måndag 11 juni 2012

Semesterfrukost!

Semesterfrullar!


Nu har vi haft en vecka av helt underbar semester! Vädret har varit blandat, men det är verkligen inget som stör... vi har hållit på och grejat i garaget och gjort andra helt ok innomhusaktiviteter (plus lite utegrejer också så klart!)

Nu när vi har semester så tänkte vi försöka bli klara med garaget, så vi har varit på Hidinge bygghandel och handlat virke, och så har vi byggt en bänk.
Vi har skruvat upp verktygstavlor, vi håller på och sätter upp hyllor... och sen ska det in fönstersmygar, och fönsterbrädor. Golvlister ska upp och så ska vi måla fönster och dörrar, och utvändigt en gång till. Och så ska vi byta fönsterkarmar ute för snickarn satte dit dom så djäkla slarvigt och så vill vi ha smalare... men sen så är vi helt klara med vårt finfina garage!!




Inte nu i helgen, men helgen före det så spelade Janne med AC/DC-bandet på vattentornet i stan... vi var så klart och kollade och jag hade superkul! På fredag sov Janne och jag hos Åsa - så då var det festligt värre, och på lördag var jag nykter och körde hem på kvällen. Hur som haver - jättekul!

Vad har vi hunnit med mer under veckan då? Tja.... förutom att stöka i garaget så har vi hälsat på Jannes päron, vi har ätit gott och... tja... latat oss.
Inget fel alls!

I måndags tog vi mopparna och for och metade nere i ån här brevid. Hur mysigt som helst... även om hela fångsten var... två mörtar (eller ev samma mört två gånger).







På onsdag spelade vi softbollmatcher - två matcher mot Gävle som vi ganska enkelt vann. Dels så är ju Gävle ett helt nytt lag som gör sin första säsong i år, och dels så har vi nu fått förstärkning av två amerikanskor.

Men hur som... första matchen var jättekul, och andra var... kanske lite väl enkel... typ... men skit sak samma... jag hade kul!
Jag catchade båda matcherna, och det var verkligen superkul att catcha åt Rachel! Hon har rejält med rörelse på pitcharna... men det känns ändå supertryggt att sitta för henne.
Slagningen funkade helt ok, och som ni säkert förstår så är jag ganska nöjd med catchingen också... ja, självklart så finns det saker att jobba med... men va fan! ;-D

Men som sagt... resten av veckan har ägnats åt semestermyyyys!

Friterade risbollar med gorgon, och grillade kycklingvingar - inte fel!

Majrova - kanska världens sötaste rotfrukt?

Idag har vi haft en riktig shoppingdag - vi har handlat massor med grejer till garaget på biltema, och jag har lyckats impuls-shoppa ett päronträd på plantagen! :)



Vädret har varit växlande... men ett mjukt sommarregn och solsken samtidigt... kan ju inte vara fel!!!



Och så avslutar vi med en lite blandade trädgårdsbilder! :) Idag åt vi första skörden... spenat!! GOTT!!
Grillat med potatissallad och smörstekt spenat med vitlök o vitpeppar... mmmm....  och nu, lite rökta bröstben och vin framför tvn!! Och ingen tid att passa i morgon!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar