. Och efter det ska vi se klart på Narnia på DVD, och kanske smutta på lite kaffe och en likör..eller en god whisky… mmmm….



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar