lördag 14 augusti 2010

Räkor o softboll!

Jaha… så bar det då äntligen av ner till Strömstad. Vi har varit där några år i rad med Jannes jobb.. hans kollegor med respektive, och så bor vi på ett trevligt vandrarhem vid vattnet och har allmät kul.

I år var så klart inget undantag.




Vi bestämde oss för att åka ner en dag i förväg och ha lite extra semester, så vi åkte ner redan på onsdag. Vi tog det lugnt och kom väl iväg nån gång strax efter tolv.

Vi var framme i Strömstad vid sex – halv sjutiden, så vi svängde ner på ”stan” med en gång och köpte lite öl och räkor.

En kollega till Janne och hans fru (ja, kollegans fru alltså… inte Jannes) hade också åkt ner en dag i förväg, så vi gick och åt lite mat i restaurangen på kvällen.. sen pratade vi lite skit, drack öl och åt räkor.




På torsdag for vi in till Strömstad och ”gick på stan”. Janne shoppade lite kläder och jag hittade inget alls.. men en lunch och en öl nere vid vattnet räddade ändå dagen.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet så hade några av dom andra kommit, så vi gick ner och badade.. riktigt skönt i vattnet.. enda tråkiga var att det hade drivit in en del brännmaneter så att vi fick gå i en annan stans än där vi brukar. Men va tusan.. bad, sol och öl räddade det hela ändå.

Lite senare på dagen så ramlade det in fler folk och då blev det ju så klart en tur ner till vattnet igen… men den här gången höll vi oss till att titta på och drick öl, Janne och jag.

På kvällen åt hela gänget en jättegod middag, och sen höll en av Jannes kollegor ett föredrag med provsmakning om att göra sitt eget vin, krydda sin egen snaps och göra sin egen likör. Superkul… och efter det så klart lite mer skitprat innan det var dags att hoppa i säng.



Badpojke




Andra omgången gänget gick ner o badade så stod Janne över själva badandet..



Många spännande och väldigt goda drycker.

På fredag for Janne och jag in till Strömstad själva.. vi strosade runt lite (men bara en kort sväng) och hittade lite otippat ett skitfint tyg som vi bara var tvungna att köpa lite av för att klä dynan på en bänk som vi kommer att bygga någon gång i en avlägsen framtid och ställa i hallen.

Vi passade också på att köpa lite räkor.

Och efter som att vädret var så fint så körde vi runt och njöt av vår nya bil och den fina naturen.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet så tog vi med oss en vinare och räkorna och gick upp och satte oss uppe på klipporna. Underbart!

På kvällen blev det så klart middag med gänget igen.. och sen lite mer skitprat ute på verandan. Jag var rätt trött och kröp till kojs ganska tidigt… (vuxenpoäng på det va??)



Vi åkte lite bil..


O spanarn köpte räkor..



Gott vin, goda räkor o gott sällskap...


Och på lördag var det så dags att åka hem! Eller hem och hem – först åkte vi till Enköping där jag spelade två softbollmatcher, och sen for vi hem till Örebro där Janne hade spelning med AC/DC-bandet på Gustafsviks kamping.

Vi for svintidigt, och guidades på lite konstiga vägar av vår GPS (bland annat en snutt genom Norge).. men vi kom fram i tid. Matcherna var två riktigt kul matcher trots at vi förlorade.. själv var jag inte speciellt bra offensivt, men defensivt så spelade jag faktiskt rätt hyfsat. Kastade ut en tjej som försökta stjäla en bas, fick en bränning på en tjej som försökte springa hem på en passed ball när jag spelade catcher. Sen fick jag spela 3B, och där fick jag två bollar och gjorde två bränningar på hemplattan. Sen i sista inningen så slängde Marcus in mig att pitcha… vilken joker. Men det gick faktiskt inte så hemskt dåligt.. rätt skoj grej.


Klockan sex bar det av.. det var ju knapt så att naturen var vaken ens..



Nu ska jag åka in till stan och hämta min söta lilla älskling från spelningen… sen blir det nog att gå och lägga sig. Och i morgon blir det nya äventyr. Simma lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar