söndag 30 oktober 2011

Verandan klar!! (Förutom en list på insidan..)

Så var den helgen slut då - alldeles för fort som vanligt!
Fredag var en väldigt lugn dag... vi gjorde inget speciellt alls... kollade på tv o hade det gott. (OBS - Janne var hemma för mig och gjorde massa nyttiga saker så som att rensa hängrännor o grejer!!)

På lördag tänkte vi försöka göra klart verandan, så vi stack in till stan för att försöka hitta lister. Men det var då fan ingen barnlek - vi åkte runt o kollade typ ÖVERALLT  för att hitta lister. Bygghandlar, Coop, Buhaus osv... tillslut hittade vi nått som funkade på K-Rauta av alla ställen. Men men - efter några timmars listletande kunde vi äntligen sätta igång och göra klart det sista på verandan. Vi fick upp literna i alla fall innan det blev mörkt.

Sen på kvällen for Janne och jag in till Hallsberg och kollade på Vidar Busk på hotell Stinsen. Han var hur bra som helst. Jag som lite tveksamt lät mig övertalas att hänga med trodde att jag skulle mötas av en slö norrman som spelade så där lite kvasi-svår bluesjass - men nej för fan. Värsta lödet och en hel del rockabillystuk. Sanna gillar!!

Idag gick vi upp tidigt som fan (på grund av vintertiden - detta helvetespåfund!! (Ja, jag VET att vintertid = normaltid - men va fan.. skrota skiten och ha sommartid året om!!!))
Vi käkade frukost i lugn o ro innan F1:en.... premiär för vår egna inlagda gurka!! Den var kanongod!


Mysfrulle med älsklingen!!


Och till vår förtjusning så kryllar det av småfåglar vid vår fågelbord (eller ja... vi har ju inget BORD egentligen utan en sån där automat som hänger i träden men skit sak samma). Idag fick vi besök av hackspetten också...


Och efter frukost och F1-lopp så fick vi faktiskt tummen ur och gjorde det sista på verandan och satte upp hängrännan. 
Så fruktansvärt skönt att få plocka bort byggställningen! Det har varit grymt bra under arbetets gång - men fan vad den har varit i vägen. 
Efter att vi plockat bort byggställningen så tog vi itu med det lilla projektet att kunna öppna dörren... tröskeln har svällt så att det knappt går att få upp dörren alls, så fram med hyvel och ett stämjärn och grotta ner sig i det. Men när vi var klar så funkade allt helt perfekt!! Gôtt!!

När vi sen får målat (nästa år) så kommer det här att bli toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar