måndag 11 juli 2011

Slut på helgen.

Jaha.. då var helgen slut då... igen.

Men men.. det är väl smällar man får ta antar jag. :)
Helgen... ja, faktiskt hela veckan har varit kanon! Fint väder, och vi har hunnit med jättemycket känns det som. Så... här kommer således ett mastodontinlägg med fett mycket kort och grejs.

Idag har vi roat oss med att skrapa färg och prata med rörmokare. :) Vi hade en firma här idag som ska räkna på jordvärme, och i fredags så var snickarkillarna här och vi skrev på papper för garaget. Känns som om att det börjar röra på sig.

Vi började ju ett litet projekt i höstas, då vi skulle byta takpapp på verandan... och det projektet har under tidens gång utvecklats till att "vi måste byta tak.. det är ruttet", till "vi måste måla om verandan också.. de har ju målat med nån äcklig plastfärg som stänger inne fukten i trät".. till "vi måste måla om hela huset med linoljefärg".
Tänk att en grej alltid ska dra med sig en annan... :)


Ett djäkla pill att skrapa räcket...


Så.. nu ska vi alltså skrapa och måla väggen "bakom verandan" innan vi spikar upp den. Sen får resten av huset ta den tid det tar... vi tar en bit i taget. Målar med samma färg (vit) så att vi kan ta det lugnt. :)

Vad har vi gjort mer då sen sist... tja.. vi har i alla fall ätit massa gott! :)

I förra helgen tog vi upp våra första rödbetor.
Avnjutes med smör och ett glas vin... mmm... gudomligt gott



Testade en ny sommaröl också.. .gott!

I fredags fick vi besök av några av mina gamla arbetskamrater som kom över och käkade och pratade lite skit. Vi for vi till Robertssons och köpte oss lite kött...

Kött!


Fröjdigt gäng...

På lördag så delade Janne och jag på en T-benstek. Den var enorm! Och det var enormt gott också!! Blodig T-benstek med egna pommes och en sveetchili-aioli - och till det: Motörheadvin. Hårigt! ;-D



På onsdag tog vi en liten tur ut i skogen för att se om vi hittade nån tidig kantarell... men det var på tok för torrt..eller tidigt. Så vi hittade inte en enda svamp... med det var en mysig liten tur.. och vi hittade i alla fall enormt mycket smultron - och klägg. Äckliga djur det där..


Ingen svamp.. men massor av smultron...




Och på onsdag tog vi miatan och for till Sjötorp där vi käkade mat med Jannes familj för att fira Jannes mammas 70år-dag.
Supermysigt ställe, god mat och hemskt trevlig familj jag har tänkt gifta in mig i... :)





Riktigt god mat var det...



Och inte nog med att vi har haft det så mysigt och ätit och druckit så gott - vi har ju varit nyttiga också... fixat service på hojarna.. bytt kamremmar och grejat... och vi har sågat ner en stor buske, och fixat grusgången, och skrapat färg och ja.. jag har till och med varit inne i stan och köpt mig nya joggingbrallor och varit ute och joggat en tur. :) Vad kan man säga mer än att det varit en bra vecka?


Värsta hurtbullen...

Och nu... nu är det äntligen dags att köra igång grillen och brassa lite käk. :) Ikväll blir det tapas - kycklingvingar, stora räkor och en god chilisås och lite korv med vin och vitlök. Mmmmm...

2 kommentarer:

  1. Här har vi massa kantareller! Till och med jag har sett massor!

    SvaraRadera
  2. Orättvist! Vi får plocka när jag kommer hem!!

    SvaraRadera