onsdag 25 augusti 2010

Äntligen klar med målningen av badrummet!

Vi har ju insett för ganska länge sedan att det inte funkar att ha ett helvitt badrum (nej, det är INTE vi som målat hela badrummet med vit skitfärg som inte fäster på våtrumstapeten utan de som sålde huset) så nu äntligen kom vi då till skott och målade golvet!

Först skulle det ju sättas upp maskeringstape... inga större problem, utom på vissa väldigt trånga utrymmen.

.
När vi väl kommit i gång och målat så insåg vi att den färg vi valt kanske inte blev så bra... faktiskt inte alls bra. På färgprovet så såg det ut som en superhärlig turkos som förde tankarna till mosaiken i ett turkiskt badhus. Målad på vårt golv så såg det mer ut som Jannes gamla folkvagn. En trist, mörk, institutionsgrön... blä. Bara att åka och köpa ny färg.
.
.
Det ser bättre ut på bilden än vad det var i verkligheten....


Inte nog med att ALLA grässtrån/sandkorn/dammpartiklar syns superbra när golvet är vitt, vårt järn och humusrika vatten gör också fula bruna avlagringar som inte går att tvätta bort som så klart syns dödsbra på vitt. Men här är min goa älskling i full färd med att måla över vår hemska duschvägg.

I stället för den hemska turkosa färgen valde vi en lite mer konservativ variant den här gången. En grå färg som gick i grönt... och jag måste säga att jag tycker att det blev superbra! (ja, badrummet i sig är ju inte så hemskt mysigt.. men man får ju göra vad man kan med det man har så att säga.. i väntan på ombyggnation)
.
.
Så här blev det när det blev klart!
.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat!
    Och vilken kul idè att leda färgen direkt via en slang genom Jannes kropp, fram till handen med penseln (bild 4). Men enligt Jannes ansiktsuttryck borde man kanske ta kroppsvarm färg... ;-)

    Nej, på allvar nu. Det blev fint. Har också problem här med vattnet som är ganska kalkhaltigt. Då blir det alltid fula vita fläckar i duschkabinen, grrr.
    Ha det fint ni båda.

    SvaraRadera
  2. Ha ha.. ja, vist var det en inovativ lösning! =)

    Jo.. jag blev ju rätt nöjd själv... =)
    Fast kalkhar vi också i vattnet, så det där med fula vita fläckar har jag OCKSÅ, tillsammans med bruna. *skrattar*

    SvaraRadera