fredag 3 februari 2012

Semestertider?

Kanonväder på vår semester. :)



Idag fick vi en liten oplanerad semesterdag.
Vi håller ju som bekant på med vårt garage och värmepump o grejer... vi har inte fått fönster och dörrar till garaget än, så temperaturregleringen är ju lite sådär i garaget. :)
Vi har ju ställt dit värmepumpen och så, och nu håller Magnus på och ska installera den åt oss.
Även om vi inte dragit på med vatten och så ska det inte stå allt för kallt, så snickarna var här precis här om dagen och slog upp väggar till ett litet inre rum i garaget för pumpen. För att hålla värmen i rummet nu när det blev kallt i natt så satte vi in ett par motorvärmare och drog på igår kväll.
När jag kom upp klockan fem i morse så hade en av huvudsäkringarna gått, så det fanns inget varmvatten och det var rätt så kyligt här hemma efter som att elpannan stannat också.
Så då bestämde vi oss för en semesterdag så att vi kunde elda på och få lite värme, ringa elektrikern o prata med honom mm.



Pannrum...


Vi käkade frukost, och sen gick vi och la oss igen... skitmysigt. Sen på dagen stack vi in till stan. Först åkte vi till Ovolin och köpte lera till vedspisen i köket. (Leran läggs i ett lager utanpå plåten till "ugnen" i spisen för att skydda plåten och fördela värmen bättre.)
Vi köpte även två utelampor till långsidan på garaget (nu återstår bara att hitta en lagom stor stallampa till kortsidan).
Sen stack vi till Marieberg och köpte vin, mat och dörrhandtag till det lilla rummet i garaget.

Nu har vi käkat mat för ett tag sen, och Janne diskar medan jag surfar och tvättar. Sen ska jag plugga lite tänkte jag...

Lök o palsternackssoppa med fläsk o timjan...


I morgon åker Åsa, Sara och jag till Skövde och tränar softboll. Sen ska Janne och jag åka och gratulera hans bror Ola som fyller år. Trevligt!!

Men nu - plugg! Och sen übermys i soffan!! Nått litet gott att äta kanske... vin... mysbrasa... espresso... grappa... mmm... fan vad gôtt med freda!!!

Mysmisse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar