Mmmm.. skönt att vara ledig.
Sitter nu och njuter av att ha 5 dagars ledighet framför mig. Vi har så klart massa planer för vad vi ska hinna med att göra under de här dagarna… men vi får väl se hur långt vi hinner. Klippa gräs, bygga byggställning och fixa taket till verandan, såga upp veden vi fällt under vintern och försöka få in en del i vedboden och så sist men inte minst.. ta ner lite fler träd där vi tänkt bygga garage – ja, ja.. som sagt, vi får se hur långt vi hinner.
Just nu är en kompis till Janne här och hjälper oss att fixa med vattnet, och snart är det dags för mig att gå ut och hjälp dom att lyfta upp hydroforen ur ”brunnsbunkern”.. tjohooo!
Vi startade långledigheten i går kväll genom att först rensa grönsakslandet (nu börjar det växa som bara den!) och sen laga oss riktigt god mat och dricka gott vin!! Testade att göra friterade salviablad med sardeller som förrätt – och det var kanongott. Rekommenderas!! Och sen en god nötburgare, fetaost grillad i folie med tomat och dill och så lite tzatziki med mynta. Och till det en Tomasi som vi fått av Dagge och Susann – mmmmmm….
Svingott - du måste prova:
1) Marinera 12 sardellfiléer i saften och rivet skal från en citron i minst en timma.
2) Vispa ihop en äggula med ca 1 dl vatten, en nypa salt och ca 2 dl vetemjöl special till en tjock smet. Späd med mineralvatten och ca en halv dl olivolja tills det blir ungefär som våffelsmet. Låt stå i minst 30 min.
3) Doppa salviabladen i vatten och vänd dom i mjöl. Lägg en sardell filémellan två mjölade salviablad (som en hamburgare typ) och tryck ihop lite så att de sitter ihop.
4) Sätt på en kastrull med olja (med neutral smak så som rapsolja eller nått) och lägg en potatisbit i oljan. När den är "gyllenbrun" så är oljan klar att fritera i. Sänk värmen till medelvärme. (Och glöm inte att ha ett lock i närheten så att du kan släcka ifall att det börjar brinna... hur vanligt det nu kan vara, aldrig nått jag varit med om i alla fall. Men det skadar väl inte att vara på den säkra sidan.)
5) Medan oljan blir varm så vispar du upp en äggvita med en nypa salt och rör ner i smeten.
6) Så... nu är det bara att sätta igång och fritera av liv o lust - ca 1 minut behöver dom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar