torsdag 19 maj 2011

Hade män som åtalas för barnpornografibrott beskrivits så är i media?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13048766.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13048652.ab

Nu är jag för all del fullt medveten om att det är en kvällstidning jag länkar till, och min tilltro till dessa mediers faktakoll och hur de väljer att beskriva verkligheten är inte allt för hög. Men, jag erkänner glatt att jag gillar att kolla in på aftonbladets hemsida och ”förfasas”.
Och idag fick jag nästan hicka när jag läste de här två artiklarna… i de två artiklarna kan till exempel läsa att en man skickat barnporr till ett gäng med kvinnor, och att åklagaren dessutom har konversationer mellan mannen och kvinnorna där det framgår att kvinnorna är medvetna om vad det rör sig om för filer som skickas, och att de även efterfrågar mer.

Bland annat så har ”Britt 64år” mailat tillbaka till mannen och sagt att bilderna var fina och även bett mannen att skicka om en film för att hon inte kunnat öppna den.

Men ändå så verkar det som om att man på nått sätt utgår ifrån att de stackars kvinnorna naturligtvis inte kan vara skyldiga. Läs bara rubriken nedan.

Britt, 64, fick barnporr på sin mejl – riskerar fängelse
Aftonbladets nättidning 19/5-11


Britt råkade lixom bara ”få” barnporr på sin dator – och nu riskerar den stackars tanten fängelse till råga på allt.

Och ingen har lixom gjort nått fel… det var ju den otäcke mannen som skickade de otäcka bilderna som kvinnorna raderade omedelbart. Så det är ju inte kvinnornas fel.. alls.. det har ju inte gjort nått fel.. de kan gå med huvudet högt… eee??

Ärligt talat – om du skulle chata med nån på nätet och han/hon började skicka barnporr till dig – hur skulle du agera då?
Skulle du fortsätta chata med personen? Skulle du maila och berömma de fina bilderna?

"Malin, 51, säger att hon sa ifrån när Borlängebon skickade sexbilder på barn – men fortsatte att chatta med honom.
– Han var trevlig att prata med.”


Aftonbladets nättidning 19/5-11


Helt ärligt – en kille som skickar barnporr på mailen – ÄR det en kille som är ”trevlig att prata med”?

Nej fy fan säger jag. Hur kan aftonbladet framställa dessa kvinnor som nån slags ”offer”? Jag menar – även om det nu skulle vara så att det har gått till så som de påstår, att mannen skickat barnporr till dom utan att de ville det – har de inte ÅTMINSTONDE ett fucking djävla ansvar att polisanmäla svinet?
Nej "Britt" – du kan inte gå med huvudet högt.

1 kommentar: